Ολυμπιακός: Και κάπου εδώ τελειώνουν οι «νερόβραστες» εμφανίσεις…

Ολυμπιακός: Και κάπου εδώ τελειώνουν οι «νερόβραστες» εμφανίσεις…

Ο Μαρτίνς έχει ποδοσφαιριστές καταπονημένους που αποζητούν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το να τους επικρίνεις χωρίς να παίρνεις υπόψη σου τα παραπάνω είναι άδικο. Μόνο που άλλα περιθώρια για χαλάρωση δεν υπάρχουν.

Είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν έχει ανακοινωθεί η φιέστα για τις 12 Μαΐου μοιάζει δύσκολο να πείσεις τους παίκτες ότι αυτό που καίει είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως και οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κόουτς δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε ότι δεν του άρεσε αυτό που είδε. Κατά συνέπεια όσα είδε την Τετάρτη δεν θέλει να τα δει να επαναλαμβάνονται την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ που θα παίξει με στόχο. Θέλει να πάρει αποτέλεσμα ώστε να διασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Θα μπορούσε να θέλει αποτέλεσμα για να… ξεπλύνει την πρόσφατη πεντάρα. Λογικό από την πλευρά της. Εχει λοιπόν ισχυρότερα κίνητρα από εκείνα του Ολυμπιακού για να σταθεί καλά στο Φάληρο και να φύγει ατσαλάκωτη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν λέει κανείς ότι στόχος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι να της ρίξει άλλα μια πεντάρα. Στόχος θα είναι να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις μετά από ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα και μια συνολικά μέτρια εμφάνιση στο παιχνίδι εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Λογικό και αναμενόμενο να βάλει ο κόουτς σε ένα αδιάφορα παιχνίδι εντός έδρας παιχνίδι παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές. Αν δεν πάρουν συμμετοχή σε τέτοια παιχνίδια τότε πότε θα παίξουν. Το θέμα είναι όταν παίζουν να πείθουν ότι αξίζει να συμπεριλαμβάνονται στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Από ένα παιχνίδι δεν είναι σωστό να κριθούν θα υπάρξουν κι άλλα. Ωστόσο ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ απαιτεί αγωνιστική ανασύνταξη και σοβαρότητα. Απαιτεί την επιστροφή σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Με τέτοιους θα κληθεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την Μεγάλη Εβδομάδα τον φιλόδοξο ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Υψηλοί ρυθμοί θα του χρειαστούν φυσικά και για να κατακτήσει το Κύπελλο. Επομένως περιθώρια για χαλάρωση και νέα νερόβραστη εμφάνιση δεν υπάρχουν. Παίκτες ρομπότ δεν υπάρχουν. Η χαλάρωση μετά από την κατάκτησή ενός στόχου είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Ειδικά όταν πρόκειται για μια αμάδα που αγωνίζεται ασταμάτητα από τον Αύγουστο χωρίς να έχει κάνει ουσιαστική προετοιμασία.

Ο Μαρτίνς έχει ποδοσφαιριστές καταπονημένους που αποζητούν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το να τους επικρίνεις χωρίς να παίρνεις υπόψη σου τα παραπάνω είναι άδικο. Μόνο που άλλα περιθώρια για χαλάρωση δεν υπάρχουν. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα λειτουργήσει ως το ξεκίνημα μιας ακόμα προσπάθειας για επανεκκίνηση και λειτουργία των ερυθρόλευκων μηχανών στο φουλ. Κι αυτοί που θεωρούνται βασικοί κι εκείνοι που παλεύουν για να αποδείξουν την χρησιμότητά τους έχουν λόγο να επιστρατεύσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν αρχή από το ντέρμπι με την ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ