European Super League: Μεγάλες ομάδες, «μικρές» αποφάσεις

European Super League: Μεγάλες ομάδες, «μικρές» αποφάσεις

Όλα για τα λεφτά λοιπόν. Δεν θέλουν άλλους οι μεγάλοι, τους ενοχλούν στο ποδόσφαιρο των εκατομμυρίων που λατρεύουν. Ας τους στείλει η ΟΥΕΦΑ να παίζουν μόνοι τους…

Το ποδόσφαιρο όπως το φαντάζονται οι πλούσιοι. Οι ισχυροί, στην τσέπη, το brand name, την δύναμη σε όλα τα επίπεδα. Είμαι Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και οι άλλες 9 ομάδες που αποφάσισαν να ιδρύσουν την European Super League και αποφασίζω για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρω και προφανώς γιατί μπορώ; Το θέμα είναι όμως, τελικά μπορούν;

Αυτό που ζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από χθες το απόγευμα είναι πρωτόγνωρο. Δεν μιλάμε βεβαίως για καμία ευρωπαϊκή λίγκα, όπως την πλασάρουν οι πλούσιοι της Ευρώπης. Ιταλοαγγλοισπανική λίγκα είναι. Δεν μιλάμε επίσης για καμία… Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει σύγκριση. Η Ευρωλίγκα όταν δημιουργήθηκε είχε την έγκριση των Ομοσπονδιών, δεν ήταν «πραξικόπημα» για να δανειστώ την εύστοχη παρατήρηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο και από ότι φαίνεται δύσκολα θα φέρει και καλά αποτελέσματα.

Γιατί είναι άλλο οι πλούσιοι της Ευρώπης να ζητούν, να απαιτούν ακόμη, από την ΟΥΕΦΑ ακόμη καλύτερη και πιο ανταγωνιστική λίγκα, εν προκειμένω Τσάμπιονς Λιγκ, και άλλο να λένε κατάμουτρα ότι κάνουμε ότι γουστάρουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι. Γιατί ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτή η ιστορία είναι το χρήμα.

Τα λεφτά, να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι διαλύονται ότι έχει απομείνει από τον ρομαντισμό ενός αθλήματος του λαού. Το ποδόσφαιρο, το θέλουν δεν το θέλουν, είναι το άθλημα του λαού. Μπορούν ο Πέρεθ, ο Ανιέλι και όλοι οι υπόλοιποι Αμερικανοί, Άραβες και Ρώσοι ιδιοκτήτες να επενδύσουν στο τένις, στο γκολφ, σε όποιο άλλο άθλημα πιστεύουν, όχι όμως να ισοπεδώνουν το ποδόσφαιρο.

Είναι διαφορετικό να επιδιώκεις να ανεβάζεις τον ανταγωνισμό και τα έσοδα μαζί και άλλο να ασχολείσαι μόνο με τα εκατομμύρια.

Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής; Μέχρι πόσο θα το τραβήξουν οι 12 της Ιταλοαγγλοισπανικής λίγκας; Θα φανεί σύντομα νομίζω. Όπως και πιστεύω, και συνάμα ελπίζω, να κατανοήσουν πως η ΟΥΕΦΑ δεν θα τους αφήσει να αρπάξουν στα χέρια τους ολοκληρωτικά το ποδόσφαιρο. Ας τους τιμωρήσει άμεσα, έχει τα «όπλα» να το κάνει. Ας τους απειλήσει με άμεσο αποκλεισμό από ΠΑΝΤΟΥ μαζί και τους ποδοσφαιριστές που της ανήκουν.

Αν τους αφήσει, αν τους χαϊδέψει τα αυτιά τότε σε λίγο θα… απαγορεύσουν στους υπόλοιπους να παίζουν γιατί θα χαλάνε το επίπεδο του ποδοσφαίρου (τους) και την πιάτσα…

Υ.Γ. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο συνολικά λογικό όλα τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στην άκρη. Όσο για τον Ολυμπιακό και την Τούμπα, ήρθε μια ήττα ανώδυνη σε ένα ματς που θα μπορούσε αν είχε προηγηθεί όπως έπρεπε να είχε νικήσει. Το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο, για αυτό δεν θα κατηγορήσουμε και τους ερυθρόλευκους που έχασαν ένα αδιάφορο ματς απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε την ύπαρξη της για ένα εισιτήριο στην Ευρώπη. Στην τελική ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει. Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα με τεράστια διαφορά, 7 ολόκληρες αγωνιστικές πριν το τέλος και ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και αυτό δεν το έχει και σίγουρο…

Στην τελική οι ήττες που έχει ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια είναι όλες ανώδυνες βαθμολογικά, σε αδιάφορα παιχνίδια. Όποτε έχει ενδιαφέρον και κίνητρο… ξέρετε τι συμβαίνει. Όπως θαρρώ πως θα συμβεί και στον τελικό του Κυπέλλου, αν όλα πάνε καλά στη ρεβάνς με τον ΠΑΣ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ