Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά ο Ολυμπιακός μπορούσε…

Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά ο Ολυμπιακός μπορούσε…

Λίγο πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΣ, οι ερυθρόλευκοι ξαναπήραν μπροστά.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια, η ΑΕΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Το αποτέλεσμα αυτής βελτίωσης ήταν να χάσει με 2-0. Ο καλόπιστος οπαδός της Ενωσης έχει πλέον κάθε λόγο να αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν η ομάδα του δεν εμφανιζόταν βελτιωμένη. Τι θα γινόταν άραγε αν ο Μαρτίνς ξεκινούσε το παιχνίδι με την εντεκάδα του δεύτερου ημίχρονου; Στα ερωτήματα αυτά δεν υπάρχει απάντηση που να αφορά την φετινή χρονιά.

Υπάρχουν απαντήσεις για την επόμενη. Και οι απαντήσεις δεν αποτελούν απόσταγμα σοφίας. Ο Ολυμπιακός έβαλε μια από τις βασικές εντεκάδες του στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε σχετικά άνετα τη νίκη και σε αυτό το ντέρμπι. Χωρίς διάθεση να δικαιολογήσω γενικά τον Μανόλο Χιμένεθ, τις δυνατότητες, το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακό αυτός δεν το έχει πώς να το κάνουμε; Μπαίνει ο Μπρούμα, αναστατώνει την κιτρινόμαυρη άμυνα, βάζει δυο γκολ και είναι μέσα σε κλασσικές φάσεις για άλλα δύο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να την ανατρέψουν εις βάρος του Ολυμπιακού καλύτεροι προπονητές από αυτόν που κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Στοιχειώδες και ατράνταχτο. Διάθεση, μαχητικότητα και τρεξίματα είχαν οι παίκτες της Ενωσης. Τους ζητήθηκε να κάνουν κάτι που αντικειμενικά ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν το έκαναν όπως συνήθως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο Μαρτίνς ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα στη σύνθεση της ομάδας του και δεν πήρε όσα ήθελε στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλαξε την κατάσταση με την αρχή του δευτέρου και κάπου εκεί μάκρυνε η απόσταση που χωρίζει τις δυο ομάδες παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες των παικτών της Ενωσης. Ο Μπρούμα σε μια καλή βραδιά του καθάρισε το ματς με δυο γκολ και συνολικά μια γεμάτη εμφάνιση από εκείνη που θα κάνει όσους αποφασίζουν να το ξανασκεφτούν για την περίπτωσή του. Το σημειώνω γιατί ο Πορτογάλος έχει ποιότητα και ποδοσφαιρική σκέψη ώστε να προσφέρει στην ομάδα του περισσότερα από όσα -όχι αμελητέα- έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Σε ένα ακόμα ντέρμπι ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής, μεγαλώνοντας κι άλλο την διαφορά του από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα. Τι ωφελεί να καταγράψουμε πάλι πόσο μεγάλη είναι η διαφορά και πόσο κάθε αγωνιστική μεγαλώνει. Λίγο πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός ξαναπαίρνει μπροστά. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα πήρε ένα ντέρμπι ακόμα ενώ η Ενωση φέτος δεν μπορεί να πάρει ένα. Ο Μαρτίνς είναι λογικό να δοκιμάζει και να δίνει ευκαιρίες. Αυτοί που κάθε φορά τις παίρνουν οφείλουν να τις αξιοποιούν. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία ο Ανδρούτσος που έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση. Ο ταχυδυναμικός Ρέαμπτσιουκ έχει δουλειά μπροστά του στο τακτικό επιθετικό κομμάτι και ο Τιάγκο Σίλβα να βγάλει ένταση στο παιχνίδι του.

Υ.Γ Ο Φορτούνης που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστα σχετίζεται με αυτόν που ξέρουμε κι έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Από τότε που το σύστημα γύρισε σε 3-4-3 μοιάζει σαν να μην βρίσκει ρόλο στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ