ΑΕΚ: Το κίνητρο και το… γραμμάτιο

ΑΕΚ: Το κίνητρο και το… γραμμάτιο

Η προσέγγιση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και η ευκαιρία.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Παναθηναϊκό και έδωσε συνέχεια σε αυτό τον τραγικό απολογισμό που μετρά στα ντέρμπι. Η Ένωση δείχνει σαν να έχει… ξεχάσει να νικάει τέτοιου τύπου παιχνίδια και θα πρέπει όλο αυτό να το αποβάλλει. Άμεσα.

Είναι υποχρεωμένη να το κάνει προκειμένου να κλείσει τη σεζόν πετυχημένα. Να σιγουρέψει χωρίς περιπέτειες την έξοδο στην Ευρώπη και να παίξει τα ρέστα της στην Τούμπα τη Μεγάλη Πέμπτη, για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου. Η πρώτη ευκαιρία της θα είναι την Κυριακή, στο Φάληρο.

Η παράδοση της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού μετά το γκολ-μισό πρωτάθλημα του Γιακουμάκη δεν είναι καλή. Η Ένωση έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να το αλλάξει αυτό. Το κίνητρο στο συγκεκριμένο ματς άλλωστε το έχει εκείνη και όχι ο αντίπαλος.

Η συγκεκριμένη συνθήκη δείχνει ευνοϊκή για την ΑΕΚ. Όμως θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα αν οι Κιτρινόμαυροι δεν μπουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Δεν έχει περιθώριο για τίποτα λιγότερο η Ένωση. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά γενικότερα στο υπόλοιπο της σεζόν.

Μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα εξασφάλιζε ουσιαστικά στην ΑΕΚ τουλάχιστον την 4η θέση. Ενώ θα της έδινε την ευκαιρία να πάει με το πόδι στο γκάζι στον «τελικό» της Τούμπας. Μένει να φανεί αν ήρθε η ώρα να δούμε ξανά το μάτι των παικτών του Δικεφάλου να γυαλίζει σε ένα ντέρμπι. Κάτι που μέχρι και το 2018 θεωρούνταν αυτονόητο.

Πέρα από το βαθμούς πάντως, η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί αποφασισμένη την Κυριακή και για έναν ακόμα λόγο. Δεν πάνε πολλές εβδομάδες από εκείνη την βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ. Μια ήττα που την πλήγωσε απίστευτα, κυρίως σε επίπεδο γοήτρου.

Η ΑΕΚ έχει ένα γραμμάτιο ανεξόφλητο απέναντι στον Ολυμπιακό. Και την Κυριακή έχει την ευκαιρία να το ξοφλήσει. Μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς, όμως μια ήττα από την ΑΕΚ δεδομένα θα κόστιζε. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, όταν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι αντίπαλες, η νίκη πάντα θα είναι αυτοσκοπός και για τους δύο.

H AEK το τελευταίο διάστημα δείχνει σε καλή κατάσταση. Και απέναντι στον Παναθηναϊκό το επιβεβαίωσε αυτό. Μπορεί να μην κέρδισε το ματς και να πήρε τον βαθμό χάρις σε ένα γκολ στις καθυστερήσεις, όμως συνολικά η εικόνα της δεν διέφερε πολύ σε σχέση με τα ματς απέναντι σε Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Η Ένωση έχει αποκτήσει ξανά υπομονή στο παιχνίδι και γενικώς μια αγωνιστική συνέπεια. Μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Θυμίζει ξανά ομάδα και όχι το… σκορποχώρι που βλέπαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αυτό που θέλει για να κάνει μια μεγάλη νίκη –διότι τέτοια θα είναι την Κυριακή αν επιτευχθεί- είναι ψυχολογία. Πίστη, αποφασιστικότητα και πάθος. Αν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δείξουν αυτά τα στοιχεία απέναντι στον Ολυμπιακό, θα φύγουν από το Καραϊσκάκη με το «τρίποντο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ