Ολυμπιακός : Όλη η χρονιά σε 40 λεπτά

Ολυμπιακός : Όλη η χρονιά σε 40 λεπτά

Όποιος είδε τον αγώνα με τη Βαλένθια μπορεί να καταλάβει τι έκανε ο Ολυμπιακός όλη την αγωνιστική περίοδο. Μια ομάδα, δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Όσοι ασχολούνται συστηματικά με το μπάσκετ γνωρίζουν ότι είναι άθλημα ψυχολογίας κι ο Ολυμπιακός απολύτως αψυχολόγητη ομάδα. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, κάτι που απέδειξε σε όλη την αγωνιστική περίοδο κι έδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας κόντρα στη Βαλένθια. Για 30 λεπτά έπαιξε το απόλυτο μπάσκετ και για 10… έφυγε από το γήπεδο.

Πριν αναλύσουμε τα πεπραγμένα, να σημειώσουμε ότι καμία ομάδα δεν παίζει μόνη της. Οι Ισπανοί έδιναν τον… υπέρ πάντων αγώνα, αντέδρασαν κι αν είχαν λίγα λεπτά ακόμη, ίσως πετύχαιναν την απόλυτη ανατροπή. Αλλά αυτό, την αντίδραση δηλαδή, είναι κάτι που περιμένεις. Τι έφταιξε κι ο Ολυμπιακός γκρέμισε σε… μηδέν χρόνο ό,τι έχτιζε για τρεις περιόδους;

Από τη μια χαλάρωσε η άμυνα, αφήστε που στο -33 τα χέρια του αντιπάλου είναι ελεύθερα, τι χειρότερο να συμβεί; Αυτός ο συνδυασμός έκανε το «ερυθρόλευκο» καλάθι να μοιάζει με… βαρέλι, ενώ την ίδια στιγμή στην επίθεση υπήρξε… πισωγύρισμα. Από εκεί που οι «κόκκινοι» είχαν μοιράσει σωστά το παιχνίδι, από εκεί που έπαιρναν πόντους τόσο μέσα, όσο κι έξω από το «ζωγραφιστό», επέστρεψαν στην κακή συνήθεια της μονοδιάστατης έκφρασης δια του τριπόντου.

Το αποτέλεσμα το είδαμε κι έτσι όπως ήρθε, είναι εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί πέτυχε μια νίκη (δίχως όφελος, αλλά η νίκη είναι το ζητούμενο σε κάθε αγώνα), αλλά κυρίως επειδή πήρε άλλο ένα καλό μάθημα. Μην ξεχνάμε ότι κι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρεθεί στη θέση της Βαλένθια (με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ για παράδειγμα), οπότε πλέον είναι καθαρό ότι δεν υπάρχουν διαφορές που δεν καλύπτονται.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ξεκάθαρο πλάνο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πήρε τάιμ άουτ για να ανακόψει τον ρυθμό των αντιπάλων όταν έπρεπε, έκανε όσα όφειλε, δεν έχασε την ψυχραιμία του και παρότι η εικόνα αλλοιώθηκε, δεν μπορεί να μην του αναγνωριστεί ότι δούλεψε σωστά το παιχνίδι.

Ίσως στο τέταρτο δεκάλεπτο έπρεπε να συνεχίσει κι όχι να πάει σε μεγάλες επιθέσεις διαχείρισης χρόνου, αλλά κάνε με προφήτη να σε κάνω βασιλιά. Το σωστό έκανε, ακόμα κι αν έχανε και μπορούσε να ξαναπαίξει τα τελευταία δέκα λεπτά το ίδιο όφειλε να κάνει.

Αντί επιλόγου: Απομένουν δύο συναντήσεις κι ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει ακόμα περισσότερο τον Κουφό, ο οποίος απέναντι στη Βαλένθια ήταν εξαιρετικά καλός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ