ΕΡΤ, το ρολό… ήταν από βελούδο!

ΕΡΤ, το ρολό… ήταν από βελούδο!

Θα ήταν πλήρης η κατανόηση, προς την κυριακάτικη εκπομπή της ΕΡΤ1, για την προβολή του γεγονότος, κατά του Όσκαρ Γκαρθία, από την στιγμή που  τροφοδοτείται για τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος, από τη Nova, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής «υπεράσπιση του προϊόντος», αν αντιμετώπιζε και τις άλλες ομάδες- ΠΑΕ, όπως τον ΠΑΟΚ.

Σχολιάστηκε ευρύτατα η κυριακάτικη αθλητική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για την πενία, που είχε ως προς την οπτική παρουσίαση του γεγονότος, που προκάλεσε την απόφαση να μη διεξαχθεί ο αγώνας ΠΑΟΚΟλυμπιακού. Δηλαδή του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία, από το ρολό ταμειακής μηχανής και τα στιγμιότυπα, που ακολούθησαν και αφορούσαν στις αντιδράσεις τόσο του προπονητή όσο και των περί αυτόν «ερυθρόλευκων» υπεύθυνων.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ, την οποία παρακολουθεί η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων, κατανάγκη, γιατί οι περισσότεροι δεν διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια για να πληρώνουν την συνδρομή προς τη Nova, περιορίστηκε να δείξει, αλλά σε μακρινό πλάνο κι αδιευκρίνιστο, ένα στιγμιότυπο, που κατά την περιγραφή, από το στούντιο, ήταν το θλιβερό γεγονός.

ΑΠΟ αυτό και μετά «έντυσε» το φλου στιγμιότυπο , όμως με κοντινά πλάνα, κατά τα οποία ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε γνωστό, ότι παίρνει την ομάδα του και φεύγει, τον Βιεϊρίνια να κατακρίνει όποιους και ό,τι εκείνος νόμιζε υπεύθυνους για την μη τέλεση του ματς και τέλος δύο –τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, με τον Μιραλάς να απευθύνεται προς την εξέδρα.

ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια σκηνή για το πού είχε κτυπήσει ο Καταλανός τεχνικός , επίσης να φαινόταν, από τις εκφράσεις του προσώπου του, αν πονούσε ή ό,τι άλλο σχετικό .Και σε ποια κατάσταση μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, για τα διαδικαστικά με τον γιατρό του αγώνα.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ το θύμα, από την τηλεοπτική καταγραφή του γεγονότος, παρά μόνο ο Γκαρθία στην οθόνη, ενώ αποχωρούσε , συνοδευόμενος από τον ιατρό του Ολυμπιακού, για την μεταφορά του στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο. Αυτή τη φορά ζουμαρισμένος ο προπονητής, για να φαινόταν όσο το δυνατό πιο καθαρά, ότι… «δεν ήταν τραυματισμένος στο μάτι» (όπως μεταδιδόταν αρχικά), αλλά στα χείλη, στα οποία του είχαν τοποθετήσει γάζα ή χαρτί (ορισμένοι το αποκάλεσαν… χαρτοπετσέτα, για να υποβαθμίσουν το γεγονός!)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ με αυτές τις λεπτομέρειες το τι προβλήθηκε, από την «Αθλητική Κυριακή», για το γεγονός, που τίναξε στον αέρα το μεγάλης σημασίας παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, γιατί σε άλλα , επίσης δυσάρεστα, ως και ακραία περιστατικά, που έχουν συμβεί, η παρουσίαση ήταν πολλαπλάσια. Για παράδειγμα είχε γίνει σίριαλ, όταν στις 17 Μαΐου 2017, κτυπήθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς, στη Λεωφόρο.

ΔΕΚΤΟ, ότι η τηλεμετάδοση του ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ήταν στην δικαιοδοσία της Νοva. Επομένως, βασική πηγή άντλησης του γεγονότος, από την ΕΡΤ, το Συνδρομητικό. Όμως, για την πλειονότητα των τηλεθεατών, όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, υπάρχει η κρατική. Από αυτήν οι απαιτήσεις, όπως έχουν το δικαίωμα οι πολίτες, που φορολογούνται σχετικά. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο το είδος της συνεργασίας ΕΡΤ και Νοva. Αλλά το να υπάρχει ισομερής και αντικειμενική ενημέρωση, από τον τηλεφορέα, προορισμένο «να ανήκει σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους». Κάτι, που αμφισβητήθηκε έντονα αυτή την Κυριακή, με την πέρα από κάθε αμφιβολία «βελούδινη αντιμετώπιση» του θλιβερού γεγονότος. Και αντίθετα από «κτυπήματα στον σταυρό», όπως – θα το επαναλάβουμε- το επεισόδιο «Ίβιτς στην Λεωφόρο», στο οποίο δόθηκε διαστάσεις… «Συριακού»!

ΟΠΩΣ δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι η εκπομπή πρόβαλε ιδιαίτερα τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δηλώσεις του, προς τον αρμόδιο Θεσσαλονικέα ρεπόρτερ, σε δύο διαφορετικές στιγμές. Την πρώτη, ενώ δεν είχε οριστικοποιηθεί η διακοπή, και την δεύτερη μετά από τα όσα είπε ο «ερυθρόλευκος» ομόλογος του. Ο Κ.Κ. για να αντικρούσει τα του Κώστα Καραπαπά, ότι «δεν μας ζήτησαν συγνώμη» και πως «υπήρξαν προπηλακισμοί στα αποδυτήρια». Δεύτερη φορά «on air» ο Κυριάκος Κυριάκου για να έχει με το μέρος του την τελευταία εντύπωση.

ΕΙΝΑΙ πραγματικότητα, ότι Σούπερ Λίγκα και Nova, έχουν κοινή γραμμή, που τιτλοφορείται «υπεράσπιση του προϊόντος». Σύμφωνα με αυτή ο σκηνοθέτης, που είναι υπεύθυνος στη μετάδοση του 90λέπτου, στρέφει αλλού την κάμερα, όταν γίνονται επεισόδια, ακόμη και όταν υπάρχει βίαιο μαρκάρισμα. Στα πλαίσια αυτής της τακτικής είναι και η απαγόρευση στον σπορτκάστερ να παίρνει θέση σε αμφισβητούμενη φάση. Με την σαθρή δικαιολογία… «να μη δυσφημείται το προϊόν»! Είναι και η προσπάθεια υποβάθμισης γεγονότων, όπως αυτά τα σχετικά με τους προπονητές, που αποτελούν εύκολο στόχο οπαδών, που «κρύβονται» στην ανωνυμία κι ανάμεσα στο πλήθος .

«ΗΛΙΘΙΟ» αποκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού τον 27χρονο, που συνελήφθη στην Τούμπα, για το ρολό χαρτιού κατά του Γκαρθία. Μάλιστα, εκπλήσσοντας, ο κ.Γιώργος Βασιλειάδης, με την όλη πρόταση του, που ήταν η εξής: «Από ένα ηλίθιο κινδυνεύει η ομάδα του να χάσει το πρωτάθλημα»! Να χάσει ή να πάρει, το ίδιο είναι. Ο φίλαθλος υφυπουργός, θεωρεί κι εκείνος, πως «Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής»!

ΘΑ ΗΤΑΝ πλήρης η κατανόηση, προς την κυριακάτικη εκπομπή της ΕΡΤ1, για «την εξ απαλών ονύχων» προβολή του γεγονότος, κατά του Όσκαρ Γκαρθία, από την στιγμή, που τροφοδοτείται για τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος, από τη Nova, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής «υπεράσπιση του προϊόντος». Θα ήταν, λοιπόν, αν αντιμετώπιζε και τις άλλες ομάδες- ΠΑΕ, όπως τον ΠΑΟΚ.

ΓΙΑΤΙ αυτό, με τον ΠΑΟΚ, προπάντων μετά από την πρωθυπουργική ευχή , προς τον Ιβάν, κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ασφαλώς και δεν έχει προηγούμενο

…ΚΑΙ ΔΕΝ έχει επί μισό αιώνα και πλέον, όχι μόνο κατά την τελευταία 30ετία, όπως υπογράμμισε επικριτικά, αυτή την Κυριακή, ο καλός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, Κυριάκος Κυριακού (…περιέργως δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε, να τον συντροφεύει ούτε ένας, από τους πολυδραστήριους και πολυπράγμονες, Μάκη Βασιλείου Γκαγκάτση και Λούμπος Μίχελ, ίσως θα ασχολούνταν με αόρατα τινά σε χώρους των αποδυτηρίων).

  • Υ.Γ.: Όσο για τα περί «γυμνού βασιλιά», που ανέφερε με κομπορρημοσύνη ο δεινός επικοινωνιολόγος του ΠΑΟΚ, θα κέρδιζε τα καθολικά χειροκροτήματα, αν έκανε έστω ένα υπαινιγμό αυτοκριτικής για «τον θεοτσίτσιδο χαλίφη»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ