Γιατί φωνάζετε; Μια χαρά η διαιτησία στο μπάσκετ

Γιατί φωνάζετε; Μια χαρά η διαιτησία στο μπάσκετ

Όταν ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα για τη διαιτησία, όταν ζήτησε απομάκρυνση των διαιτητών, κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα κλαίνε, αλλά γιατί κλαίνε;

Άλλο ένα ματς τινάχθηκε στον αέρα, για να επιβεβαιωθεί ότι η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στα χειρότερά της. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού από τη μια έχει χαθεί κάθε έλεγχος, από την άλλη υπάρχουν αγαπημένα παιδιά, τα οποία δεν ενοχλούνται, ανεξάρτητα από τις γκάφες τους.

Στον αγώνα του Λαυρίου με τον Προμηθέα, όπου έγινε καραμπινάτο διαιτητικό λάθος, σφύριζαν οι Καρακατσούνης, Πουρσανίδης, Μάνος. Για τον Μάνο δεν είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός να είναι ένας από τους τρεις, που δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν; Λάθος θα έκανε. Όπως λάθος κάνει η ΑΕΚ, που φώναζε για τη διαιτησία του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Πουρσανίδης ήταν διαιτητής και στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, εκεί όπου ο Μέικον έκοψε αντικανονικά, αλλά το καλάθι του Λοβ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν απολύτως σίγουρος ότι το κόψιμο ήταν κανονικό. Αποτέλεσμα: Ο ΠΑΟΚ έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά, ο Κορομηλάς ζήτησε συγνώμη κι όλα τέλειωσαν καλά.

Ο Καρακατσούνης είναι στα 51 του, παίζει έναν χρόνο επιπλέον λόγω καραντίνας (ΕΟΚ είναι ό,τι θέλει κάνει), αλλά παρότι έφτασε στο τέλος της διαιτητικής του διαδρομής δεν έμαθε πως οι Κριτές είναι «βοηθοί διαιτητές» κι ακόμα κι αν έχουν κάνει λάθος (μιλάμε για την περίπτωση της αποβολής Αγραβάνη, ο οποίος αντί να φύγει από το παρκέ, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, βρέθηκε να εκτελεί βολές), οι διαιτητές έχουν την ευθύνη, εκείνοι παίρνουν την απόφαση.

Αλλά υπάρχει και κομισάριος. Εξαιρετικά έμπειρος ο Θοδωρής Βιδάλης, ο οποίος ήταν «παρών» σε δύο αγώνες που έγιναν μπάχαλο (σε αυτόν στο ΣΕΦ, που επαναλήφθηκε μετά την ένσταση του Παναθηναϊκού για το εκπρόθεσμο καλάθι, ένσταση η οποία δικαιώθηκε κι επαναλήφθηκε ο πρώτος τελικός με τον Ολυμπιακό στις γυναίκες), έχει περάσει την ηλικία των 70 ετών, αλλά συνεχίζει να ορίζεται κομισάριος.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Βιδάλης είναι και ικανός, και έμπειρος, αλλά αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, αφού δεν τηρείται. Αφήστε που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει βγάλει φλύκταινες με τον αντισυνταγματικό (όπως λέει) ηλικιακό περιορισμό για τη συμμετοχή στις εκλογές. Πώς γίνεται από τη μια να ενοχλείται με τα όρια ηλικίας, από την άλλη να τα εντάσσει στους κανονισμούς και στο τέλος της ημέρας να μην τα τηρεί. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Αν είναι όλα καλά με τη διαιτησία, τότε πρέπει να μας εξηγήσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γιατί έκαναν λόγο για ξένους διαιτητές, οι άνθρωποι της ΑΕΚ γιατί βγήκαν στα κάγκελα, στους δύο από τους τέσσερις ημιτελικούς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι του Λαυρίου γιατί «έσκουζαν» σε κάθε αγώνα με τον Προμηθέα (χαρακτηριστική η απρεπής συμπεριφορά του μάνατζερ της ομάδας, Βαγγέλη Παπαδόπουλου, τη στιγμή της αποβολής του στην Πάτρα) κι οι άνθρωποι του Προμηθέα γιατί έκαναν τρεις ενστάσεις.
Αλήθεια, αν είναι όλα καλά γιατί φωνάζετε; Αν όχι… 13-1, να μην ξεχνιόμαστε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ