Παναθηναϊκός : Μην πυροβολείτε τον Διούδη

Παναθηναϊκός : Μην πυροβολείτε τον Διούδη

Ο Σωκράτης Διούδης ανέλαβε την ευθύνη της ήττας. Λογικό, αφού εκείνος έκανε τα καθοριστικά λάθη - κυρίως το πρώτο. Ποιος δεν δικαιούται, όμως, μια κακή μέρα στη δουλειά;

Για όσους έχουν δει τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού; Θα πουν πως οι πράσινοι είναι εκεί που είναι και διεκδικούν μια θέση στην Ευρώπη γιατί ο Σωκράτης Διούδης τους έχει κρατήσει όρθιους σε μια ντουζίνα παιχνίδια.

Πρόχειρα θυμάμαι το διπλό στο Βικελίδης, τη νίκη στη Λεωφόρο απέναντι στον Ολυμπιακό, τη νίκη στον Βόλο και εκείνη στη Ριζούπολη. Ο Διούδης με την παρουσία του τα τρία τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό κέρδισε δικαιωματικά το περιβραχιόνιο και μια θέση στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Θεωρείται από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες.

Η βραδιά στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ άσχημη για εκείνον. Τραγική. Ανέλαβε όλη την ευθύνη της ήττας και έχει δίκιο. Κυρίως γιατί έκανε ένα καθοριστικό λάθος στο πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκόνα προηγείται με 1-0, δέχεται ένα γκολ από εκείνα που δε μας έχει συνηθίσει. Η κεφαλιά του Χασάν είναι αδύναμη, αλλά η μπάλα… ζωντανεύει στα χέρια του Διούδη και καταλήγει στα δίχτυα του.

Αν οι πράσινοι πήγαιναν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Και ο Παναθηναϊκός είχε ήδη ρίξει… προειδοποιητικές βολές προς τον αντίπαλο με τις κόντρα επιθέσεις. Αν ο εκπληκτικός σήμερα Χατζηγιοβάνης είχε καλύτερη τελική προσπάθεια σε τρεις περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν φάτσα με το 0-2. Και το 0-2 δεν θα γυρνούσε.

Εφόσον ήρθε η ισοφάριση με αυτόν τον τρόπο και σε αυτό το σημείο, το δεύτερο ημίχρονο λίγο – πολύ περιμέναμε πως θα πάει έτσι όπως πήγε. Με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σε ψυχολογία και να παίζει στο γήπεδο του, με κίνητρο την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε ματς απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ήταν φυσιολογικό πως θα πιέσει περισσότερο και θα έχει τον πρώτο λόγο. Σημείωσε το γκολ, ήρθε η αποβολή του Πούγγουρα και… σχόλασε ο γάμος.

Το παιχνίδι δεν αφήνει πληγές στον Παναθηναϊκό. Πάντα… χαλάει μια ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά η ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και η ήττα του Άρη από την ΑΕΚ αφήνει όλες τις ομάδες κοντά. Το ματς που έρχεται με τον Άρη στη Λεωφόρο είναι τελικός. Μια νίκη διαφοροποιεί τα πράγματα εντελώς. Διότι όλοι θα είναι κοντά και πια ο Άρης θα αρχίσει να νιώθει πως δεν είναι σίγουρος για μια θέση μέσα στην πεντάδα. Κι εκεί το ειδικό βάρος της φανέλας ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάληξη της ευρωπαϊκής μάχης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ