Στα τρία (όμοια) λάθη, το ένα θα το πληρώσεις

Στα τρία (όμοια) λάθη, το ένα θα το πληρώσεις

Όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που δημιουργείς τιμωρείσαι από τα λάθη που κάνεις.

Όταν έχεις την κατοχή έχεις και τις ευκαιρίες , τότε υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις για να νικήσεις. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις αλλά αντί να νικήσει έχασε. Δεν θα ήταν ποδοσφαιρικό σωστά να αποδοθεί η απώλεια του κυπέλλου στην ατυχία. Αυτή ναι, μπορεί να την επικαλεστούν οι ερυθρόλευκοι στην αναγκαστική αλλαγή του Σωκράτη που φάνηκε στην πορεία πως αποσυντόνισε την ερυθρόλευκη άμυνα.

Κι όποιος τυχόν αμφιβάλλει δεν έχει παρά να δει τις τρεις φάσεις του Κρμέντσικ. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει νωρίτερα ο Τσέχος. Κι όμως παρά τις προειδοποιήσεις η άμυνα εξακολουθούσε να κάνει τα ίδια λάθη. Ετσι ήρθε η τιμωρία και ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο. Το ματς δεν είχε τον ρυθμό και την ένταση που θα ήθελε ο πρωταθλητής. Ο Πάμπλο Γκαρσία ξέρ0οντας πως η ομάδα του έχει προβλήματα στο ανοικτό γήπεδο φρόντισε να το μικρύνει όσο περισσότερο μπορούσε. Και το μίκρυνε.

Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που οι παίκτες του Δικέφαλου έπαιζαν όλοι πέντε μέτρα πίσω από την σέντρα προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Η τακτική του Γκαρσία ήταν συντηρητική αλλά ήταν η μόνη ενδεδειγμένη για να αντιμετωπιστεί ο Ολυμπιακός. Υποθέτω ότι η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ δεν εξέπληξε τον Μαρτίνς. Σε γενικές γραμμές ήταν γνωστό πως έτσι θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι τι θα έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτή την τακτική. Κι αλήθεια είναι πως δεν είδαμε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Ηταν προβλέψιμος και μάλλον αγκιστ4ρωμένςο στο 3-4-3 από το οποίο ίσως θα έπρεπε να έχει απαλλαγεί σε κάποιο σημείο του ματς.

Η απουσία του Εμβιλά από την μεσαία γραμμή φάνηκε πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο που ο Ολυμπιακός έδειξε να αγχώνεται πολύ και να μην βρίσκει λύσεις για να φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη που ήταν μαζί με τον Βαρέλα και τον Μπάμπα οι καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στον Ολυμπιακό στοίχησε η κακή βραδιά και το μπλοκάρισμα του Ελ Αραμπί. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού είχε επί της ουσίας μια τελική προσπάθεια.

Σπάνιο για τον Ελ Αραμπί αλλά συνέβη. Όπως συνέβη ο Φορτούνης να ξεκινάει με φόρα και στη συνέχεια να ξεθυμαίνει. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, διαπιστώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει πολλές φορές αυτός που παίζει πιο έξυπνα. Ο Γκαρσία ήξερε τις αδυναμίες τη ομάδας του και προσπάθησε να τις κρύψει. Το κατάφερε και γιατί βοήθησε η τύχη και γιατί ο Μαρτίνς δεν είχε λύσεις στην κλειστή άμυνα. Ο Ολυμπιακός χωρίς ένταση και ρυθμό ίσως και χωρίς δυνάμεις προς το τέλος έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα και το πλήρωσε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ