H AEK δε χρειάζεται «ρουκέτες», αλλά τον δρόμο της ποδοσφαιρικής λογικής

H AEK δε χρειάζεται «ρουκέτες», αλλά τον δρόμο της ποδοσφαιρικής λογικής

Τα σταράτα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη που βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι για το μέλλον της ομάδας και η απογοήτευση εκείνων που περίμεναν… βόμβες

Το στίγμα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ δόθηκε. Από την κεφαλή της, από τον ηγέτη της. Τον άνθρωπο που την ανέστησε, την έκανε πρωταθλήτρια και της αφήνει μια μοναδική παρακαταθήκη με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το υπερσύγχρονο προπονητικό στα Σπάτα, τα πολυτελή γραφεία και το κυριότερο την οικονομική υγεία της. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπήκε μπροστά το 2013 και όσα προανήγγειλε τότε, τα έκανε πράξη.

Η Ένωση έφτασε ξανά στην κορυφή, επέστρεψε στην Ευρώπη, εξελίχθηκε, έκανε βήματα μπροστά. Σαφώς και σε αυτή την πορεία υπήρξαν και λάθη. Τα αναγνώρισε πρώτος εκείνος, διότι τα αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα. Πλήρωσε κάποιες λάθος επιλογές και κυρίως εμπιστεύτηκε άτομα που αποδείχθηκαν αδύναμα να φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε.

Χθες για μένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε τη γλώσσα της ποδοσφαιρικής αλήθειας. Αυτή που έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Αυτό χρειάζεται η Ένωση για να φτάσει ξανά στο επίπεδο που πρέπει. Ποδοσφαιρική λογική και σωστές αποφάσεις.

Όσοι περίμεναν να προκύψουν… ρουκέτες ή «βόμβες» από το στόμα του ηγέτη της ΑΕΚ απογοητεύτηκαν. Δεν έχει ανάγκη από τέτοια αυτή τη στιγμή όμως ο Δικέφαλος. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα καλοκαίρι καθοριστικό. Ένα καλοκαίρι που μπορεί να την επαναφέρει ξανά στην κανονικότητα. Και θα πόνταρα τα λεφτά μου στο ότι αυτό θα συμβεί.

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα και θα καταφέρει σε τόσο λίγο χρόνο να καλύψει την απόσταση. Ξέρω όμως πως δεν θα έχει καμία σχέση με τη φετινή ομάδα, που γέμισε πίκρα τον κόσμο της. Και πρώτο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μιλάμε άλλωστε για ένα πρόσωπο με βαθιές ποδοσφαιρικές γνώσεις. Για έναν παράγοντα με ποδοσφαιρικό μάτι και μεγάλη άποψη για το αγωνιστικό κομμάτι.

Σίγουρα τα όσα παρουσίασε η Ένωση φέτος απέχουν πολύ από εκείνα που έχει στο μυαλό του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδειχθεί όμως τόσο εγωιστής, που θα ήταν αδύνατο να συμβιβαστεί με κάτι τέτοιο. Με το μέτριο. Ακόμα και οι απαντήσεις του για το θέμα του Λουτσέσκου επιβεβαιώνουν το παραπάνω. Φάνηκε πως αν ο Ρουμάνος ήταν διατεθειμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να μην κυνηγήσει την πιθανότητα να βρεθεί σε ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, πιθανότατα θα ήταν ήδη προπονητής της ΑΕΚ. Και ας «έκραζε» ο κόσμος και ας υπήρχαν αντιδράσεις.

Ο Μελισσανίδης δεν καταλαβαίνει από αυτά και το έχει αποδείξει. Αν εκείνος κρίνει πως μια επιλογή είναι ικανή να δώσει στην ομάδα το μάξιμουμ, θα την κάνει. Χωρίς δισταγμό. Πιστεύω πως η τελική του επιλογή για τον πάγκο της ομάδας, διότι δεν δίνω καμία πιθανότητα να μείνει ο Χιμένεθ, θα είναι τέτοια που θα ανεβάσει επίπεδο τους Κιτρινόμαυρους. Θα τους δώσει την προοπτική που αναζητούν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς επιτυχία. Φάνηκε και χθες πως τα λάθη έχουν αναγνωριστεί. Και παράλληλα υπάρχει η διάθεση αλλά και η δυνατότητα να διορθωθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ