ΑΕΚ: Πρώτα ο «τελικός»

ΑΕΚ: Πρώτα ο «τελικός»

Το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ θέλει ξήλωμα και ράψιμο από την αρχή. Όμως αυτή η κουβέντα θα ξεκινήσει μετά την Κυριακή.

Θέλει αρκετό κουράγιο για να ασχοληθεί κανείς με τη φετινή ΑΕΚ και να αποφύγει την κατάθλιψη. Είναι τέτοιο το κλίμα που αποπνέει η συγκεκριμένη ομάδα που πραγματικά οτιδήποτε διαφορετικό φαντάζει… ηρωικό. Η χρονιά είναι μαρτυρική και εκείνο που εύχονται όσοι είναι κοντά στην ομάδα είναι να τελειώσει το συντομότερο.

Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει και… αναίμακτα. Χωρίς, δηλαδή, καταστροφικές συνέπειες. Το να μείνει η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης θα είναι σίγουρα καταστροφή. Θα είναι ένα πισωγύρισμα, που θα δυσκολέψει πολύ την ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα το καλοκαίρι. Να διορθώσουν τα λάθη του καλοκαιριού και η ομάδα να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να γίνει αντιληπτό πόσο δύσκολο θα είναι αυτό, με την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης.

Ακόμα και σε επίπεδο προσέγγισης προσώπων για τον πάγκο ή και το ρόστερ της ομάδας, οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Διότι πολύ απλά δεν θα υπάρχει η προοπτική της Ευρώπης. Η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή το τελευταίο χαρτί της. Η συγκεκριμένη έκφραση έχει κουράσει φέτος, όμως είναι αλήθεια.

Επί της ουσίας η ΑΕΚ πρέπει να μην χάσει από τον Παναθηναϊκό για να κρατά την τύχη στα χέρια της. Εγώ θα πω πως πρέπει να κερδίσει για να καθαρίσει οριστικά τη δουλειά. Αυτή είναι η απαίτηση που υπάρχει από αυτό το σύνολο, που έτσι κι αλλιώς, σε λίγο καιρό από τώρα θα αλλάξει εντελώς. Να κάνει μια νίκη, να σπάσει επιτέλους αυτό το θλιβερό σερί των ντέρμπι χωρίς τρίποντο και να τελειώσει το φετινό μαρτύριο.

Έτσι όπως είδα την ΑΕΚ στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, έχω μεγάλες αμφιβολίες για το αν είναι σε θέση να τα καταφέρει. Ακόμα κι αν αντίπαλός της θα είναι ένα σύνολο με τρομερή αστάθεια, που υστερεί σημαντικά σε επίπεδο ποιότητα και λύσεων. Και αυτό είναι κατόρθωμα για την Ένωση και τους ανθρώπους δημιούργησαν αυτό το θλιβερό σύνολο, που ώρες ώρες δείχνει να περιφέρεται στο γήπεδο, με τη φανέλα και μόνο να θυμίζει ΑΕΚ.

Ας γίνει έστω το μίνιμουμ την Κυριακή και για αυτά που χρειάζονται στην πορεία υπάρχει χρόνος. Είναι πολλά πάντως. Κάτι που πιστεύω πως έχει αναγνωριστεί από μεριάς διοίκησης. Η ΑΕΚ θέλει παίκτες, θέλει προπονητή και στα δικά μου μάτια θέλει και οργάνωση. Να ενισχυθεί σε επίπεδο στελεχών, στις θέσεις κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει απογοητευτεί. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ρίσκα και «στοιχήματα». Όλα αυτά όμως θα έρθουν στο προσκήνιο μετά την Κυριακή. Γιατί όλοι εντός ομάδας πρέπει να αντιληφθούν πως το ματς με τον Παναθηναϊκό –έτσι όπως τα κατάφεραν- έχει χαρακτήρα «τελικού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ