Με τον Χιμένεθ στο τιμόνι η ΑΕΚ πάει στα βράχια

Με τον Χιμένεθ στο τιμόνι η ΑΕΚ πάει στα βράχια

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν αποκρουστική, φανέρωνε τις αγωνιστικές αδυναμίες των δυο ομάδων και πρόδιδε το άγχος του Γκαρσία και του Χιμένεθ για να τις καλύψουν.

Ηθελε γερά νεύρα για να παρακολουθήσεις από την τηλεόραση το… ντέρμπι των Δικεφάλων. Τόσο κακό παιχνίδι είχαμε καιρό να δούμε. Το γεγονός, από τη μία μαρτυρά την αγωνιστική αδυναμία των δυο ομάδων και από την άλλη την διάθεση των δυο προπονητών να αποφύγουν την μεγάλη ζημιά που θα σκορπούσε στους τέσσερεις ανέμους την ψυχολογία και θα δημιουργούσε ακόμα μεγάλα προβλήματα.

Οι δυο ομάδες έπαιζαν για να μην χάσουν. Αν αναλογιστεί κανείς τι είχε μεσολαβήσει μέχρι το συγκεριμένο παιχνίδι δεν μπορείνα κακίσει τους δυο προπονητές για την επιλογή τους να παίξουν έχοντας ως βασικό στόχο να μην χάσουν.

Ομως η εικόνα του παιχνιδιού ήταν αποκρουστική και φανέρωνε καθαρά τις αγωνιστικές αδυναμίες των δυο ομάδων και πρόδιδε το άγχος του Γκαρσία και του Χιμένεθ για να τις καλύψουν. Η τρύπα στην άμυνα ήταν που φόβιζε αγωνιστικά και τους δύο.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να επιστρέψει στην Τούμπα για τη ρεβάνς με ένα αποτέλεσμα που θα τον έφερνε σε πλεονεκτική θέση. Για την ΑΕΚ του Χιμένεθ ήταν πιο περίπλοκα τα πράγματα. Ο ισπανός κόουτς ενδιαφερόταν κυρίως να βάλει ένα φρένο στην αγωνιστική αποσύνθεση της ομάδας του.

Να μην πάθει ζημιά σαν κι αυτή που έπαθε από τον Ολυμπαικό. Κι είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ μπόρεσε να εμφανιστεί στο χορτάρι του ΟΑΚΑ σαν μέτια μεν αλλά κανονική ομάδα. Η ισοπαλία βέβαια δεν της έδινε πελονέκτημα για τη ρεβάνς αλλά δεν την σκότωνε κιόλας. Κατά συνέπεια στη λογική του «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα» θα γινόταν ανεκτή από τον κόσμο της που φοβόταν για τα χειρότερα όπως φοβόταν κι ο προπονητής της.

Σε ένα παιχνίδι που οι καλές φάσεις μετριούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού, το να ψάξεις για τον καλύτερο είναι χαμένος κόπος. Ηρθε όμως η γκολάρα του Μουργκ από την εξαίρετη εκτέλεση φάουλ και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικήτης από το Ολυμπαικό Στάδιο.

Ενα θέμα είναι η όμορφη εκτέλση. Το άλλο θέμα έχει να κάνει με το αχρείαστο φάουλ του Νεντελτσιάρου πάνω στον Ουάρντα. Η μπάλα φαίνεται να φεύγει πάνω και από τους δύο. Λόγος για φάουλ στην διεκδίκηση δεν υπάρχει. Ο φοβισμένος αμυντικός της ΑΕΚ δεν κάνει παράβαση για να μην χάσει την κεφαλιά από τον αντίπαλό του.

Του κάνει φάουλ γιατί φοβάται μήπως ο Αιγύπτιος του φύγει στην προσγείωση και πάει πρώτος στην μπάλα. Λάθος εκτίμηση που κόστισε στην ΑΕΚ αναπάντεχη ήττα. Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι καβάλα στο άλογο και η ΑΕΚ (πάλι) με την πλάτη στον τοίχο.

Περιορισμένες οι ελπίδες της θα φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Εξω από την τριάδα της Ευρώπης στο πρωτάθλημα όπως είναι τώρα η βαθμολογία.Για το καλοκαίρι υπάρχει η… απειλή του Μελισανίδη ότι θα τους αλλάξει όλους. Τώρα, μήπως είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει έναν μπας και αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ