Παναθηναϊκός: Προβλήματα που δεν λύνονται

Παναθηναϊκός: Προβλήματα που δεν λύνονται

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να πετάει στα σκουπίδια τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Και οι διαιτητές εξακολουθούν να τον... πυροβολούν με κάθε ευκαιρία.

Δεν παίζει καλά, δεν κερδίζει, έχει τους διαιτητές να τον… πιστολιάζουν σε κάθε αγωνιστική κι όμως είναι ακόμα… ζωντανός. Το οφείλει κυρίως στην ΑΕΚ, που αδυνατεί κι εκείνη να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να… καθαρίσει, σε ένα μπρα-ντε-φερ όχι για το ποιος θα κερδίσει, αλλά για το ποιος θα δει το χέρι του πρώτος κολλημενο στο τραπέζι.

Ο Παναθηναϊκός… κατάφερε για τέταρτη φορά στη σεζόν να μην κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Και αυτό είναι που θα πρέπει να τον προβληματίσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πως δεν κερδίζει μια ομάδα που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, παίζοντας μέσα στην έδρα του, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Και σε μια κατάσταση η οποία έλεγε πως ακόμα και οι τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μπορεί να μην του φτάσουν.

Όταν δεν κερδίζεις αυτόν τον Αστέρα που είναι βαθμολογικά αδιάφορος, τότε το πρόβλημά σου παραμένει υπαρκτό και μάλιστα μοιάζει να μην μπορεί να λυθεί. Θα πει κάποιος πως οι Αρκάδες είδαν τον Γκορτσίλα να τους δίνει ένα πέναλτι… δώρο σε κομβικό σημείο για το παιχνίδι. Όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μπροστά του κοντά στα 40 λεπτά για να βρει γκολ νίκης.

Δημιούργησε ευκαιρίες αυτή τη φορά. Είχε τρεις καθαρές φάσεις. Σε άλλα παιχνίδια ψάχνουμε με το… κυάλι να βρούμε έστω και καλές στιγμές, όχι απλά ευκαιρίες. Αλλά ο Χουάνκαρ, ο Πούγγουρας με τον Καρλίτος και ο Σανκαρέ στο δοκάρι του 90′ τις σπατάλησαν. Η μία κουβέντα, λοιπόν, έχει να κάνει με τη διαιτησία και σωστά. Η δεύτερη με την ικανότητα των παικτών. Και όσο περνάει ο καιρός δικαιώνονται όσοι πιστεύουν πως τελικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για μεγαλύτερα πράγματα.

Αν η ΑΕΚ δεν παρουσίαζε αυτό το χάλι, ο Παναθηναϊκός θα είχε μείνει εκτός κούρσας προ πολλού. Με έναν σχεδόν… μαγικό τρόπο εξακολουθεί να έχει ελπίδες. Και με τρία στα τρία παίρνει αυτός το εισιτήριο για το Europa Conference League της επόμενης σεζόν. Με τέτοια αγωνιστική εικόνα, όμως, όχι τρία στα τρία δεν μπορεί να κάνει, αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί να πάρει έστω ένα ματς.

Υπάρχουν και επί μέρους ζητήματα, που όμως δεν είναι η στιγμή να σχολιαστούν από την ώρα που το πιθανότερο είναι ότι θα αλλάξει προπονητή ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Όπως το γιατί επιλέγει ο Μπόλονι να αφήσει ξανά εκτός ενδεκάδας τον Αλεξανδρόπουλο (μπήκε επειδή στην προθέρμανση ένιωσε σφίξιμο ο Μαουρίσιο) ή γιατί επιλέγει να μην πάρει καν στην αποστολή τον Μπουζούκη, τον οποίο έχει… εξαφανίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ