Ολυμπιακός: Με τον Τικίνιο πάμε για άλλα πράγματα στην επίθεση…

Ολυμπιακός: Με τον Τικίνιο πάμε για άλλα πράγματα στην επίθεση…

Η συγκεκριμένη μεταγραφή μαρτυρά ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει δουλέψει πολύ στο μυαλό του και θα δουλέψει ακόμα περισσότερο στο χορτάρι σχήμα με δυο σέντερ φορ στην επίθεση.

Ο Τικίνιο Σοάρες φτάνει το βράδι της Κυριακής στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν βάζει στη μηχανή του έναν αξιόπιστο σέντερ φορ με ικανότητα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Έναν
παίκτη που μπορεί με άνεση να παίζει στην κορυφή της επίθεσης με δυο εξτρέμ αλλά να παίζει και ως δεύτερος επιθετικός όπως έκανε στην Πόρτο με φορ κορυφής τον θηριώδη Μαρεγκά.

Πολλοί θα αναρωτηθούν και δικαιολογημένα αν η βασική ανάγκη του Ολυμπιακού είναι ένας ακόμα φορ όταν υπάρχουν ο βιονικός Ελ Αραμπί και ο πολύτιμος Χασάν. Συγνώμη, αλλά οι μεταγραφές δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. Η ευκαιρία δεν κάνει την εμφάνισή της με την χρονική προτεραιότητα που βάζεις εσύ.

Αλλιώς δεν θα μιλάγαμε για ευκαιρία. Ούτε μπορεί να περιμένει ο Τικίνιο και ο κάθε Τικίνιο να κάνεις πρώτα μεταγραφές εκεί που έχεις την μεγαλύτερη ανάγκη για να έρθει μετά η σειρά του.

Το πουλάκι θα έχει πετάξει κι αυτό γιατί παίκτες με το βιογραφικό του Βραζιλιάνου δεν έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής. Είναι κάμποσοι οι… μουστερήδες που περιμένουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Εδώ φαίνεται ότι οι ερυθρόλευκοι ενήργησαν με ταχύτητα κι έφεραν στην χώρα μας τον σπουδαίο φορ. Ο λόγος, εφόσον υπογραφτούν τα συμβόλαια περνάει στον Μαρτίνς. Δική του επιθυμία υλοποιείται με
την προσθήκη του Τικίνιο.

Κι είναι σαφές ότι ο κόουτς δεν ζήτησε τον γνώριμό του -από τα χρόνια της Γκιμαράες- Βραζιλιάνου για να τον παρκάρει στον πάγο. Ούτε προσφέρεται ένα ακόμα συμβόλαιο (πολύ) πάνω από το εκατομμύριο για να υπάρχει μια ακόμα εναλλακτική επιλογή στον πάγκο. Η συγκεκριμένη μεταγραφή μαρτυρά ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει δουλέψει πολύ στο μυαλό του και θα δουλέψει ακόμα περισσότερο στο χορτάρι σχήμα με δυο σέντερ φορ στην επίθεση.

Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τα πως και τα γιατί αυτής της επιλογής. Σημασία έχει ότι αυτό το σύστημα επιλέγει να εξελίξει ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων. Με βάση τα όσα μπορούμε να καταλάβουμε με τον Τικίνιο στη βασική εντεκάδα ο Ελ Αραμπί θα τραβιέται ελάχιστα πιο πίσω και κάπως στα πλάγια. Πρόκειται για μια νέα τοποθέτηση του Ελ Αραμπί στο γήπεδο, κάτι που είδαμε να γίνεται για ορισμένο χρονικό διάστημα στα τελευταία παιχνίδια.

Το σχήμα με τους τρεις στόπερ αποτελεί από τις βασικές επιλογές του προπονητή και θα το δούμε πολύ συχνά και τη νέα χρονιά. Δεν θεωρώ ότι αυτό θα είναι και κανένα άλλο. Ούτε ότι Τικίνιο-Ελ Αραμπί δεν θα τους δούμε να παίζουν μπροστά ακόμα και σε σύστημα 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Όλα γίνονται ειδικά όταν ο Ελ Αραμπί μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ρόλο. Ωστόσο ο Τικίνιο έρχεται για να αυξήσει τους συνδυασμούς με τους οποίους θα εμφανίζει ο Μαρτίνς την ομάδα του στην επίθεση. Ερχεται επίσης για να προστεθεί ένας ακόμα ικανός σκόρερ στο ρόστερ του Ολυμπιακού που μπορεί να έχει σε αυτό ακόμα και τρεις σέντερ φορ με αμοιβές που ξεπερνούν το εκατομμύριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ