Ολυμπιακός: Μεταγραφές, αλλά να ξεσκονιστεί πρώτα το ερυθρόλευκο χαρτοφυλάκιο…

Ολυμπιακός: Μεταγραφές, αλλά να ξεσκονιστεί πρώτα το ερυθρόλευκο χαρτοφυλάκιο…

Από το ξεσκόνισμα προέκυψε τελευταία η περίπτωση του Θανάση Ανδρούτσου...

Aν τους μετρήσπουμε είναι πάνω από μια εντεκάδα ήδη. Κι ας εχουμε ακόμα μπροστά μας και πρωτάθλημα (τέσσερεις αγωνιστικές) και κύπελλο. Δηλαδή -μέχρι να ολκληρωθεί η χρονιά- θα έχουνε ξεπεράσει τους τριάντα. Δεν ισχιρίζομαι ότι υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι καπνός και φωτιά δεν υπάρχει πουθενά. Σε καποιο από όλα αυτά τα ονόματα θα υπάρχει και επαφή και ίσως συζήτηση. Στον Ολυμπιακό δεν σταματούν να τσεκάρουν παίκτες και να σημειώνουν στα μπλοκάκια τους.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει (δυστυχώς) άλλη ομάδα που να αρχίσει το τσεκάρισμα από την ώρα που ολοκληρώνονται οι μεταγραφές μιας χρονιάς. Αμέσως ξεκινούν οι προετοιμασίες για την άλλη. Κι όλα αυτά γίνονται με σύγχρονους όρους. Ανάμεσά τους και όροι χρηματιστηρίου. Πόσο αγοράζεις και πόσο προσδοκάς να πουλήσεις.

Ποιούς παίκτες φέρνεις για να προσθέσεις στην αξία τους και ποιούς για να σου προσθέσουν αξία. Η τελευταία παρατήρηση γίνεται μετά τα δημοσιεύματα για τον Λουίτζι Μπουφόν. Τερματοφύλακες που να του προσφέρουν όσα ο πολύπειρος Ιταλός, υπάρχουν κι άλλοι.

Η ενδεχόμενη μεταγραφή του Μπουφόν προσθέτει στον Ολυμπιακό αξία. Πριν από όλα όμως ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν να αξιολογήσουν αυτούς που παίζουν δανεικοί σε άλλες ομάδες και οι περισσότεροι σε άλλα πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από αυτούς και θα πάει παρακάτω.

Τα παραδείγματα παικτών που δόθηκαν δανεικοί, επέστρεψαν και πρόσφεραν δεν είναι λίγα. Το τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος. Γύρισε από απανωτούς δανεισμούς κι εκεί που φαινόταν πως δεν υπάρχει χώρος μετατράπηκε σε ένα αξιόπιστο δεξί μπακ.

Τέτοιοι παίκτες, Ελληνες και ξένοι, υπάρχουν στο ερυθρόλευκο… χαρτοφυλάκιο και περνούν από το μικροσκόπιο του προπονητή και των συνεργατών του. Ορισμένες κινήσεις θα εξαρτηθούν και από τις προτάσεις που θα έρθουν.

Παίκτες όπως ο Καμαρά, ο Μπα, ο Σεμέδο, ο Σα και ο Φορτούνης δεν αποκελείται να φέρουν προτάσεις από εκείνεςς που δεν απορρίπτονται. Το τρίγωνο Καρεμπέ, Μοντεστό, Μαρτίνς με την τελική ευθύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη θα πάρει αποφάσεις για όλα αυτά.

Ο στόχος ήταν και παραμένει διπλός: Από την μια η οικονομική αυτοδυναμία του Ολυμπιακού και από την άλλη η κυριαρχία του στην Ελλάδα και η πρόοδός του στην Ευρώπη.. Η συζήτηση για μεταγραφές στον Ολυμπιακό άνοιξε φέτος πολύ νωρίς. Είναι σίγουρο ότι θα αργήσει να κλείσει.

Είναι γνωστό πως οι ερυθρόλευκοι καραδοκούν για ευκαιρίες μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Να θυμόμαστε ωστόσο ότι θα ξεκινήσουν φέτος νωρίς-νωρίς τις αγωνιστικές τους παρουσίες στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα μπει να παίξει τον Ιούλιο δεν μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετική από αυήη που θα ολκληρώσει φέτος τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ