Ο Ανδρούτσος στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ…

Ο Ανδρούτσος στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ…

Μια τρελή ιστορία για το πώς Θανάσης Ανδρούτσος άλλαξε το στάτους του στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, όταν οι Κροάτες ζήτησαν την απόκτησή του!

Βρισκόμαστε αρχές Ιανουαρίου, φέτος. Ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει κάποιες «σκόρπιες» συμμετοχές στον Ολυμπιακό. 4 λεπτά με τον Παναθηναϊκό (1-0), 25 λεπτά με τη Λαμία (6-0) και 33 λεπτά με τη Λάρισα (5-1). Με λίγα λόγια, μόνο «βασικό» δεν τον λες. Ούτε καν αναπληρωματικό, για την ακρίβεια δεν μπορείς να αποκαλέσεις έναν παίκτη με 62 λεπτά σε 3 ματς, από τα 22 παιχνίδια της ομάδας του.

Ο Ανδρούτσος ήταν εκτός. Πολύ εκτός. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε βασικό δεξιό μπακ τον Ραφίνια. Αναπληρωματικό τον Ντρέγκερ. Ενώ είχε χρησιμοποιήσει έως και τους Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς στη συγκεκριμένη θέση. Με αποτέλεσμα η κουβέντα για τον δανεισμό ή την πώληση του Ανδρούτσου να ανοίξει. Και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένη προοπτική. Καθώς στα τέλη Δεκεμβρίου είχε εμφανιστεί μια ομάδα που την ήθελε πραγματικά…

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμφανίστηκε. Η κροατική ομάδα επικοινώνησε με τον Ολυμπιακό και ζήτησε δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο Ανδρούτσος. Τον ξεχώρισαν και τον ήθελαν. Είναι άγνωστο εάν το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Κροατίας έφτασε έως τον Ανδρούτσο. Αλλά η Ντιναμό όχι μόνο τον ήθελε, αλλά ήθελε να τον αποκτήσει και με κανονική μεταγραφή.

Το θέμα πήγε στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έπρεπε να αποφασίσει εάν ο Ανδρούτσος θα έμενε ή όχι. Ρωτήθηκε, αλλά ζήτησε χρόνο να αποφασίσει τι θα κάνει με τους… δεξιούς μπακ. Καθώς εκείνη την περίοδο είχε αποφασίσει να του δώσει μια ευκαιρία να παίξει στη συγκεκριμένη θέση περισσότερο. Με πιο εντατική παρουσία.

Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στις 9 Ιανουαρίου πήρε 6 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (2-1). Εντεκα ημέρες μετά έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο, στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά στο Κύπελλο και ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού σε εκείνο του άνετο 3-0. Τέσσερις ημέρες μετά βασικός με τον Ατρόμητο (1-0), μία εβδομάδα μετά βασικός με τον Απόλλωνα (3-1). Πρώτο γκολ στη σεζόν κόντρα στον… αγαπημένο του Παναιτωλικό (3-0).

Ο Ανδρούτσος πήρε χρόνο και αμέσως απέδειξε τι μπορεί να κάνει. Από τις 9 Ιανουαρίου έως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (16/05), «έγραψε» τις 25 από τις 28 φετινές συμμετοχές του. Εχει 2 γκολ και 4 ασίστ, αριθμούς που δεν φτάνουν όλοι μαζί οι ακραίοι μπακ που έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος. Παίζοντας σε μια θέση που τώρα άρχισε να μαθαίνει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα να αναγνωρίζει και να δικαιώνει. Ο Ανδρούτσος απέδειξε ότι όσοι υποστήριζαν πως μπορεί να γίνει ο κορυφαίος δεξιός μπακ στην Ελλάδα, είχαν δίκιο. Είπε το μεγάλο «μένει εδώ». Η πρόταση της Ντιναμό τον Ιανουάριο, απορρίφθηκε. Και ο 24χρονος «Ανδρου», ζει τη δεύτερη καριέρα του στον Ολυμπιακό. Μια καριέρα που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια. Και αναμένεται να διαρκέσει πολλά ακόμη…

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ