Έχασε την παρτίδα, μπορεί ν’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου

Έχασε την παρτίδα, μπορεί ν’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου

Ο ΠΑΟ λογικά θα πληρώσει τώρα τον Ταυλαρίδη. Το περιθώριο που έχει και ο κίνδυνος που ελλοχεύει.

Η παρτίδα είχε νικητή τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει σημείο επαφής με τον παίκτη, δεν κατάφερε να τον πείσει να πάρει λιγότερα χρήματα από τις 97.000 ευρώ ή έστω να του δώσει αρκετούς μήνες νωρίτερα ένα σεβαστό ποσό, προκειμένου να πετύχει νέο διακανονισμό.

Τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Η τακτική του «τριφυλλιού» ήταν απλή και θα την ακολουθούσε οποιοσδήποτε οφείλει χρήματα. Στον αντίποδα ο έμπειρος αμυντικός, όπως κάθε εργαζόμενος ήθελε τα χρήματά του. Δεν φταίει αυτός αν, για πολλούς που έχουν αυτή την άποψη, το έκανε άκομψα και ήταν σκληρός. Φταίνε αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στην ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο δεν μπορούσαν να καλύψουν. Να θυμίσουμε πως όταν ανανέωσε ο Ταυλαρίδης, ο Στραματσόνι είχε ήδη φανερώσει τις προθέσεις του. Δεν τον είχε στις πρώτες επιλογές! Ένα από τα λάθη του μεγαλομετόχου, τα οποία πληρώνει.

Η τακτική, λοιπόν, ήταν απλή. «Κερδίζουμε όσο χρόνο μπορούμε. Έχουμε τη δυνατότητα με τον Ταυλαρίδη ή οποιονδήποτε άλλον πιστωτή ν’ αποφύγουμε την τιμωρία, καταβάλλοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα; Την εφαρμόζουμε κι όπου μας βγει». Το να μετακυλήσεις συνεχώς τις υποχρεώσεις σου, βέβαια, δεν σε οδηγεί μακριά από το αδιέξοδο. Εγκλωβισμένος μένεις και πάλι. Οι δουλειές πρέπει να γίνονται ταχύτατα κι αποφασιστικά όπως με τον Τελάντερ. Στον Δανό οφείλονταν περίπου 400.000 ευρώ, όταν έφτασε στο αμήν στις αρχές Φλεβάρη. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε ένα σημαντικό μέρος (θα πληρώσει κι άλλα σύντομα) και ο Σκανδιναβός στόπερ θα κουρέψει τουλάχιστον 100.000 ευρώ, τα οποία άλλωστε δεν δούλεψε. Αλλά του επιδικάστηκαν βάσει συμβολαίου. Και θ’ αποσύρει την καταγγελία του, η οποία πήρε νέα αναβολή για τις 7/3.

Αν ο Αλαφούζος αποφάσιζε με πολλούς πιστωτές να πράξει το ίδιο, όχι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά 1-2 χρόνια πριν, τότε ίσως να είχε γλιτώσει αρκετά. Κι από την τσέπη του κι από το ταμείο του Παναθηναϊκού. «Τόσα μπορώ άμεσα. Πάρε αυτά και κούρεψε τα υπόλοιπα ή να κάνουμε έναν μακροπρόθεσμο διακανονισμό (σ.σ. που να τηρείται φυσικά)». Προτιμούσε να πηγαίνουν όλα πίσω. Τώρα έχασε και ή θα πληρώσει ή, το «τριφύλλι» θα μετράει σύντομα -3 βαθμούς.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Παναθηναϊκός δεν ενέδιδε στις καταγγελίες για αφαίρεση βαθμών και δεν πλήρωνε ή δεν εξωτερίκευε τον πανικό του, για προφανή λόγο. Αν με την πρώτη καταγγελία του Ταυλαρίδη και οποιουδήποτε άλλου πιστωτή, κατέθετε τα χρήματα, τότε όλοι θ’ ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο. «Α, κοίτα. Με μία καταγγελία ο άλλος πήρε τα χρήματά του. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ». Ο σύλλογος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία κέρδισε σχεδόν έξι μήνες. Έφτασε τώρα στο ναδίρ και η αν(τ)οχή των πιστωτών κι όπως φαίνεται και των δικαστών, έληξε.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο δρόμους. Η, θα πληρώσει τον Ταυλαρίδη γνωρίζοντας ότι μπορεί ν’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου κι όλοι να προχωρούν σε καταγγελίες γι’ αφαίρεση βαθμών ή θα υποστεί το μοιραίο, για να στείλει μήνυμα ότι δεν υπάρχει ευρώ… Η λογική λέει ότι ο Αλαφούζος θα πληρώσει. Αλλά μην είναι κανείς κι απόλυτα σίγουρος.

Εμείς απλώς θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε (όσο πιο κατανοητά) τον κόσμο τι περιθώρια έχει ο Παναθηναϊκός, όπως μας το μετέφεραν, για ν’ αποφύγει το -3. Ας υποθέσουμε ότι η απόφαση του δικαστή βγαίνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μήνα. Θα πρέπει να συνεδριάσει η Σούπερ Λίγκα για να επικυρώσει την αφαίρεση. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο που πρέπει να το πράξει. Ας υποθέσουμε και πάλι, λοιπόν, ότι συνεδριάζει την Παρασκευή 2 Μαρτίου και γνωστοποιεί την αφαίρεση. Το «τριφύλλι», τότε έχει προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών από τον επόμενο αγώνα για να πληρώσει 97.000 ευρώ στον Ταυλαρίδη και να πάρει πίσω τους βαθμούς.

Κοντολογίς παίζει στις 4/3 με τον Ολυμπιακό, άρα μέχρι τις 7/3 πρέπει να πληρώσει! Να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Μπορεί ο Παναθηναϊκός με δεδομένο πλέον ότι ο Ταυλαρίδης θα έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση να επιδιώξει -για παράδειγμα- να του δώσει 60.000-70.000 ευρώ και να ζητήσει να «κουρευτούν» τα υπόλοιπα. Είναι μία πιθανότητα, άλλα άγνωστο τι θα πράξει ο παίκτης. Θ’ αναρωτηθεί κάποιος γιατί να το δεχθεί, αφού δεν το έπραξε τόσους μήνες; Προφανώς γιατί δεν είχε στα χέρια του δικαστική απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ