Ολυμπιακός : Αλήθεια, τους Αγγελόπουλους τους ρώτησε κανείς;

Ολυμπιακός : Αλήθεια, τους Αγγελόπουλους τους ρώτησε κανείς;

Όλοι συζητάμε για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League, αλλά -αλήθεια- ρώτησε κανείς τους αδερφούς Αγγελόπουλους αν θέλουν;

Τα social media έχουν βοηθήσει (χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν αυτό είναι καλό ή κακό) στην υπερανάλυση καταστάσεων, με τον καθένα να καταθέτει γνώμη, δίχως να έχει κατ’ ανάγκη γνώση. Αν θέλετε να το κάνουμε συγκεκριμένο, έχουν γραφτεί κι ακουστεί τόσα για την επικείμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 κατηγορία, αλλά αλήθεια, πόσο σίγουροι είμαστε ότι αυτό επιθυμούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι;

Ας σταθμίσουμε τα δεδομένα: Η αποχή από το πρωτάθλημα έχει υποχρεώσει τον Ολυμπιακό να περιορίσει το ρόστερ του. Όχι τόσο για να γλιτώσει χρήματα, όσο γιατί ο 17ος και ο 18ος παίκτης, δεν θα βρει ποτέ ρυθμό. Ακόμα κι αν οι «ερυθρόλευκοι» υπερκάλυπταν τις απαιτήσεις των παικτών, πόσοι από αυτούς που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στην Ευρωλίγκα, θα δέχονταν να παίζουν μια φορά τον μήνα ή και πιο σπάνια; Κανείς είναι η απάντηση, εκτός αν κάποιος… πνίγεται στα χρέη.

Ως εκ τούτου η αποχή από τις εγχώριες διοργανώσεις στερεί από την ομάδα παίκτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσίες και να καλύπτουν σχεδόν κάθε κενό. Επίσης πολλάκις έχει συζητηθεί κι αναλυθεί η έλλειψη ρυθμού, λόγω έλλειψης αγώνων, αν και σ’ αυτό εμπεριέχονται στοιχεία υπερβολής. Όπως ότι η απουσία από τις εγχώριες διοργανώσεις στερεί την όποια πιθανότητα κατάκτησης τίτλου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει ότι επιθυμεί διακαώς την επιστροφή, όπως θα έκανε κάθε προπονητής. Το αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλο το αγωνιστικό τμήμα, όχι κατ’ ανάγκη με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν… ψήνονται ιδιαίτερα. Προσέξτε, για να μην μπερδευτούμε: Δεν λένε «όχι», αλλά δεν σκίζουν και τα ρούχα τους για να γυρίσουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί ελάχιστα πράγματα (κι αν…) έχουν διαφοροποιηθεί, επειδή βλέπουν συμπεριφορές σαν αυτές που τους οδήγησαν στην απόφαση για το #mexritelous, γιατί δεν νιώθουν ότι οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ είναι έτοιμοι για τη μεγάλη αλλαγή. Πόσο μάλλον ο ΕΣΑΚΕ, που άγεται και φέρεται, από τα «θέλω» του Βασιλακόπουλου.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αντιλαμβάνονται το αγωνιστικό πρόβλημα κι αν επιστρέψουν θα το κάνουν με… βαριά καρδιά. Δίχως εκπτώσεις, δίχως να υποχωρήσουν από τα αρχικά τους αιτήματα και δίχως συμβιβασμούς. Αφήστε που η εξέλιξη των ευρωπαϊκών επαγγελματικών αθλητικών δεδομένων, ενδέχεται να επηρεάσει πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε και πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένουμε τα δύο κορυφαία αθλήματα στη «γηραιά» ήπειρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ