
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την Παρασκευή είναι και φέτος σκιά του ένδοξου εαυτού της. Αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.
Ο Τόλης Λεούσης γράφει στο «το10.gr» για την κόντρα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και προειδοποιεί τους «ερυθρόλευκους» για το παιχνίδι της Βαρκελώνης.
Στην αρχή κάθε σεζόν ο φίλαθλος κόσμος, κοιτάει το.. καλεντάρι της ομάδας που υποστηρίζει και σκέφτεται ποια παιχνίδια μπορεί να χάσει αυτή. Που μπορεί να… σκοντάψει και ποιες κακοτοπιές μπορεί να αποφύγει. Αυτό το κάνει ο κόσμος. Του αρέσουν οι υπολογισμοί και τα σενάρια. Οι ομάδες όμως; Το απεχθάνονται. Δεν κοιτούν καν το πόσα απίδια έχει χωρητικότητα ο σάκος τους. Ας παραγεμίσει, και τι έγινε..
Στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι διαφορετικά. Κανένας απολύτως σάκος. Ένα απίδι τη φορά.
Σας μπέρδεψα; Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν μάθει πως ζουν και αναπνέουν για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με το Λαύριο εντός (τυχαίο παράδειγμα) με την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένη στην αποστολή τους. Την συλλογή ροζ φύλλων αγώνων και την καλυτέρευση της εικόνας τους όσο περνάει ο καιρός.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την Παρασκευή είναι και φέτος σκιά του ένδοξου εαυτού της. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς κανείς να καταλάβει το πώς, πάντα κατάφερναν να έχουν απώλειες σε ομάδες με θέματα. «Είναι εύκολο το αυριανό;», θα ρωτήσει κανείς και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Επουδενί. Απλά τώρα, στην κατάσταση που είναι η Μπαρτσελόνα και με τα προβλήματα να τις βαραίνουν την καμπούρα, είναι η ευκαιρία η ομάδα των Πειραιωτών, να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ένα δεύτερο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Βαγγέλη Μάντζαρη να πηγαίνει καλύτερα. Πονάει λιγότερο ο 27χρονος γκαρντ, την ώρα που ο Σπανούλης, σαν θηρίο σε κλουβί, είναι στα πιτς και περιμένοντας την επιστροφή του. Την κατάρα του Ολυμπιακού με τους τραυματισμούς σας την εξηγήσαμε σήμερα σε ένα μακροσκελέστατο άρθρο. Από την άλλη, αυτά που εμείς σχολιάζουμε και γράφουμε, δεν απασχολούν καν τον Σφαιρόπουλο.
Το έχει πει πολλάκις εξάλλου. Το ρόστερ της ομάδας είναι γεμάτο και οι απουσίες ατσαλώνουν τον Ολυμπιακό και δεν τον ρίχνουν.
Τι περιμένω τώρα στην Βαρκελώνη; Αρχικά να μην αφήσει τον Τόμας Ερτέλ να πραγματοποιήσει το παιχνίδι του. Από το πρώτο λεπτό χρειάζεται «ξύλο» από τα γκαρντ της ομάδας. Να μην έχει ελεύθερο χώρο, ούτε να εκτελέσει, να αναγκαστεί να σκεφτεί και να αναγκαστεί να καθυστερήσει. Όχι από το πρώτο ημίχρονο να έχει κάνει δουλειά. «Βύθισέ» τον στο ξεκίνημα και η δουλειά έχει μισογίνει.
Για γίνει και.. ολόκληρη, οφείλουν οι «ερυθρόλευκοι» και δη ο Μιλουτίνοφ, να περιορίσουν την δράση του Κέβιν Σεραφέν. Η καλύτερη μεταγραφή της Μπάρτσα φέτος κατ’ εμέ. Ο Γάλλος σέντερ γεμίζει την ρακέτα, δεν αφήνει περιθώρια δράσης και οι ψηλοί του Ολυμπιακού οφείλουν να τον φθείρουν. Θα ήθελα να δω στο παρκέ για 2 λεπτά τον Μπόγρη να του κάνει τρία «σκληρά» φάουλ. Κίνηση που θα τον μπλοκάρει και δεν θα του δώσει περιθώριο να βρει ρυθμό. Κάτι παρόμοιο ας πούμε περιμένω από τον Τολιόπουλο να μπει μέσα. Ποιοτικά λεπτά, στοχευμένες κινήσεις και κέρδος από όλους. Ας βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι και ο Ολυμπιακός μπορεί να φύγει από την πάλαι ποτέ στοιχειωμένη Βαρκελώνη με το «διπλό».
ΥΓ1 Οι προσθήκες της Μπάρτσα είναι σαφώς ανώτερες από πέρσι. Το θέμα είναι πως ξανά ήταν επιλογές χωρίς λογική. Πέρα του Χάνγκα που ακόμα δεν έχει βγει ακόμα, ο Σίτο Αλόνσο προτίμησε παίκτες περισσότερο για το φαίνεσθαι, παρά στην ουσία.
ΥΓ2 Γαλατάσαραϊ, Μπάμπεργκ, Αρμάνι, Γαλατά… Τις θυμάστε; Πέρσι είχε ταλέντο στο να… αναγεννά στην Ευρωλίγκα ομάδες ο Ολυμπιακός. Όχι και την Παρασκευή…
ΥΓ3 Μυρωδιά Ευρωλίγκας θα πάρει ο Ουίλτζερ στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Ζει το όνειρό του ο Αμερικανός. Συνειδητοποιημένος αλλά και θρασύτατος στις δηλώσεις του. Μ’ άρεσε που έλαμπε το πρόσωπό του, όταν μου είπε ότι είναι ο κορυφαίος «τρίποντος» στην Ευρωλίγκα. Μάγκας αν το βγάλει αυτό και στο παρκέ..
ΥΓ4 Η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει 82,3 πόντους ανά ματς στην διοργάνωση. Αν την ρίξει 10 πόντους κάτω, το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου θα κάνει το 5/5. Βέβαια τρώει και 80 ανά ματς έτσι; Εάν συντηρήσει αυτό το παθητικό, σίγουρα θα ηττηθεί από τον Ολυμπιακό. Δύσκολα να εκτεθώ..
ΥΓ5 Για τον κύριο με το νούμερο 11, δεν θα αναφερθώ ποτέ. Αξία θα του δώσω, όσο του έδωσαν όσοι τον αποθέωσαν και αυτοί που… ζουν από τα κλικ του. Να αγιάσει το πληκτρολόγιο του Γιώργου Κογκαλίδη από εδώ μέσα όσο και του Θεόφιλου Τυριντζή για τα κείμενά τους.