Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται αδικημένη

Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται αδικημένη

Η Ένωση ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ένα ντέρμπι που θα έπρεπε να έχει κερδίσει και μάλιστα εύκολα.

Συνήθως όταν μια ομάδα ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις ένα παιχνίδι φεύγει από το γήπεδο με χαμόγελο. Αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση της ΑΕΚ στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το να χάσει η ΑΕΚ το χθεσινό ντέρμπι θα ήταν τουλάχιστον άδικο.

Η Ένωση είχε μια εικόνα που πλησίαζε εκείνη των δύο προηγούμενων αγώνων της. Είχε πλάνο στο παιχνίδι της, υπομονή και αποφασιστικότητα. Το γκολ του Ιωαννίδη την έβαλε σε μια διαφορετική διαδικασία και τα πράγματα έγιναν για εκείνη περίπλοκα. Όμως βρήκε το σθένος και κυρίως τις λύσεις για να αποφύγει τις περιπέτειες.

Δεν το συζητάμε πως τα πράγματα για την ΑΕΚ θα ήταν πολύ δύσκολα, αν έχανε το χθεσινό ματς. Οπότε και μόνο το γεγονός πως απέφυγε αυτούς τους μπελάδες, της δίνει το δικαίωμα να διατηρήσει την ηρεμία που έδειχνε να έχει βρει τελευταία.

Από την άλλη, νομίζω πως χθες χάθηκε για την Ένωση μια μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» οριστικά με την υπόθεση Ευρώπη. Η νίκη θα της έδινε πέρα από βαθμολογική άνεση και ψυχολογία για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που θυμίζω περιλαμβάνει και μια ρεβάνς κυπέλλου στην Τούμπα.

Σίγουρα τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά για την ΑΕΚ αναφορικά με την πρόκριση στον τελικό. Όμως η ομάδα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα εκτιμώ πως έχει τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Η Ένωση έχει γυρίσει τον διακόπτη. Πιθανότατα η ομάδα που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα να έχανε το χθεσινό ματς και να κατέρρεε μετά το γκολ του Παναθηναϊκού.

Η τωρινή ΑΕΚ δείχνει ικανή να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ενώ πλέον φαίνεται να λειτουργεί με πιο καθαρό μυαλό και ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το παιχνίδι και την εξέλιξή του. Και οι επιλογές του τον δικαίωσαν.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα είναι να διατηρήσει την αγωνιστικότητα των τελευταίων αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επιστροφές που θα μετρά σταδιακά από το μέτωπο των τραυματιών, είναι ικανά για να την οδηγήσουν σε ένα θετικό φινάλε της σεζόν. Μένει να φανεί αν αυτό περιλαμβάνει απλά την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου ή η ΑΕΚ είναι ικανή και για την υπέρβαση, φεύγοντας με την πρόκριση από την Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ