ΑΕΚ : Γεννάται ένας αρχηγός, ο Μπακασέτας!

ΑΕΚ : Γεννάται ένας αρχηγός, ο Μπακασέτας!

Απόντος του Πέτρου Μάνταλου ο Κιτρινόμαυρος οργανισμός , πρέπει να παράξει ελληνική διάδοχη λύση και όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση του Τάσου Μπακασέτα.

Η αναγκαστική απουσία του Πέτρου Μάνταλου από τα δρώμενα στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ είναι φυσιολογικό να δημιουργεί καταστάσεις, οι οποίες συσχετίζονται και με την ανάδειξη νέου αρχηγού, προσωρινού έστω, έως ότου επανέλθει στα καθήκοντα του ο βασικός.

ΓΝΩΣΤΟ, ότι ο Αντρές Σιμόες φοράει το περιβραχιόνιο , ως αντικαταστάτης του Μάνταλου. Η επιλογή του 27χρονου Πορτογάλου βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις επιδόσεις, που έχει στο αγωνιστικό τερέν. Ενώ θα έπαιξε ρόλο και η εν γένει συμπεριφορά του, που αναγνωρίζεται ως εξαιρετική, γιατί δεν έχει δώσει ακραία αφορμή απειθαρχίας και δικαιολογήθηκε αμέσως η άρνηση του να συμπεριληφθεί στην αποστολή, πριν από ένα ματς με τον Ολυμπιακό. Γενικά δεν υπήρξε ούτε ένα «όχι», ούτε καν ένα «λευκό», όταν τέθηκε ζήτημα για νέος- προσωρινός αρχηγός ο «Αντρέας».

ΟΜΩΣ, ο Σιμόες είναι ένας ξένος παίκτης, ο οποίος αύριο-μεθαύριο ίσως αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα. Στην κυριολεξία κι εντελώς φυσιολογικά είναι προσωρινή λύση. Ο οργανισμός της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και είναι συνυφασμένος με το «το παπούτσι από τον τόπο σου …κι ας μη είναι σκαρπίνι». Το ελληνικό αίμα είναι το εκ γενετής και από κληρονομιά το ασύγκριτα περισσότερο, που πρέπει να κυλάει- και κυλάει – στις φλέβες του δικέφαλου αετού.

ΑΠΟΝΤΟΣ του Πέτρου Μάνταλου ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός , για τους λόγους, που προαναφέραμε, πρέπει να παράξει ελληνική διάδοχη λύση. Όσοι ζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα και ξέρουν με κάθε λεπτομέρεια το γηγενές έμψυχο υλικό, καρφώνουν το βλέμμα τους στους εν ενεργεία διεθνείς ( στους οποίους συγκαταλέγεται ο Μάνταλος, όταν είναι υγιής) και στους παλαιότερους.

ΗΤΟΙ στους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Τάσο Μπακασέτα (διεθνείς) και στους Βασίλη Λαμπρόπουλο, Μιχάλη Μπακάκη, Παναγιώτη Κονέ, Κώστα Γαλανόπουλο (από τους παλαιότερους).

ΚΙ ΕΔΩ, λοιπόν, είναι, που κάποια χαρακτηριστικά σημεία, τα οποία έχουν χαρτογραφηθεί κατά τον τελευταίο καιρό, «δείχνουν» προς τον Τάσο Μπακασέτα!

ΠΡΟΣ τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος συνδυάζει και το ότι αγωνιστικά κινείται σε συγγενείς χώρους, στους οποίους δρούσε ο Μάνταλος. Επίσης, ότι είναι σταθερά στις κλήσεις των Τσάνα-Σκίμπε, για την Εθνική. Την εκτίμηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού διδύμου, προς τον παίκτη, διατηρεί στον ίδιο βαθμό και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ και του Ισπανού προπονητή τώρα δικαιώνεται, πιο πολύ από κάθε προηγούμενη χρονική στιγμή, γιατί ο Μπακασέτας έχει αρχίσει και «ξεσκονίζει» ένα από τα βασικά προσόντα, τα οποία διέθετε, όσο διακρινόταν ιδιαίτερα με την φανέλα του Πανιωνίου, και ήταν το σκοράρισμα. Παράλληλα με την δημιουργικότητα – παραγωγικότητα παιχνιδιού (π.χ. στο 4-0 με την Ξάνθη, είχε συμμετοχή στα δύο, από τα τρία γκολ του Βράνιες και ο ίδιος σημείωσε το τέταρτο) , διαθέτει την πετυχημένη εκτέλεση κόρνερ και φάουλ (άλλο ένα από τα προτερήματα του Μάνταλου).

ΤΩΡΑ μπορεί να σημειωθεί, πως ο Μπακασέτας αποκατέστησε την αυτοπεποίθηση του και δικαιώνει την απόφαση της ΑΕΚ και την δική του, για να δώσουν τα χέρια, για συνεργασία, ενώ μετρούσε αντίστροφα η παραμονή του στη Νέα Σμύρνη. Ήθελε πάρα πολύ ο ίδιος να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και γι΄αυτό «δεν αλληθώρισε» προς άλλες προτάσεις. Ο αυθεντικός «Ενωσιτισμός» του ασφαλώς υπολογίζεται σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να εξασφαλίσει το «άξιος» για το χρίσμα «νέος αρχηγός».

ΕΧΕΙ αποκτήσει το ηθικό, που του έλειπε, όσο καταλάβαινε, πως κατά την πρώτη αγωνιστική σεζόν του, στο ΟΑΚΑ, δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών οπαδών. Γνώρισε αυτή την πικρή φάση της μη αποδοχής, διαθέτει την σχετική πείρα , ξέρει πόσο φθοροποιός είναι για την ψυχολογία ενός αθλητή-επαγγελματία το «να δυσανασχετούν και μουρμουρίζουν οι εξέδρες». Πέρασε από αυτό το στάδιο, από την δοκιμασία. Χάρη και σε αυτό ξύπνησε μέσα του το αρχηγικό ένστικτο, που τον οδήγησε στο να πάρει την πρωτοβουλία, με την οποία εξέπληξε.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να ζητήσει από τον κόσμο της ΑΕΚ «να μη μουρμουρίζει» κατά του Βίκτορα Κλωναρίδη, να τον ενθαρρύνει, να τον στηρίξει για να βρει τον εαυτό του, γιατί πράγματι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Αυτή η ανοικτή τοποθέτηση , υπέρ συμπαίκτη του, που έχει πρόβλημα με «τις εξέδρες», μπορεί να αποδειχθεί γερό θεμέλιο, ώστε ο Μπακασέτας – αν τεθεί τέτοιο ζήτημα- να είναι ο επόμενος Έλληνας αρχηγός της «κιτρινόμαυρος» ομάδας.

ΓΗΓΕΝΗΣ και «γεννημένος» οπαδός της ΑΕΚ! Καλύπτοντας και τους χώρους, στους οποίους απλώνονται, όταν ανοίγουν οι φτερούγες του δικέφαλου αετού- κατά την επιθυμία και την «προσταγή» των παραδοσιακών «Ενωσιτών» πιστών!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ