Ο Θοδωρής με συμβούλους-«προϊόντα» εκλογικής βίας και νοθείας;

Ο Θοδωρής με συμβούλους-«προϊόντα» εκλογικής βίας και νοθείας;

Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ή που θα αποδειχτεί πως υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά των εκλογών στις Ενώσεις τότε υπάρχει νόθευση του αποτελέσματος ναι ή όχι. Επιβάλλεται να επαναληφθούν οι εκλογές της βίας και της νοθείας;

Είναι ένα κουβάρι που δεν μπορεί να ξετυλιχτεί εύκολα και δεν γίνεται φυσικά να ξετυλιχτεί από την μια μέρα στην άλλη. Άρχισε όμως το ξετύλιγμα και σύντομα σχετικά θα ξέρουμε τι έχει συμβεί. Διότι είναι άλλο το τι τελικά έχει συμβεί κι άλλο αν θα πέσουν οι βαριές ποινές που εισηγείται ο ερευνητής στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Επί του παρόντος καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Δεν έχει καμιά σημασία ποιος έκανε την καταγγελία, να είναι σωματείο, να έχει νομική υπόσταση κλπ. Σημασία έχει να υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα. Τέτοιες μαρτυρίες υπάρχουν και μάλιστα ένα πολλές . Δεν αφορούν μόνο την Ενωση της Καρδίτσας αλλά μια σειρά από Ενώσεις όπως αυτή της Χίου και άλλες. Η… φασαρία έγινε σε Ενώσεις που η ανατροπή της πλειοψηφίας ήταν από δύσκολη ως αδύνατη. Τελικά και σε αυτές τις Ενώσεις έγινε η ανατροπή.

Τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει για το θέμα ο Αλέξης Κούγιας δεν είναι που βάρυναν στην πρόταση του ερευνητή. Μπορεί να έδωσαν το έναυσμα αλλά ο ερευνητής δεν έμεινε εκεί. Ηρθαν μάρτυρες και κατέθεσαν.  Οι μάρτυρες μίλησαν για αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα. Το πως η δράση των καταγγελλομένων συνδέεται ευθέως με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισανίδη δεν το γνωρίζουμε . Το πως δηλαδή αποδεικνύεται ότι οι φυσικοί πρωταγωνιστές συνδέονται με τον διοικητικό ηγέτη της Ενωσης είναι κάτι που θα το μάθουμε.

Ως προς τα γεγονότα όμως μάλλον δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες. Έγιναν όπως μαρτυρούν οι αυτόπτες μάρτυρες και οι παθόντες. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Αγγελος Δανιήλ ήταν παρόντες κατά την εκλογική διαδικασία πολλών Ενώσεων ανά την Επικράτεια. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να μάθουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία που λέει πως έχει στη διάθεσή της η ΑΕΚ και αποδεικνύει ότι δεν έχει σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί. Προσοχή σε αυτή την λεπτομέρεια. Από την ΑΕΚ δεν αρνούνται ότι έγιναν όσα έγιναν. Την σχέση τους με όσα έγιναν αρνούνται. Με άλλο λόγια ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Άγγελος Δανιήλ μπορεί να βρέθηκαν εκεί για εντελούς δικούς τους λόγους άσχετους με την ΑΕΚ και τον Μελισανίδη που τώρα κινδυνεύουν με πολύ βαριές τιμωρίες.

Πέρα όμως από την πιθανή τιμωρία τους τίθεται ένα άλλο μεγάλο θέμα: Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ή που θα αποδειχτεί πως υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά των εκλογών στις Ενώσεις τότε υπάρχει νόθευση του αποτελέσματος, ναι ή όχι. Επιβάλλεται να επαναληφθούν οι εκλογές της βίας και της νοθείας; Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Πέραν του ηθικού θέματος που έχει ήδη ανακύψει. Με εκλεγμένους και κατά αυτό τον τρόπο θα συνεργάζεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ