Αμρ Ουάρντα: Η παρηγοριά των ποδοσφαιρόφιλων!

Αμρ Ουάρντα: Η παρηγοριά των ποδοσφαιρόφιλων!

Συμβαίνουν όμως αυτά όταν έχεις απέναντι σου τον πιο ποιοτικό παίκτη φέτος στο πρωτάθλημα. Έναν αρτίστα που οι εμπνεύσεις του μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Μου λένε πως είναι εύκολο και ανώδυνο να γράφει κανείς ύμνους για τον Ατρόμητο. Τους απαντώ χωρίς περιστροφές πως η συζήτηση αυτή δεν θα γινόταν καθόλου αν τον Ατρόμητο δεν τον έσφαζαν χωρίς αναισθητικό στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Η συζήτηση τώρα θα γινόταν διαφορετικά και τα κείμενα για την ομάδα του Κάναντι θα ήταν πολύ περισσότερα. Αυτό δεν μπορεί ίσως να καταλάβει ο Μανόλο Χιμένεθ που τάχα απόρησε πως μια ομάδα παίρνει ισοπαλία από την ΑΕΚ και πανηγυρίζει έτσι. Κάνει κι εδώ λάθος ο προπονητής της ΑΕΚ. Πανηγύρια δεν υπήρξαν.

Όταν ισοφαρίζεις όμως και μάλιστα με τέτοια γκολάρα λίγα λεπτά πριν τη λήξη, λογικό είναι και να το πανηγυρίσεις. Η εικόνα του ματς συνολικά αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν φανερώνουν ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Ο γηπεδούχος ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και η ΑΕΚ στο δεύτερο.

Αντιλαμβάνομαι την σκέψη ότι οι Περιστεριώτες έπαιζαν για τον ΠΑΟΚ αλλά είπαμε. Αν ο διαιτητής δεν τους στερούσε αυτό που άξιζαν να πάρουν στην Τούμπα τώρα θα ήταν για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μαζί με τους υπόλοιπους.
Η ΑΕΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί καβάλα στο άλογο και να θεωρείται ήδη το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο με βάση την αναμενόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα. Την έχασε όχι γιατί δεν το προσπάθησε αλλά γιατί ο Ατρόμητος δεν της το επέτρεψε.

Οι ..κάτοικοι των δυτικών προαστίων με το οργανωμένο παιχνίδι τους και την καλή κυκλοφορία της μπάλας της έκοψαν τον ρυθμό και περιόρισαν τον Λάζαρο και τον Λιβάγια ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χρειάστηκε το λάθος του Μαντσόν στην μεσαία γραμμή και η ατυχής έξοδος του Γιαννιώτη για να ανοίξει το σκορ υπέρ της Ένωσης.

Αν υπάρχει πίκρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αυτή προκύπτει κυρίως από την ισοφάριση και λιγότερο από το ισόπαλο αποτέλεσμα αυτό καθ αυτό. Ο Ουάρντα πριν εξαπολύσει τον κεραυνό του με το αριστερό, έχει σκάσει μια υπέροχη ντρίπλα στον Χούλτ κι έχει αφήσει σύξυλο τον Μοράν.

Συμβαίνουν όμως αυτά όταν έχεις απέναντι σου τον πιο ποιοτικό παίκτη φέτος στο πρωτάθλημα. Έναν αρτίστα που οι εμπνεύσεις του μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Ο τρομοκρατημένος Ουάρντα που κάποιοι πήγαν να το περιποιηθούν στην Καισαριανή και μέσα στο γήπεδο «τραβάει των παθών του τον τάραχο» από τους μπακ που τον ξυλοφορτώνουν έκανε την φανταστική ενέργεια και η ομάδα του έφτασε μέχρι την ισοπαλία.

Θα μπορούσε και να νικήσει αν τα φάουλ του Αιγύπτιου είχαν διαφορετική πορεία για ελάχιστα εκατοστά. Η συμπεριφορά του Μοράν που τον χτύπησε εκτός φάσης είναι απαράδεκτη και τιμωρητέα. Ο Ουάρντα είναι παρηγοριά των ποδοσφαιρόφιλων σε ένα πρωτάθλημα που θα κριθείς εν πολλοίς στις δικαστικές αίθουσες….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ