Λόιντ : Εμφάνιση… Τζόρνταν στο «Νίκος Γκάλης»

Λόιντ : Εμφάνιση… Τζόρνταν στο «Νίκος Γκάλης»

Ο Ερυθρός Αστέρας ανέδειξε τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, που ξεκινούν από το έλλειμα στον πάγκο. Ασταμάτητος ο Λόιντ.

Αν μέχρι χθες το όνομα του Τζόρνταν Λόιντ συζητιόταν από τους φίλους του Ολυμπιακού, μετά την εμφάνιση στο «Νίκος Γκάλης» είναι σε… κάθε κουβέντα. Γιατί τέτοια παράσταση δεν τη βλέπεις καθημερινά. Ο τύπος έβαλε 27 πόντους, με 7/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές, πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, είχε 1 κλέψιμο για 2 λάθη, έγραψε 30 στο σύστημα αξιολόγησης κι όλα αυτά έχοντας πετάξει ένα δεκάλεπτο (το πρώτο) στα σκουπίδια.

Η αλήθεια είναι πως με εμφανίσεις σαν αυτές κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι αριθμοί χορεύουν γύρω από το όνομά του, ολοένα και περισσότεροι βλέπουν στον πρόσωπό του τον παίκτη που θα ηγηθεί της επίθεσής του, άρα το έργο των «ερυθρόλευκων» θα δυσκολέψει, όμως είναι νωρίς να το συζητάμε. Όπως και να ‘χει, παίκτες όπως ο Λόιντ δεν σε ανεβάζουν απλά επίπεδο, φέρνουν και τον κόσμο στο γήπεδο.

Βεβαίως, καλή η παράσταση του Λόιντ, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, που έχασε απλά γιατί ο προπονητής του ήταν κατώτερος των απαιτήσεων του αγώνα. Δεν μπορεί από τη μια να είσαι ανέκφραστος, είτε οι παίκτες σου βγάζουν την τέλεια φάση, είτε τα θαλασσώνουν και σε κάθε αγώνα να δέχεσαι τεχνικές ποινές. Δεν γίνεται από τη μια να είσαι λες και βλέπεις όπερα κι από την άλλη να μην μπορείς να δείξεις αυτοσυγκράτηση, για να μην αφήσεις τους παίκτες σου να παλεύουν μόνοι τους.

Μακάρι να ήταν μόνο οι τεχνικές ποινές το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα τσουβάλι πόντους από τη χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Και δεν είναι ότι προέκυψαν ήρωες από το πουθενά. Αυτοί που κουβαλάνε την «ερυθρόλευκη» επίθεση, αυτοί σκόραραν, άρα εξ αποτελέσματος το σκάουτινγκ απέτυχε παταγωδώς.

Βγήκαν κι άλλα προβλήματα στην επιφάνεια. Ο Παπαγιάννης, που ήταν ο δεύτερος καλύτερος των «πράσινων» στον συγκεκριμένο αγώνα, έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο, δίχως λογική εξήγηση. Αλλά κι όσο ήταν στο παρκέ, αντί να τον σημαδέψουν οι συμπαίκτες του και να βάλει τους Σέρβους στα καλάθια, έκαναν διαγωνισμό, λες και τους ενόχλησε η εξαιρετική εμφάνιση του Σαντ-Ρος, που ήταν η άλλη όψη του… Τζόρνταν (Λόιντ).

Το έχω γράψει ξανά, δεν χωράνε όλοι οι καλοί, γιατί πρέπει να υπάρχουν και ρόλοι, και να μοιράζονται οι μπάλες. Αλλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς μεγάλους παίκτες, που ενίοτε είναι δύσκολες προσωπικότητες, γιατί έχουν τον δικό τους εγωισμό, γιατί θέλουν να είναι πρωταγωνιστές (λέγε με Χεζόνια).

Ο σταρ του Παναθηναϊκού ήταν υπερβολικός στις επιλογές του, θύμισε κάτι από τις κακές στιγμές του Νέντοβιτς (λίγες αλλά χτυπητές). Θα μου πείτε, αν είναι κάποιος να υπερβάλλει, πρέπει να είναι ο Χεζόνια (αντίστοιχα κι ο Νέντοβιτς) και δεν θα διαφωνήσω. Εκεί, όμως, πρέπει ο προπονητής να βάλει τα πράγματα στη σειρά κι αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνει ο Κάτας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ