Παναθηναϊκός : Να βάλει… κόφτη

Παναθηναϊκός : Να βάλει… κόφτη

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεκινήσει την προσπάθειά του από την άμυνα. Να «χαλάσει» τις αποστάσεις στην επίθεση της Χίμκι και κυρίως να περιορίσει τον Αλεξέι Σβεντ.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το πρώτο του «διπλό» στην Ευρωλίγκα για το 2018 απόψε στη Μόσχα απέναντι στη Χίμκι σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την προσπάθειά του να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι όφ.

Μετά τις αλλαγές που έγιναν με την προσθήκη των Τζέιμς και Πέιν, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει στη διάθεσή του δυο επιπλέον παίκτες που μπορούν να του λύσουν αρκετά προβλήματα.

Απόψε όμως πρέπει να βρει τον τρόπο για να μπορέσει η ομάδα του να φύγει νικήτρια και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η ήττα από τη Μπάμπεργκ την έφερε αρκετά πίσω και χρειάζεται απαραιτήτως μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να παραμείνει στο γκρουπ των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα.

Απόψε λοιπόν ο νούμερο ένα κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι βέβαια ο Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος άσος είναι εκείνος που κρατά την «μπαγκέτα» για τη Χίμκι. Εκείνος που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση, δίνει το ρυθμό και αποφασίζει στις κρίσιμες στιγμές.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα είναι εκείνος που θα αναλάβει το μαρκάρισμά του και στη συνέχεια ο Νικ Καλάθης θα επιδιώξει να τον περιορίσει. Στόχος είναι να κάνει κακές προσπάθειες και να αποκοπεί από τη λειτουργία της υπόλοιπης ομάδας.

Μόνο που και η υπόλοιπη ομάδα διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να κάνουν ζημιά. Χάνεϊκατ, Γκιλ, Αντερσον θέλουν επίσης μεγάλη προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» θα πρέπει να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από την άμυνα. Να «χαλάσουν» τις αποστάσεις στην επίθεση της Χίμκι, να τρέξουν περισσότερο, να πάνε πρώτοι στη μπάλα και να ελέγξουν τα ριμπάουντ.

Ετσι θα έχουν στα χέρια τους το τέμπο του αγώνα, έχοντας βάλει «κόφτη», ώστε να μην επιτρέψουν στη Χίμκι να τους παρασύρει στο ρυθμό της.

Ενδιαφέρον θα έχει ο τρόπος με τον οποίο ο Πασκουάλ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Τζέιμς, ενός «πυρηνικού όπλου» στην επίθεση, αλλά με πολλούς αστερίσκους στην άμυνα και τη δημιουργία.

Ουσιαστικά ο άξονας στον οποίο θα στηριχθεί η αποψινή παρουσία του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Καλάθη και Γκιστ. Η απόδοση των δυο παικτών θα είναι κομβική για τη συνολική εικόνα των «πρασίνων».

Πέρα από μεταγραφές, προσθήκες και πανηγυρικές επιστροφές το «βαρύ σασί» του Παναθηναϊκού είναι αυτοί οι δυο παίκτες, εκείνοι που με την εικόνα τους «αποφασίζουν» για το πόσο κοντά ή μακριά από τη νίκη είναι η ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ