Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Βάζει και μοιράζει ο παιχταράς

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Βάζει και μοιράζει ο παιχταράς

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε το τέλειο παιχνίδι κι έβαλε την «σφραγίδα» του στην πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά τον χθεσινό αγώνα με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη (3-1) και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους.

Αν δηλαδή απέναντι τους θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ κι αυτό θα το μάθουν απόψε οι πρωταθλητές.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους στην ρεβάνς με τον ΠΑΣ και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, γιατί πολύ απλά είχαν σοβαρότητα και δεν άφησαν να περάσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς να σκοράρουν.

Αυτό ήταν το μυστικό για να κυλήσει το ματς όπως επιθυμούσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς κι αυτό ακριβώς είχε ζητήσει ο Πορτογάλος από τους παίκτες του.

Αυτή ήταν η μεγάλη «κάψα» του Μαρτίνς τις προηγούμενες μέρες στο Ρέντη, να μπορέσει η ομάδα του να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το έλεγε και το ξανάλεγε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στους παίκτες του γιατί δεν ήθελε να ξεκινήσει το δεύτερο 45λεπτο χωρίς να έχει σκοράρει κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας του λιμανιού είχε ζητήσει από Μπρούμα και Μασούρα να κινούνται κοντά στον Ελ Αραμπί, παίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις και σαν δεύτεροι φορ, πίσω από τον Μαροκινό.

Αυτό έγινε σε αρκετές περιπτώσεις ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο ακραίοι του Ολυμπιακού πήραν πρωτοβουλίες και απείλησαν την εστία του Λοντίγκιν.

Αν μάλιστα ο Μπρούμα ήταν πιο ομαδικός στις πολλές περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής στο δεύτερο μέρος, τότε το σκορ θα είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Θα πρέπει βεβαίως εδώ να σταθεί κάποιος στην εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς ο Μαροκινός στράικερ έδωσε «σεμινάριο» για το πώς παίζεται η θέση του σέντερ φορ.

Δεν είναι υπερβολή  να ισχυριστεί κάποιος ότι ο διεθνής επιθετικός έκανε το τέλειο παιχνίδι, καθώς πέτυχε δύο γκολ και έφτιαξε το τρίτο.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα περισσότερο ο προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς ο Ελ Αραμπί ήταν απολαυστικός.

Σε πολλές φάσεις κινήθηκε μακριά από την περιοχή του ΠΑΣ για να «σπάσει» μπάλες στα δύο άκρα ενώ απείλησε σε πολλές περιπτώσεις την εστία του Λοντίγκιν.

Έβαλε δύο γκολ, έδωσε μια ασίστ και έκανε άνω – κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, επιβεβαιώνοντας πως είναι με διαφορά ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Όταν ο Ελ Αραμπί έχει κέφια ο Μαρτίνς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος γιατί πολύ απλά ο Μαροκινός είναι σε θέση να κάνει όλες τις δουλειές στον αγωνιστικό χώρο.

Βεβαίως θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή κίνηση που έκανε ο διεθνής στράικερ στο δεύτερο γκολ που πέτυχε στο χθεσινό ματς, καθώς ο τρόπος που έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό πόδι είναι για… σεμινάριο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε την πρόκριση για τον τελικό και τώρα περιμένει τον αντίπαλό του. Όποιος και να βρεθεί στον δρόμο των πρωταθλητών ο στόχος για τους πειραιώτες είναι φυσικά η κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ