Μονόδρομος η ενίσχυση, αλλά και ένας προπονητής επιπέδου ΑΕΚ

Μονόδρομος η ενίσχυση, αλλά και ένας προπονητής επιπέδου ΑΕΚ

Οι φετινές επιλογές της Ένωσης μετρήθηκαν και αποδείχθηκαν λίγες. Πλέον τα βήματα που απαιτούνται για να επιστρέψει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών είναι συγκεκριμένα.

Η ΑΕΚ έχασε την τελευταία ευκαιρία της να σώσει μια χρονιά που από το ξεκίνημά της ήταν μαρτυρική για τον κόσμο της. Την πέταξε στα σκουπίδια, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη και τις γνωστές αδυναμίες που έχει παρουσιάσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι σαφές πως για να αλλάξει η κατάσταση χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Δεν γίνεται η Ένωση να προχωρήσει ξανά με «μπαλώματα» και ενδιάμεσες λύσεις. Η ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι μετρήθηκε και βρέθηκε λίγη. ανεπαρκείς. Οι επιλογές που έγιναν στη συντριπτική πλειοψηφία τους απέτυχαν.

Προφανώς την… νύφη θα την πληρώσουν πρώτοι εκείνοι. Είναι δεδομένο πως μεταγραφές του καλοκαιριού θα αποχωρήσουν πρόωρα από την ομάδα. Το θεωρώ σίγουρο διότι πολύ απλά η διοίκηση δείχνει να έχει αντιληφθεί τα λάθη που οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση. Μια κατάσταση μιζέριας, με τον κόσμο να έχει χάσει την πίστη του στην ομάδα και μαζί το χαμόγελο.

Το ζητούμενο είναι να γίνει μια γενικότερη αποτίμηση της κατάστασης. Να κριθούν δηλαδή και τα πρόσωπα που πήραν τις αποφάσεις. Κανένας από τους παίκτες που απαρτίζουν αυτό το ρόστερ δεν βρήκε μια πόρτα ανοικτή και μπήκε. Όλους κάποιους τους έφερε, κάποιους τους έκρινε –λανθασμένα- ικανούς να οδηγήσουν την ΑΕΚ στον δρόμο των επιτυχιών.

Η Ένωση έχει πολλή δουλειά μπροστά της για να γίνει ξανά ομάδα. Σε επίπεδο ενίσχυσης χρειάζεται τουλάχιστον 5 μεταγραφές ενδεκάδας. Τουλάχιστον! Ενώ στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά ανταγωνιστική και να κερδίσει και πάλι τον κόσμο της, με τον Μανόλο Χιμένεθ στο τιμόνι.

Ο Ισπανός τεχνικός επέστρεψε στην ΑΕΚ ξανά, αναλαμβάνοντας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν λέω ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος της φετινής αποτυχίας, όμως σίγουρα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Δεν κατάφερε να δώσει ξανά πνοή στους Κιτρινόμαυρους, ενώ σε πολλά παιχνίδια, μεταξύ εκείνων και αυτό της Τούμπας, φάνηκε να μην έχει καθαρή σκέψη.

Η Ένωση έχει ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ της, αλλά και έναν προπονητή που θα μπορέσει να εμπνεύσει ξανά, ομάδα και κόσμο. Η ΑΕΚ πρέπει να πάει το καλοκαίρι σε μια λύση που θα εμπεριέχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Δεν έχει περιθώριο για νέα «στοιχήματα» και… λαχεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ