Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί

Δεν μπορεί να αλλάξει ο μισός Παναθηναϊκός αλλά δεν μπορεί να εμφανίζεται στο γήπεδο η... μισή ομάδα

Με τον ίδιο τρόπο που ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ματς χωρίς να είναι καλύτερος (κόντρα στη Φενέρμπαχτσε), με τον ίδιο τρόπο το έχασε, χωρίς να είναι χειρότερος (από την Μπασκόνια). Οι λέξεις που πρέπει να προσέξετε είναι τέσσερις: Με τον ίδιο τρόπο. Που σημαίνει δεν υπάρχει εξέλιξη, δεν υπάρχει βελτίωση.

Μπορεί να είναι θεαματικό για τον μέσο φίλαθλο το τρίποντο στην εκπνοή του Παππά (με τη Φενέρ), ή να έχουν σπάσει τηλεοράσεις, μετά το καλάθι του Μπομπουά, όμως αλλού πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Μετρήστε μαζί μας:

Ο Ντένμον αγωνίστηκε για 7.27» και πέτυχε δύο πόντους. Ο Γκάμπριελ αγωνίστηκε 1.36» και δεν πέτυχε πόντο. Ο Λοτζέσκι αγωνίστηκε 13.48» και δεν πέτυχε πόντο. Συνολικά τρεις ξένοι έπαιξαν 22.11» (περίπου) από τα 200 λεπτά του αγώνα, με προσφορά (συνολική) δύο πόντων. Συνυπολογίστε τους Όγκαστ (7.11»), Βουγιούκα (8.29»), αλλά και τον Αντετοκούνμπο που… δεν έπαιξε (8» πάτησε μέσα από τις τέσσερις γραμμές).

Η… μισή ομάδα είχε ένα καλάθι προσφορά. Κι ανάμεσά τους τρεις ξένοι, από τους οποίους περιμένεις σαφέστατα κάτι παραπάνω.

Το ότι ο Σίνγκλεντον στην καλή του βραδιά μπορεί να «σκοτώσει» όποιον βρει στο διάβα του, το ότι ο Ρίβερς είναι «πολυβόλο», το ότι ο Παππάς έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, το ότι ο Καλάθης μοιράζει ασίστ σαν… φέιγ βολάν, το ότι ο Γκιστ είναι μαχητής και με τις κατάλληλες πάσες είναι εξαιρετικός στο above the rime παιχνίδι, δεν περιμέναμε το ματς στην Μπασκόνια για να το μάθουμε.

Επί της ουσίας: Πόσο μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός να βρει τα πατήματά του ο Λοτζέσκι, ο οποίος είναι εμφανώς ανέτοιμος, άτολμος κι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του; Πόσο μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός να αντιληφθεί ο Ντένμον ότι βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω; Πόσο μπορεί να παίζει χωρίς κανονικό σέντερ; Πόσο μπορεί να περιμένει να «ξυπνήσει» ο Γκάμπριελ;

Τις απαντήσεις καλείται να δώσει ο Τσάβι Πασκουάλ, που μετρά ήδη 3/3 ήττες. Κι αν οι δύο πρώτες -ανεξαρτήτως εικόνας και διαφοράς- ήταν «εντός προγράμματος», αυτή από την Μπασκόνια «πόνεσε». Κι αν γρήγορα δεν βρεθούν λύσεις, οι «πράσινοι» θα κυνηγούν για να προλάβουν.
Εδώ και καιρό γράφαμε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει σέντερ. Η αλήθεια είναι πως θέλει και τον αντί-Τζέιμς, καθώς ο Ντένμον δεν δείχνει να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ρόλο. Κι είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί ξαφνικά να αλλάξει η μισή ομάδα, αλλά δεν μπορεί και να εμφανίζεται στο γήπεδο η… μισή ομάδα. Με έξι παίκτες, ακόμα και του Κάρι συμπεριλαμβανομένου, στο σύγχρονο μπάσκετ δεν πας μακριά.

[email protected]

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ