ΑΕΚ: Η… υποχρέωση και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων

ΑΕΚ: Η… υποχρέωση και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων

Η ΑΕΚ που ξέρει καλά τι οφείλει να κάνει στο ματς με τον Άρη και οι αλλαγές που αναμένονται και πρέπει να είναι σαρωτικές

Η ΑΕΚ θα κλείσει μια χρονιά που δεδομένα χαρακτηρίζεται αποτυχημένη. Η τελευταία ευκαιρία να… σωθεί ήταν το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και η προοπτική διεκδίκησης ενός τροπαίου. Οι Κιτρινόμαυροι απέτυχαν και εξασφάλισαν στο φινάλε το μίνιμουμ, δηλαδή την ευρωπαϊκής τους συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματος.

Για να κλείσει και τυπικά η χρονιά απομένει το παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που αν η Ένωση το κερδίσει θα τερματίσει στην 3η θέση, πάνω από τους Θεσσαλονικείς. Κάτι που στην ΑΕΚ βλέπουν ως υποχρέωσή τους να πράξουν.

Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν πως έχουν απογοητεύσει τον κόσμο. Πως δεν έδειξαν το πρόσωπο που έπρεπε και έκαναν πισωγύρισμα ως ομάδα. Προφανώς και μια νίκη επί του Άρη δεν θα αντιστρέψει το κλίμα. Τουλάχιστον όμως δεν θα τους φέρει πίσω και από τους Θεσσαλονικείς, μιας και σε διαφορετική περίπτωση η… ιστορία θα γράψει πως η ΑΕΚ τερμάτισε τέταρτη. Φαίνεται πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζουν διαδικαστικά το ματς με τον Άρη. Θέλουν τη νίκη και δείχνουν τη διάθεση να την πετύχουν. Και έτσι οφείλουν να κάνουν.

Αμέσως μετά, η μπάλα πηγαίνει στη διοίκηση. Η Ένωση έχει ανάγκη από αλλαγές. Και μάλιστα σαρωτικές. Δεν μπορεί να βαδίσει ξανά στα ίδια βήματα. Δεν το αντέχει πλέον ο κόσμος της. Ούτε ο ίδιος ο οργανισμός. Φαίνεται πως η σχετική απόφαση έχει παρθεί.

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ξανά προοπτική. Χρειάζεται να βάλει ξανά τις βάσεις για μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Και το πιο σημαντικό κομμάτι στο παζλ της νέας χρονιάς, θα είναι εκείνο που αφορά στον προπονητή. Εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Αναμφίβολα υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση και μάλιστα σημαντική. Σε κάθε γραμμή, με παίκτες ποιότητας, ικανούς να την ανεβάσουν επίπεδο.

Το θέμα του προπονητή όμως είναι το πιο σημαντικό. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα πρόσωπο πάνω στο οποίο θα επενδύσει. Μια επιλογή που θα στηριχθεί προκειμένου να δείξει έργο και να δημιουργήσει μια ομάδα, που θα κριθεί εν καιρώ. Έχει χρόνια να το κάνει αυτό η ΑΕΚ και ίσως ήρθε η ώρα.

Η λογική του να αποκτά προπονητές οι οποίοι με το «καλημέρα» κάθονται σε «ηλεκτρική καρέκλα» δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός πρέπει να είναι και ο μπούσουλας των Κιτρινόμαυρων στη συγκεκριμένη επιλογή. Και για να το βρεις αυτό στην αγορά, θα πρέπει να ανέβεις και οικονομικά. Στο ποδόσφαιρο ισχύει σε μεγάλο βαθμό το «ότι πληρώνεις, παίρνεις». Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη θέση του πάγκου, την κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ