Το μαγικό άγγιγμα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ!

Το μαγικό άγγιγμα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ!

Το μυαλό του τρέχει πιο γρήγορα από τα πόδια του. Όταν του πέρασε την μπάλα ο Μαουρίσιο, είχε ήδη αντιληφθεί την κίνηση του Πέλκα και με μια σκαφτή μπαλιά του την έστειλε συστημένη στο κεφάλι.

Δίκαια ναι εύκολα όχι. Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λαμία και συνεχίζει ακάθεκτος την κούρσα προς τον τίτλοι. Μπορεί η απόδοση που έπιασε να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά ας όψονται τα οδοφράγματα του Μπάμπη Τεννέ που προσπάσθησε να του χαλάσει την σκέψη και να τον οδηγήσει σε εξεζητημένες επιλογές.

Η Λαμία στήθηκε καλά έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου και προσπαθούσε με ντουμπλαρίσματα να μην επιτρέψει στους παίκτες του ΠΑΟΚ να βρεθούν σε θέση να κάνουν τελική πάσα ή να σουτάρουν αμαρκάριστοι. Το σχέδιο του Τεννέ λειτούργησε άψογα στο πρώτο ημίχρονο και οι κίνδυνοι προς το τέρμα του Παπαδόπουλου ήταν ελάχιστοι.

Μόνο μια φορά οι παίκτες του Λουτσέσκου βρέθηκαν με την μπάλα μέσα στην περιοχή όταν ο Μακ από δύσκολη θέση σούταρε . Στο δεύτερο ημίχρονο ο γόρδιος δεσμός λύθηκε από την μαγική πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον σκόρερ Πέλκα. Ηταν η πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας και να την αλλάξουν μέσα σε αυτή.

Από την σέντρα που γίνεται από δεξιά είναι ο Μαουρίσιο που κάνει το πρώτο κοντρόλ και αντί να σουτάρει την περνάει πλάγια στον Μπίσεσβαρ. Αυτός κάνει την πιο ωραία ενέργεια που είδαμε στην αναμέτρηση. Χωρίς να καθυστερήσει, την σκάβει στον Πέλκα που έχει πάρει θέση στο ύψος της μικρής περιοχής. Καταπληκτικό γκολ, προϊόν της συνεργασίας τριών σπουδαίων παικτών. Του Μαουρίσιο, του Μπίσεσβαρ και του Πέλκα.

Από το πρώτο ημίχρονο ο Μπίσεσβαρ επιχειρούσε με κοντινές και γρήγορες πάσες να περάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή της Λαμίας ώστε να τροφοδοτήσει κυρίως του Πρίγιοβιτς και Μακ. Δεν το κατάφερνε γιατί έδιωχνε η πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Όταν τελικά το κατάφερε τότε ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ και άνοιξε ο δρόμος για την έκτη εκτός έδρας νίκη του Δικέφαλου του Βορρά. Τεχνίτες παίκτες μπορούν να παίξουν αυτό το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μπορεί να το κάνει αυτό και ο Λουτσέσκου σωστά το επιδιώκει γιατί γνωρίζει πως μεσοεπιθετικά η ομάδα του είναι ικανή να δημιουργήσει ακόμα και σε κλειστούς χώρους. Ο Μπίσεσβαρ είναι παίκτης κλειδί σε αυτού του είδους την επιθετική ανάπτυξη. Το μυαλό του τρέχει πολύ περισσότερο από τα πόδια του. Όταν ο Μαουρίσιο του έκανε την πάσα, είχε ήδη αντιληφθεί την θέση του Πέλκα και του πέρασε την μπάλα πριν προλάβει να πάει πάνω του ο Αναστασιάδης.

Ο Πέλκας μπορεί να παίζει σε θέση πίσω από τον Πρίγιοβιτς αλλά στην ουσία κινείται παράλληλα σε όλες τις θέσεις πίσω και πλάγια από τον σέντερ φορ. Αντί να καθυστερεί το παιχνίδι ψάχνοντας την μακρινή μπαλιά, παίζει γρήγορα την μπάλα και τρέχει μέσα στην περιοχή για να την δεχτεί πριν προλάβουν οι αμυντικοί να τον κλείσουν. Αυτός είναι ο λόγος που έφτασε τα εφτά γκολ ενώ σχεδόν για έναν γύρο έμπαινε στα ματς ως αλλαγή. Αυτή η ποιοτική αλλαγή στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι που έχει αλλάξει την αγωνιστική του εικόνα και του επιτρέπει να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Ακόμα και τις πιο κλειστές όπως αυτή της Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ