Εθνική Ελλάδος : Για νίκη με την Γεωργία θα χρειαστούν (πολύ) περισσότερα…

Εθνική Ελλάδος : Για νίκη με την Γεωργία θα χρειαστούν (πολύ) περισσότερα…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί η νίκη επί της Ονδούρας δεν οδηγεί σε αγωνιστικά συμπεράσματα ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την Γεωργία

Μια νίκη ακόμα και σε φιλικό είναι νίκη. Ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια την στερείσαι παίζοντας με το Κόσσοβο και την Σλοβενία. Με την έννοια αυτή, λες πάλι καλά που νικήσαμε την Ονδούρα και πας παρακάτω. Παρακάτω λοιπόν είναι η Γεωργία που έβγαλε το λάδι της Ισπανίας μέχρι να υποκύψει με την φωτοβολίδα του Ντάνι Ολμο.

Όταν λοιπόν μιλάς για τη νίκη επί της Ονδούρας κάνεις προβολή στο ματς της Τετάρτης με την γεωργία. Η νίκη στο παιχνίδι με την ψυχωμένη ομάδα του Σανιόλ είναι το ζητούμενο. Ο Φαν Σιπ έβαλε μια εντεκάδα με όσους δεν έπαιξαν κόντρα στην Ισπανία. Προφανώς ελάχιστη σχέση θα έχει με την εντεκάδα της Τετάρτης. Επομένως συνολικό συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει.

Μόνο η ατομική απόδοση ορισμένων παικτών μπορεί να κριθεί. Επειδή όμως η απόδοση και κυρίως ο εκτελεστικός οίστρος του Παυλίδη είναι τι πιο σημαντικό κρατούμενο ας μην αποκλείσουμε να το σκεφτεί ο κόουτς και να τον βάλει εκεί που προόριζε τον Γιακουμάκη. Στην κορυφή δηλαδή γιατί πίσω από τον επιθετικό θα παίξει ο Μπακασέτας. Αυτό δεν είναι πρόθυμος να το αλλάξει ο Ολλανδός τελικός.

Για άλλη μια φορά θα προτιμήσει να στείλει στην εξορία τον Φορτούνη παρά να κάνει το προφανές, να βάλει τον πιο ποιοτικό παίκτη της ομάδας στη θέση του. Αφήστε που δεν είναι σίγουρο ότι θα τον βάλει. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι δεν θα τον έβαζε σίγουρα αν ο Λημνιός ήταν σε καλή κατάσταση κι να ο Τζόλης δεν έχανε κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τώρα, το ποιο πιθανό είναι κάποιος από τους δυο να μείνει έξω για να παίξει σε μια άκρη ο Φορτούνης. Μια άλλη σκέψη που είχε στο μυαλό του ο Ολλανδός τεχνικός ήταν να βάλει τον Φορτούνη δίπλα στον Μπακασέτα, στη μεσαία γραμμή με ένα αμυντικό χαφ. Υποθέτω πως βλέποντας την Γεωργία με την Ισπανία θα την άφησε κατά μέρος.

Η Εθνική έπαιξε καλά περίπου είκοσι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη έβγαλε φάσεις. Η αμυντική της γραμμή όμως ήταν πολύ κάτω του αναμενομένου και των απαιτήσεων. Και αμυντικά είχε μεγάλα προβλήματα στον άξονά της και οι ακραίοι της δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά. Λογικά κανένας από τους τέσσερεις δεν πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη. Το παιχνίδι με την Ονδούρα δεν προσφέρεται για γενικότερα συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι πως η Γεωργία είναι καλύτερη ομάδα από την Ονδούρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ