AEK: Διαβάζοντας πίσω από τις ατάκες του Χιμένεθ

AEK: Διαβάζοντας πίσω από τις ατάκες του Χιμένεθ

Οι άστοχες και… περίεργες δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, που επιβεβαιώνουν πως η επόμενη μέρα της ΑΕΚ έχει ήδη δρομολογηθεί, χωρίς εκείνον στο «κάδρο».

Άλλο ένα παιχνίδι έμεινε προκειμένου αυτή η χρονιά να φύγει οριστικά. Για την ΑΕΚ αυτό μοιάζει λυτρωτικό. Το να κερδίσει τον Άρη την τελευταία αγωνιστική νομίζω πως είναι υποχρέωσή της. Να κλείσει τη σεζόν έστω ως 3η. Το ματς που έσωσε κάπως –αν μπορεί να ειπωθεί αυτό- την παρτίδα ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ένα παιχνίδι που πέραν της νίκης της ΑΕΚ, είχε και την άστοχη ή και περίεργη αν θέλετε τοποθέτηση του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός έβαλε την έξοδο της ΑΕΚ στην Ευρώπη φέτος, πιο πάνω από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεώρησε δηλαδή κατόρθωμα αυτό που… πέτυχε φέτος η Ένωση.

Προφανώς και μιλάμε για μια τοποθέτηση που στερείται βάσης και λογικής. Από την άλλη φανερώνει και το πώς σκέφτεται το τελευταίο διάστημα ο Ισπανός. Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του να προβάλει το δικό του έργο, την άσχημη κατάσταση που παρέλαβε και τις ελλείψεις του ρόστερ για βγει από το «κάδρο» της κριτικής. Έχει αντιληφθεί προφανώς πως η επόμενη μέρα της ΑΕΚ, μόνο θαύμα θα τον περιλαμβάνει.

Ενδεχομένως ο ίδιος να νιώθει πως κάτι τέτοιο τον αδικεί. Μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά στο μυαλό του. Να πιστεύει πως μόνο με εκείνον στο τιμόνι η ΑΕΚ θα εξασφάλιζε έστω και το μίνιμουμ, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί και η εικόνα της Ένωσης δεν τον δικαιώνουν. Σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού της, η ΑΕΚ του Χιμένεθ ήταν χειρότερη από εκείνη του Καρέρα! Και αυτό δεν είναι εύκολο για να γίνει…

Ο Χιμένεθ δεν κατάφερε να εμπνεύσει, να κάνει ξανά τους ποδοσφαιριστές του «στρατιώτες», έτοιμους να πέσουν στη μάχη με αυτοθυσία. Ένα χαρακτηριστικό που είχαν οι προηγούμενες ομάδες που είχε κοουτσάρει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ενώ έχασε και τα αποδυτήρια. Μπορεί ο Πέτρος Μάνταλος να τον στήριξε δημόσια, όμως δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως συμμερίζονται την άποψη του αρχηγού και άπαντες. Για την ακρίβεια, νομίζω πως πολλοί Κιτρινόμαυροι έχουν αντίθετη γνώμη.

Αν προσπαθήσει κάποιος να «διαβάσει» πίσω από τις ατάκες του Χιμένεθ και έχοντας μια εικόνα για την ψυχοσύνθεση του Ισπανού τεχνικού, θα καταλάβει πως τα πράγματα φαίνεται να έχουν πάρει τον δρόμο τους για την ΑΕΚ. Έναν δρόμο που θα έχει ένα άλλο πρόσωπο στο τιμόνι της Ένωσης και όχι τον Ανδαλουσιανό. Ο Χιμένεθ έχει αγαπήσει την ΑΕΚ, θα είναι πάντα κομμάτι της ιστορίας της και μάλιστα σημαντικό, όμως τη δεδομένη στιγμή η Ένωση πρέπει να πάει παρακάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ