Σίτι, Γιουνάιτεντ και Ολυμπιακός…

Σίτι, Γιουνάιτεντ και Ολυμπιακός…

Τρία φαβορί σε τρεις τελικούς. Τρεις καλύτερες ομάδες έχασαν το ματς της μιας βραδιάς και την κούπα από Τσέλσι, Βιγιαρεάλ και ΠΑΟΚ. Γιατί είναι διαφορετικό ένας μαραθώνιος πρωταθλήματος από ένα ματς 90 λεπτών.

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Γιουνάιτεντ και Σίτι μέσα σε λίγες μέρες έχασαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το Μάντσεστερ σε ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πήγαν ως φαβορί στους τελικούς Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα αλλά ηττήθηκαν. Δύο ομάδες καλύτερες από τις Βιγιαρεάλ και Τσέλσι που τις ανάγκασαν να… παρακολουθούν τις απονομές των βαρύτιμων τροπαίων.

Πόσο μεγάλη διαφορά έχει η Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι; Πόσο καλύτερη ομάδα είναι αυτή του Γκουαρντιόλα από του Τούχελ; Πολύ μεγάλη. Στην Πρέμιερ Λιγκ η Σίτι ουσιαστικά πήρε το πρωτάθλημα από τις αρχές του 2021 μη έχοντας ουσιαστικό αντίπαλο. Μιλάμε για το καλύτερο και δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. «Τρένο» πήγε η Σίτι. Και έδειχνε φέτος ικανή να πάρει την μεγάλη κούπα με τα αφτιά.

Πρώτη και εύκολα η Σίτι στο +19 από την τέταρτη στη βαθμολογία Τσέλσι που μπήκε τελικά στην «χρυσή» τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ από καραμπόλα. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό βεβαίως καθώς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον χθεσινό τελικό και να μην έπαιρνε την 4η θέση η Τσέλσι με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θα έπαιζε και τη νέα σεζόν. Απλά θα έβαζε τον Ολυμπιακό στο χειρότερο μονοπάτι με προετοιμασία από τις 4 Ιουνίου και τέσσερις προκριματικούς εκ των οποίων δεν θα ήταν σε όλες ισχυρές. Δηλαδή, να είναι καλά η Τότεναμ και ο Μπέιλ που νίκησαν την Λέστερ και χθες δεν είχαμε το άγχος της Σίτι.

Η Σίτι λοιπόν δεν μπόρεσε να υποτάξει σε ένα τόσο μεγάλο τελικό μια κατώτερη από αυτήν ομάδα, όπως και λίγες μέρες πριν η Γιουνάιτεντ, η 2η ομάδα της Αγγλίας έβλεπε την μικρή Βιγιαρεάλ, 7η στην Ισπανία (και μια από τις καλές ομάδες παραδοσιακά της χώρας, πάντα όμως στην δεύτερη σειρά) να την αναγκάζει σε ήττα.

Δύο μεγάλοι τελικοί που απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Σε έναν τελικό 90 λεπτών το πλεονέκτημα της μεγάλης ομάδας χάνεται σε μεγάλο βαθμό. Το ζήσαμε και στον δικό μας τελικό, μικρότερης βεβαίως σημασίας τρόπαιο, του Κυπέλλου. Ο πολύ καλύτερος Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ένα ντέρμπι με φαβορί που όμως δεν επιβεβαιώθηκε στο χορτάρι. Στο +26 έκλεισε η ψαλίδα για τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, μια σεζόν αντιστρόφως ανάλογη για τις δύο ομάδες αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πανηγύρισε.

Γιατί απλά σε ένα ματς 90 λεπτών τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ατού μιας ομάδας να μην «τραβήξουν», να βρεθούν ήρωες της μιας βραδιάς. Σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος, 99 στις 100 κυριαρχεί ο καλύτερος. Σε έναν τελικό, ένα ματς 90 λεπτών μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ