Απειλή… η διπλή τούμπα, πριν από την Τούμπα!

Απειλή… η διπλή τούμπα, πριν από την Τούμπα!

Ενώ οι φίλοι της Super League έχουν εδώ και καιρό στραμμένη την προσοχή τους στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, προηγούνται δύο ματς που μπορούν πριν την Τούμπα να φέρουν τα... τούμπα τα πράγματα για την Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ. Γράφει ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης. 

Την ίδια ώρα, που οι περισσότεροι φίλοι του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας είναι στραμμένοι προς την Τούμπα, για το «Νο 1 ντέρμπι τίτλου», όπως τον προβάλλουν εδώ και πολύ καιρό οι ασχολούμενοι με τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν οι «Ενωσίτες», υποχρεωμένοι να παίρνουν «ασπρόμαυρα» μηνύματα, από την Θεσσαλονίκη, ότι «μόλις μετά από δύο αγωνιστικές έρχεται η σειρά και για το Νο2 ντέρμπι τίτλου»!

ΕΝΑ είναι βέβαιο. Δεν υπάρχει «κιτρινόμαυρος», που να σκέφτεται αυτή την στιγμή την επίσκεψη στην Τούμπα, κατά την 25 η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όλοι είναι προσηλωμένοι πάνω σε ό,τι προηγείται της Τούμπας. Και είναι η πιθανότητα, κατ΄ άλλους η απειλή, μη τυχόν και υπάρξει… «διπλή τούμπα»!

EΝΩ ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και ο ζωντανός ακόμη στις ελπίδες του για τίτλο, Ολυμπιακός, ασχολούνται με την Τούμπα της 23ης αγωνιστικής, στην ΑΕΚ είναι απορροφημένοι με τα πρώτα δύο, από τα τρία, συνεχή εκτός έδρας παιχνίδια, από τα οποία κατά πολύ θα επηρεαστεί και η ψυχολογία για την άνοδο στην Θεσσαλονίκη.

ΕΙΝΑΙ το χιονισμένο Κίεβο, Πέμπτη βράδυ, και μόλις μετά από τέσσερα 24ωρα είναι το γειτονικό Περιστέρι. Για την «Ένωση» αυτοί οι δύο αγώνες είναι οι δικοί της «τελικοί», αν πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη («Τελικός»), που έχει μονιμοποιηθεί από τον ΠΑΟΚ, προκειμένου για τις συναντήσεις του με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

ΛΟΓΩ της ισχύος της Ντινάμο και του Ατρόμητου είναι ορατή η απειλή για να πάθει «διπλή τούμπα» η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Πριν από την Τούμπα οι «Ενωσίτες» έχουν να κάνουν με τους δικούς τους «τελικούς», αφού από την ρεβάνς στην Ουκρανία εξαρτάται στον απόλυτο βαθμό η πρόκριση ή ο αποκλεισμός από τον επόμενο γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ. Και από τη ρεβάνς στο Περιστέρι το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να καίει με την αναπνοή της τον σβέρκο του ΠΑΟΚ, αλλά και να διατηρεί βαθμολογική απόσταση από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα με τον ψυχολογικό παράγοντα, που περιττό είναι να αναλυθεί το πόσο σημαντικός είναι όχι μόνο για την αγωνιστική προσπάθεια στο τερέν, αλλά και για την οικογενειακή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ αυτών των δύο αναμετρήσεων είναι σε πλήρη γνώση των άμεσα υπεύθυνων της ομάδας. Πρώτιστα στον Ισπανό τεχνικό, που «η ψυχούλα του το ξέρει» κατά πόσο τα λόγια του «θα προκριθούμε στο Κίεβο» ενδεχόμενα να απέχουν από την πραγματικότητα.

ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης, ο Ανδαλουσιάνος, ότι εκτός από την δεδομένη δύναμη της συμπατριώτισσας του πολύ συμπαθούς και στους «Ενωσίτες», ΄Ολεγκ Μπλαχίν (έχει διατελέσει προπονητής στην ομάδα τους κι έχει στο ενεργητικό του ένα καλό β΄γύρο πρωταθλήματος), η Ντινάμο έφυγε από το Μαρούσι με το θετικό 1-1. Όπως ξέρει και ότι ο Ατρόμητος, με το νικητήριο γκολ από το Ντινγκινί, ήταν (όπως και οι Ουκρανοί) από τις λίγες ομάδες, που απέφυγαν την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, λοιπόν, έχει να υπολογίσει , παράλληλα με την παικτική ικανότητα της Ντινάμο και αφήνοντας στο δικαίωμα της Φύσης… την παγίδα-χιόνι, τις πολλές και σοβαρές ελλείψεις παικτών του (κυρίως των Λιβάγια, Βράνιες). Επίσης, ότι με τον Ατρόμητο θα χρειαστεί να βάλει κάτω μαρκαδόρο και πινακάκι θεωρίας, για ενισχυμένο σχεδιασμό, προς αντιμετώπιση της ομάδας με τους τρεις ΠΑΟΚτσήδες παίκτες.

ΣΕ ΟΛΑ αυτά και προκειμένου στην ΑΕΚ να εξουδετερώσουν την απειλή «δύο τούμπες πριν από την Τούμπα», μάλλον θα ανασύρουν από το συρτάρι τις λεπτομέρειες από το πάθημα του α΄γύρου. Για να το αξιοποιήσουν ως μάθημα. Συγκεκριμένα, ότι ενώ σε κάποια φάση του πρωταθλήματος η ομάδα ήταν «καβάλα στο άλογο», κυρίως μετά τα ματς με Ολυμπιακό και Μίλαν, άρχισε, από την Τρίπολη και μετά, να χάνει το βαθμούς σαν να είχε τρυπήσει η στέγη της ομάδας. Με την πλήρη αποκαθήλωση, από την κορυφή της βαθμολογίας, με την ήττα από τον Ατρόμητο και την ισοπαλία με τον Απόλλωνα, στο ΟΑΚΑ.

Η ΜΑΖΙΚΗ διαρροή βαθμών θα είναι αυτό, που θα μετρήσει με ουσιαστικό τρόπο, κατά το «δια ταύτα» του πρωταθλήματος. Και αφού η ΑΕΚ, στην τωρινή αντίστροφη μέτρηση των αγωνιστικών, δεν θα έχει αποφύγει την επανάληψη του αρνητικού συνδρόμου.

ΗΤΟΙ η ομάδα, η οποία περί το τέλος του Φεβρουαρίου, εγκωμιάζεται από την πλειονότητα και των αντιπάλων της, είναι υποχρεωμένη να δείξει χαρακτήρα πρωταγωνίστριας και να αντιπαλέψει με τον κακό εαυτό της.

ΝΑΙ, έχει το πιο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Ναι, έχει τις περισσότερες απώλειες παικτών. Ναι, έχει εναντίον της τον παράγοντα «έδρα». Αλλά, αν δεν βρει ψυχικό και σωματικό σθένος, για να κοντράρει και την μοίρα της, τότε η ατάκα… «τούμπες πριν από την Τούμπα» θα την χαράξουν καταδικαστικά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ