Τα τέσσερα γκολ μπήκαν το ΄18. Το πέμπτο, τον Γενάρη

Τα τέσσερα γκολ μπήκαν το ΄18. Το πέμπτο, τον Γενάρη

Οι αγωνιστικοί συσχετισμοί ανάμεσα στις δύο ομάδες προκαλούν καιρό τώρα μια συγκεκριμένη «ρουτίνα». Ανάμεσα στην πρωταθλήτρια του ΄18 και τον πρωταθλητή του ΄20 και του ΄21.

Δεκέμβρης 2020. Ο Ολυμπιακός στα μισά του δρόμου της σεζόν: Με σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Διοίκηση και προπονητής κουβεντιάζουν θέλοντας να ανεβάσουν και άλλο τον πήχη. Και προχωρούν σε έναν απίθανο Γενάρη. Στον επανασχεδιασμό της αμυντικής γραμμής, έστω και αν οι αμυντικές επιδόσεις είναι και πάλι σημείο αναφοράς. Κάπως έτσι; Και Σωκράτης και Λαλά και Ρέαμπτσιουκ. Και κάπου εκεί και μια μεταγραφή «εσωτερικού», ο Θανάσης Ανδρούτσος που πρόλαβε να μπει και εκείνος στην εξίσωση.

Δεκέμβρης 2020: Η ΑΕΚ στα μισά του δρόμου της σεζόν. Απογοητευμένη από την διαδρομή. Και συνειδητοποιημένη για το κατασκευαστικό της λάθος. Χτισμένη ίσως και για πρωταθλητισμό από τη μέση και μπροστά, χτισμένη για εφιάλτες από τη μέση και πίσω. Οι αλλαγές για εκείνη αναπόφευκτες, ώστε να συμμαζέψει ότι προλαβαίνει. Τα ρεπορτάζ των ημερών αναφέρουν ότι η Ένωση θα ψάξει για τερματοφύλακα, στόπερ που κάνει τη διαφορά, ακραίους μπακ. Χτυπά και εκείνη την πόρτα του Σωκράτη (όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωση). Διεκδικεί και εκείνη τον Κένι Λαλά. Ψάχνει για τερματοφύλακα στην Πρέμιερ Λιγκ. Τελικά όμως αποκτά με δανεισμό έναν ακραίο μπακ (Ντατσένκο) σε μια ιστορία που έγινε σίριαλ, και αφήνει δύο τέτοιους να φύγουν μακριά (Ινσούα, Παουλίνιο).

Τέσσερις μήνες μετά αυτές οι δύο ιστορίες μοιάζουν να βάζουν τους υπότιτλους στο 1-5 του ΟΑΚΑ. Για τον Ολυμπιακό ήταν μια ακόμη μέρα στη δουλειά. Απλά χαϊδεύοντας το γκάζι. Δίχως καν την απορία για την «τελική» ταχύτητα. Το κερασάκι στην τούρτα της season 3. Σήμερα στον Ρέντη δεν μιλούσε κανείς για αυτό το ματς. Λες και έγινε πριν από έναν μήνα. Στα τελευταία 9 με την ΑΕΚ, 7 νίκες και 2 ισοπαλίες με επιμέρους σκορ 21-4. Μοιάζει τραβηγμένο, αλλά οι αγωνιστικοί συσχετισμοί ανάμεσα στις δύο ομάδες προκαλούν καιρό τώρα μια συγκεκριμένη «ρουτίνα». Ανάμεσα στην πρωταθλήτρια του ΄18 και τον πρωταθλητή του ΄20 και του ΄21.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που χθες έφυγε από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο είπε «θα τα αλλάξω όλα» μιλώντας προς τους παίκτες. Το ίδιο είχε πει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης το ΄18. Και το έκανε. Σε ένα restart που δεν άλλαξε ένα ρόστερ αλλά τις ισορροπίες του ελληνικού ποδόσφαιρου. Τα τέσσερα χθεσινά γκολ μπήκαν με έναν τρόπο από… τότε. Το πέμπτο τον Γενάρη.

Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει ότι και ο Ολυμπιακός; Μπορεί να το κάνει σε μια χρονιά που ίσως τελικά δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα εισιτήριο για το Conference league μιας και τούτη την ώρα είναι «εκτός» των ευρωπαϊκών θέσεων στη βαθμολογία; Ποιος ξέρει.

Σίγουρα πάντως, θα μπορούσε τον Γενάρη να είχε πάρει έναν τερματοφύλακα και έναν «κανονικό» κεντρικό αμυντικό. Ίσως αυτά να μην έφταναν για να γλιτώσει το χθεσινό κάζο, πιθανότατα όμως δεν θα επέτρεπαν την εικόνα «αποσύνθεσης». Γιατί πριν συζητήσει κάποιος το 1-5 από τον Ολυμπιακό, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτή ήταν η 4η ήττα στα 5 τελευταία επίσημα ματς, τον τελευταίο μήνα. Η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (37 γκολ παθητικό) έχει καλύτερη άμυνα, μόνο από τον Απόλλωνα, την Λαμία, τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ. Άπαντες ομάδες των πλέι-άουτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ