ΑΕΚ: Για να σπάσει την «κατάρα» θα πρέπει να κλείσει την ψαλίδα

ΑΕΚ: Για να σπάσει την «κατάρα» θα πρέπει να κλείσει την ψαλίδα

Τα στοιχεία που έκριναν το ντέρμπι στο Φάληρο, η… απόσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό, το πλάνο του Χιμένεθ και ο ηγέτης που λείπει από την άμυνα.

Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με ευνοϊκότερες συνθήκες. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αλλάξει αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα, η Ένωση ήταν η ομάδα που είχε βαθμολογικό κίνητρο και παράλληλα έδειχνε σε σχετικά καλή αγωνιστική κατάσταση τελευταία. Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν στο χορτάρι μονάχα στο πρώτο ημίχρονο του ματς.

Το δεύτερο μέρος είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι τρεις γρήγορες αλλαγές του προπονητή του Ολυμπιακού έπιασαν στον ύπνο την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διαφορετική ταχύτητα στο γήπεδο και η Ένωση, ως συνήθως, έδειξε αδυναμία να… ακολουθήσει.

Νομίζω για το θέμα της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ τα λόγια έχουν στερέψει. Η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση «φωνάζει» και αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να βρει ξανά την αμυντική της ταυτότητα η Ένωση. Τα στόπερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή, είναι συγκεκριμένων και περιορισμένων δυνατοτήτων. Λείπει ένας παίκτης σημείο αναφοράς, ένας στόπερ ηγέτης από την ομάδα.

Δυστυχώς, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί να υπηρετήσει πλέον αυτόν τον ρόλο. Τα χρόνια έχουν περάσει για τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς Ουκρανό αμυντικό, που εφόσον είναι στο ρόστερ από τη νέα σεζόν, μπορεί να λογίζεται μόνο ως μια συμπληρωματική λύση.

Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα στόπερ από το πάνω ράφι και ακόμα έναν αμυντικό, που θα κοντράρει στα ίσια τον Σβάρνα για μια θέση στην ενδεκάδα. Ο Νεντελτσιάρου δεν είναι τέτοιος και πολύ περισσότερο ο Χνιντ. Ο Λάτσι είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ για την ΑΕΚ όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος για να σηκώσει αυτό το βάρος.

Χθες η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με ένα πλάνο που έδειχνε έξυπνο. Το σχήμα με τριάδα στην άμυνα και έναν γρήγορο παίκτη πίσω από τον Ανσαριφάρντ λειτούργησε για την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι πήγαν το παιχνίδι στο τέμπο που επιθυμούσαν και έδειχναν να το ελέγχουν.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ προέκυψε μετά το 1-0. Για τον απλούστατο λόγο πως φάνηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια τέτοια συνθήκη. Να κληθεί δηλαδή να διαφοροποιήσει τα πλάνα της για να γυρίσει ένα παιχνίδι που ξαφνικά έπαψε να πηγαίνει όπως υπολόγιζε.

Αυτό που μένει για ακόμα ένα ντέρμπι είναι πως η Ένωση έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Από εκείνο το γκολ του Γιακουμάκη και μετά, μετρά 8 ήττες και καμία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχει κατορθώσει να φύγει από το γήπεδο με την ισοπαλία, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2018 και μετά.

Η ψαλίδα έχει ανοίξει. Αυτό φάνηκε και χθες. Σίγουρα παίζουν ρόλο οι πολλές και σημαντικές απουσίες των Κιτρινόμαυρων, που περιόρισαν κατά πολύ τις επιλογές του Χιμένεθ, όμως δεν έχει νόημα να σταθεί κάποιος εκεί. Η ΑΕΚ έχασε ακόμα ένα ντέρμπι, διότι πολύ απλά είχε απέναντί της μια ποιοτικότερη, καλύτερη και πολύ πιο οργανωμένη ομάδα.

Υγ: Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ήταν για ακόμα ένα ματς από τους καλύτερους της ΑΕΚ. Ο Έλληνας άσος έχει αποδείξει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και η Ένωση θα πρέπει να μελετήσει καλά την απόφασή της για το μέλλον του παίκτη, από το καλοκαίρι και μετά. Πάντως η μέχρι τώρα εικόνα του είναι πιο συνεπής από εκείνη του Νταντσένκο, ενδεχομένως και του Μπακάκη, στα ματς που τους έχουμε δει φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ