Στο ντέρμπι της παρακμής ανάσανε ο… λιγότερο άσχημος

Στο ντέρμπι της παρακμής ανάσανε ο… λιγότερο άσχημος

Από τους «μαθητευόμενους μάγους Πογιάτος» και Ρόκα στον αλλοπρόσαλλο Μπόλονι χάθηκαν η μπάλα και η έξοδος στην Ευρώπη…

Λύτρωση για την ΑΕΚ στην Λεωφόρο αλλά τίποτα παραπάνω. Λύτρωση, χάρη στον αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο που έπαιξε τραυματίας και καθάρισε. Ισως, μια σειρά από οπαδούς της ομάδας που τον έχουν καιρό τώρα στο μάτι, αναρωτηθούν για το κατά πόσο έχουν δίκιο να τον στοχοποιούν για την κάκιστη πορεία της ομάδας.

Η νίκη στη Λεωφόρο δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά η επικράτηση απέναντι σε έναν εντελώς προβληματικό αντίπαλο που τον χτύπησαν οι επιλογές του καλοκαιριού, οι απανωτοί τραυματισμοί και ότι δεν πήρε ούτε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα. Ούτε ένα. Ωστόσο το αθηναϊκό ντέρμπι της παρακμής έδειχνε καθαρά γιατί οι δυο ομάδες κοιτάνε την κορυφή της βαθμολογίας με το κιάλι. Και θα είναι μέγα σφάλμα αν η επικοινωνία από πλευράς ΑΕΚ καλύψει την ουσία.

Μια ομάδα που οι υπεύθυνοι την είχαν το καλοκαίρι για να διεκδικεί πρωτάθλημα έφτασε να παλεύει απλά για να αποφύγει την ταπείνωση του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η χρονιά κλείνει με μια σχετική ανακούφιση αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα αρχίζει ο σοβαρός προβληματισμός για τις αιτίες που οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση.

Αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει βέβαια γιατί όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσει ο Μανόλο Χιμένεθ (αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο). Χρειάζονται αλλαγές σε ρόστερ και νοοτροπίας. Χρειάζονται επενδύσεις για να γίνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική και να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο έδινε την εντύπωση ότι έμεινε από δυνάμεις. Εκτός αν ο Χιμένεθ αποφάσισε να εγκαταλείψει την συντηρητική τακτική του και αποφάσισε να βγάλει την ομάδα του μπροστά στην επανάληψη.

Οι πράσινοι φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν στην επιθετικότητα της Ενωσης και το σκηνικό άλλαξε. Όχι ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαν πατήσει την αντίπαλό τους αλλά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη διάθεση να πάρουν το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα δεδομένα και η ΑΕΚ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας στο γκολ και δημιουργώντας ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο. Η νίκη της με βάση την εικόνα του ματς συνολικά, είναι δίκαιη. Αποτυπώνει την υπεροχή σε ποιότητα.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Παναθηναϊκού Πογιάτος και Ρόκα αν και διαχειρίστηκαν μεγαλύτερο μπάτζετ τα έκαναν θάλασσα. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όσοι βιάζονται να στήσουν στον τοίχο τον Μπόλονι. Είναι σαφές ότι ο Ρουμάνος δεν κατάφερε να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του αλλά πάει πολύ να φορτωθεί τις ευθύνες όλων των άλλων. Το ράβε-ξήλωνε αποδείχτηκε καταστροφικό για τους πράσινους. Δυστυχώς στην ίδια θέση θα βρεθούν κι αυτό το καλοκαίρι. Τέταρτη χρονιά εκτός Ευρώπης δεν είναι από τα πράγματα που αντέχονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ