Ολυμπιακός: Ένα παιδί στα δεκαεφτά και ο Κώστας Φορτούνης

Ολυμπιακός: Ένα παιδί στα δεκαεφτά και ο Κώστας Φορτούνης

Ο διεθνής χαφ δεν συγκρίνεται όταν μιλάμε για την ποιότητά του. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει όταν μιλάμε και για τη διάθεσή του…

Με εντεκάδα… ανακατεμένος ο ερχόμενος ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τον Αρη. Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο.

Με βάση τις χαμένες ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν νικήσει. Το ίδιο θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ο Αρης αν ο Μπρούνο Γκάμα δεν τα… μούσκευε στο πέναλτι και το πλασέ προς το τέλος του παιχνιδιού.

Λογικό ήταν μετά το τέλος του ματς ο Μαρτίνς να ρωτηθεί ελάχιστα για την εξέλιξή του και πολύ περισσότερο για το ντεμπούτο του παρά κάτι δεκαεφτάχρονου Καλογερόπουλου. Ο νεαρός που έχει προκαλέσει τον θαυμασμό του προπονητή του είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μαζί και με την συμμετοχή στη βασική εντεκάδα του Σουρλή που έπαιξε δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων πήγε σε ένα σαρωτικό ροτέισον και καλά έκανε. Τούτων δοθέντων η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν καλή. Υπήρχαν διαστήματα που αντιλαμβανόσουν την έλλειψη συνοχής όπως υπήρχαν και διαστήματα που η μπάλα κυλούσε στο χορτάρι όπως συνήθως την κυλάει ο Ολυμπιακός. Ο Κάιπερς στην κορυφή της επίθεσης το προσπάθησε αρκετά και έδειξε πως έχει τις πιθανότητές του να παρατείνει την παραμονή του στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ετρεξε, πίεσε και έδειξε ικανός στο να ξεμαρκάρεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να είναι δική μου εντύπωση αλλά έδειξε να βολεύεται καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός στο πλευρό κάποιου κλασσικού φορ. Ο Ραντζέλοβιτς είχε κέφια αλλά πολλά πράγματα τα χαλάει στο τέλος, στη λεπτομέρεια. Ο Βρουσάι φάνηκε ότι ακόμα δεν έχει βρει πλήρως τα πατήματα του.

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι άλλη περίπτωση. Φαίνεται να είναι απλά αυτό που βλέπουμε. Στον βαθμό που δεν είναι και κάτι άλλο τότε αυτό που μας δείχνει είναι κατώτερο των απαιτήσεων του Ολυμπιακού. Πολύ κατώτερο. Ισως, στις προπονήσεις να δείχνει πράγματα που κάνουν τον Μαρτίνς να του δίνει παιχνίδια ώστε να τα βγάλει στο γήπεδο. Στον βαθμό που παίζει χωρίς να σκοράρει χωρίς να βγάζει ασίστ χωρίς να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του τότε δεν έχει να προσθέσει τίποτα.

Ωστόσο ο Τιάγκο Σίλβα δεν ήρθε με την απαίτηση να πρωταγωνιστήσει. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ ήρθε για βασικός και πήρε φανέλα βασικού. Στη φάση του γκολ του Αρη έχει χάσει τον Γκάμα. Σε φάση επίθεσης δεν μπόρεσε να βγάλει μια εύστοχή σέντρα όπως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει έναν αντίπαλό του ώστε να σεντράρει με καλές προϋποθέσεις. Θα περίμενε κανείς να διαπιστωθεί πρόοδος από τον ταχυδυναμικό Μολδαβό αλλά αυτή δεν έχει ακόμα παρατηρηθεί.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρόκειται για παίκτη με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Αρκεί αυτά να αξιοποιούνται. Κατά τα λοιπά, Φορτούνης. Ξεκίνησε μια φάση και την τελείωσε άψογα μετά την εξαίσια πάσα που του έκανε ο Χασάν. Ο διεθνής χαφ δεν συγκρίνεται όταν μιλάμε για την ποιότητά του. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει όταν μιλάμε και για την διάθεσή του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ