Ολυμπιακός: Ο Μπρούμα σε επίδειξη κλάσης και σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών…

Ολυμπιακός: Ο Μπρούμα σε επίδειξη κλάσης και σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών…

Η διαφορά ήταν στην ποιότητα. Διότι είναι άλλο να προχωρά με την μπάλα προς το τέρμα ο Ελ Αραμπί κι άλλο ο Μιλιντσεάνου….

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση είναι ο Πέδρο Μαρτίνς αν και ο ίδιος δεν θέλει να βλέπει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το νταμπλ για δεύτερη φορά στη σειρά θα είναι με τον Πορτογάλο τεχνικό που θα το έχει πετύχει.

Ψιλά γράμματα για έναν προπονητή που προετοιμάζει την ομάδα του μεθοδικά και βλέπει μπροστά του μόνο τον αντίπαλα και όχι τα ρεκόρ. Αλλωστε στον Ολυμπιακό όλοι έχουν μια οπτική που ξεπερνά τα ατομικά ρεκόρ. Κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ας παρακολουθήσει την αγωνιστική συμπεριφορά του Ελ Αραμπί. Θα καταλάβει αμέσως ποιες είναι οι προτεραιότητες βλέποντας τον πρώτο σκόρερ της ομάδας να ετοιμάζει γκολ για τους συμπαίκτες του και να γυρίζει πρώτος στην άμυνα για να μαρκάρει.

Τα γράφω αυτά γιατί όλοι θα εστιάσουν στο υπέροχο δεύτερο γκολ με την κλειστή ντρίπλα που ακινητοποιήσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Οκ αυτό είναι ο Ελ Αραμπί αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κι αυτά που σας ανέφερε νωρίτερα. Η πάσα του μαροκινού στον Μπρούμα στη φάση του τρίτου γκολ μαρτυρά του λόγους το αληθές. Θα το… μαρτύραγαν κι άλλες φάσεις αν ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν έδινε στη συνέχεια ένα ρεσιτάλ σπατάλης ευκαιριών. Αδικο θα ήταν όμως μιλώντας για τον Μπρούμα να μείνουμε στις χαμένες ευκαιρίες και να μην κάνουμε λόγο για τη συνολικά μεστή εμφάνισή του και τους απανωτούς πονοκεφάλους που δημιουργούσε στην άμυνα των φιλοξενούμενων κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Ο Μπρούμα ποτέ δεν πρόκειται να έχει την αμυντική προσήλωση του Γιώργου Μασούρα, το πάθος και τα τρεξίματα του. Εχει όμως ποιότητα που τα σκεπάζει όλα αυτά και τον καθιστούν πολύ χρήσιμη επίλογή στη διάθεση του προπονητή του. Χρήσιμη είναι σίγουρα. Αν είναι και απαραίτητη, εμείς θα το καταλάβουμε το καλοκαίρι. Οι ερυθρόλευκοι χάρη στην ποιότητά τους ανταπεξήλθαν σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Απέναντί τους μια καλοδουλεμένη ομάδα έκανε σχεδόν ό,τι έκαναν κι αυτοί. Η διαφορά ήταν στην ποιότητά. Διότι είναι άλλο να προχωρά με την μπάλα προς το τέρμα ο Ελ Αραμπί κι άλλο ο Μιλιτσεάνου.

Εκεί, στην ποιότητα κρίθηκε ένα παιχνίδι το σκορ του οποίου αδικεί τον Ολυμπιακό με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Τα Γιάννενα κέρδισαν εντυπώσεις αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουν και την πρόκριση. Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει δημιουργήσει μια ομάδα στην οποία όλοι δουλεύουν με βάση το πλάνο του αλλά δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το ματς με ατομική ενέργεια. Ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά και τον Καμαρά στη μεσαία γραμμή μπόρεσε να κό0ψει αρκετές από τις επιθέσεις του ΠΑΣ σε πρώτο χρόνο και να κυριαρχήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κόουτς των ερυθρολεύκων έχει τώρα την άνεση να προετοιμάσει την ομάδα του για τον τελικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ