Ο ΠΑΟΚ πέφτει από τον… ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέφτει από τον… ΠΑΟΚ

Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος 48ώρες μετά τα γεγονότα της Τούμπας δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» μια υπερασπιστική γραμμή, εξηγεί τα πάντα για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής

Φρόντισε για όλα. Έδωσε αγώνα και τον κέρδισε ξοδεύοντας μπόλικο χρόνο και χρήμα για την «αλλαγή» της ΕΠΟ. Διέθεσε χρόνο και χρήμα για να ελέγξει και τη Σούπερ Λιγκ της οποίας είναι εδώ και μήνες «μέγας χορηγός». Έφτιαξε μια καλή ομάδα, τη θωράκισε με σύμβουλους πάσης φύσεως (σε θέματα διαιτησίας και όχι μόνο), έδωσε το δικαίωμα στον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και τον Μάλαμα Τεβεκέλη να ξοδεύουν όση βενζίνη χρειάζεται για να ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα. Δημιούργησε σχέση εμπιστοσύνης με την Κυβέρνηση σε σημείο που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να εύχεται την κούπα . Έκανε τέλος πάντων ότι… έπρεπε (ή ένιωθε πως έπρεπε) από Κυριακή σε Κυριακή για να την φέρει πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο. Στο πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 33 χρόνια.

Πως λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης βλέπει ξαφνικά την χρονιά στον… αέρα και τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει με πλήρη εκτροχιασμό; Ουσιαστικά διότι όπως αποδεικνύουν τρεις διαφορετικοί φάκελοι που βρίσκονται στις αρχές, δεν είχε τον τρόπο να ελέγξει και τον κόσμο της ομάδας του (μερίδα του κόσμου για να είμαστε πιο σωστοί). Και ας του λένε πολλά και διάφορα οι συνεργάτες του οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με αυτόν τον ρόλο. Εκείνοι που αποδεδειγμένα φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Εκείνοι που όλα τα χρόνια καλύπτουν τη δική τους αδυναμία πίσω από τον Ολυμπιακό και τον πάσης φύσεως εχθρό. Ας προσπαθούν να τον πείσουν για κάτι που διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα. Αυτή η λεπτομέρεια είναι που έχει φέρει τον ΠΑΟΚ απέναντι σε σχεδόν βέβαιες τιμωρίες με βάση τον ΚΑΠ. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.

Δεν έχει λογική ότι διαθέτοντας 700 εισιτήρια ταξίδεψαν 2.500 άνθρωποι ως τα Γιάννενα για το ματς με τον ΠΑΣ. Πήγαν για να μπουν στο γήπεδο, και το έκαναν με τον τρόπο που μαρτυρούν τα βίντεο αλλά και θα υποψιάζονταν ο καθένας χωρίς να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό αποδείξεων.

Δεν έχει λογική ότι ενώ αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή ήταν το κρισιμότερο εδώ και δεκαετίες τα μέτρα ασφαλείας ήταν τέτοια… που πάρκαραν ένα μηχανάκι στις κερκίδες της Τούμπας.

Δεν έχει λογική επίσης ότι κάποιος με τρεις καταδίκες και «άσσος» στις ρίψεις ήταν πάνω από τον πάγκο του Όσκαρ Γκαρθία έχοντας μάλιστα ως bonus στα χέρια ένα αντικείμενο που αν καταλάβαμε καλά από την διαδικασία, τα μοίρασε η ίδια η ΠΑΕ στον κόσμο της.

Το ακόμη πιο απίθανο είναι ότι ακολούθησε έξω από την Τούμπα, και που τα βίντεο κατέγραψαν με λεπτομέρειες όπως και η ανακοίνωση της αστυνομίας που αναφέρετε στους τραυματισμούς τριών αστυνομικών.

Προσπαθούν κάποιοι ακριβώς διότι τους εξυπηρετεί να στείλουν τις ευθύνες μακριά τους, να δείξουν (όπως συνηθίζουν) ως υπαίτιο τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν έκαναν τίποτα. Αν είχαν κάνει, οι «δικηγόροι» στη Θεσσαλονίκη δεν θα προσπαθούσαν να βρουν κάπου να πατήσουν ως υπερασπιστική γραμμή, στο τι ώρα δηλώθηκε το όνομα του Όσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, ούτε οι άλλου τύπου «υπερασπιστές» θα έγραφαν για τον κανονισμό της UEFA και το τι ισχύει στο Champions League. Είναι απόδειξη η ως τώρα επιχειρηματολογία που κατασκευάζεται, διότι δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει πει το παραμικρό για όσα έγιναν την Κυριακή πέραν από μια συγνώμη στον κόσμο του ΠΑΟΚ, προφανώς εννοώντας όλους εκείνους που δεν είχαν συμμετοχή στα όσα συνέβησαν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει προκύψει μια επίσημη ανακοίνωση πέρα από εκείνη που έκανε γνωστή την επέκταση συμβολαίου του Πρίγιοβιτς.

To πρωτάθλημα βεβαίως είναι ακόμη ανοιχτό. Ούτως ή άλλως ήταν. Αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο μοιάζει να τον έχει η ΑΕΚ, η οποία όμως δεν κατάφερε να περάσει από το Περιστέρι μιας και ο Ουάρντα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ανήκει στον ΠΑΟΚ και έκανε καλά τη δουλειά του, το τριήμερο που πέρασε. Αν είναι στο κόλπο και ο Ολυμπιακός; Θα ήταν σίγουρα αν δεν απολάμβανε φέτος την ειδική μεταχείριση της… εξυγίανσης που φρόντισε να τον εκτροχιάσει με τρόπο εκδικητικό. Με τόσες υποθέσεις ανοιχτές όμως πια ποτέ δεν ξέρεις…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ