Ολυμπιακός: Έτσι θα έρθουν οι προκρίσεις το καλοκαίρι…

Ολυμπιακός: Έτσι θα έρθουν οι προκρίσεις το καλοκαίρι…

Όσο δυναμώνει ο Ολυμπιακός τόσο πιο έτοιμος θα παρουσιαστεί και για τον πρώτο μεγάλο στόχο. Η ομοιογένεια όμως είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας.

Ο Τικίνιο ήρθε για να κάνει την διαφορά. Για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό σε μια γραμμή κρούσης που είδε διαθέτει δύο πανίσχυρα «όπλα», Ελ Αραμπί και Χασάν.

Και μια που είπα για τον Χασάν, οι Τούρκοι μπορεί να τον μπλέκουν σε σενάρια με την Μπεσίκτας όμως η αλήθεια είναι πως ο Μαρτίνς ποντάρει και σε αυτόν στο δύσκολο καλοκαίρι που περιμένει τον Ολυμπιακό.

Η Μπεσίκτας και η κάθε Μπεσίκτας που ενδιαφέρεται για παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και είναι βασικοί στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να περιμένουν. Στην προκειμένη βεβαίως περίπτωση, για τον Χασάν, δεν φαίνεται πως υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Μπορεί ο Τικίνιο να ήρθε και ο Μαρτίνς να έχει πλέον τρεις πρωτοκλασάτες επιλογές στη διάθεση του όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αιγύπτιος είναι «μανούλα» σε τέτοια ματς όπως αυτά που περιμένουν τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Τρεις δύσκολοι προκριματικοί γύροι για να μπει ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έξι αγώνες στο καλύτερο σενάριο για τον Ολυμπιακό στους οποίους τα λάθη απαγορεύονται. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι στους ισχυρούς όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι πιθανό να βρει απέναντι του ομάδα που μπορεί να του κάνει την ζημιά.

Ο Ολυμπιακός βεβαίως συν τοις άλλοις διαθέτει πλέον και μια τεράστια εμπειρία στα καλοκαιρινά προκριματικά. Με τον αήττητο Μαρτίνς και μια ομάδα που έμαθε να ζει με προκρίσεις από το καλοκαίρι.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που φέρνει προκρίσεις, είναι η ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός έχει και αυτό το καλοκαίρι μια δυναμική από την περσινή σεζόν με έναν γερό κορμό και μια ομάδα 15-16 ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής που είναι ικανοί από μόνοι τους να πετύχουν τον πρώτο χρονικά (και ένα από τους σημαντικότερους) στόχους της χρονιάς. Και όταν μιλάμε για αγώνες σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Μαρτίνς θα στηριχθεί στην ομάδα που τελείωσε την χρονιά.

Έχει αυτή την πολυτέλεια άλλωστε καθώς όλα τα βασικά εργαλεία του Ολυμπιακού είναι εδώ και ο στόχος είναι να συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα για τις καλοκαιρινές μάχες. Σε μια περίοδο μεταγραφών σίγουρα δεν μπορείς να βάζεις το χέρι στη φωτιά. Αν π.χ. έρθει αύριο η Χ ομάδα και δώσει το ποσό που αντιστοιχεί στα «θέλω» του Ολυμπιακού για την πώληση του Καμαρά τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Για όλα όμως είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός. Αρχικά αυτό που προέχει είναι να καλύψει τις άμεσες ανάγκες που έχει για να δυναμώσει και άλλο του ρόστερ. Μετά τον Τικίνιο, είναι ένας εξτρέμ, ένα αριστερό μπακ καθώς ήδη υπάρχει ο Ρέαμπτσιουκ και μαζί και η εκκρεμότητα του νέου συμβολαίου του Χολέμπας που όμως δεν αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό.

Μπορεί στην πορεία να προκύψουν και άλλες ανάγκες, αν υπάρξουν αποχωρήσεις με προτάσεις που δεν είναι δυνατόν να απορριφθούν. Αυτό όμως που προέχει για τον Μαρτίνς και την ομάδα είναι ο Ολυμπιακός να διατηρήσει την ομοιογένεια του και να έχει τα «όπλα» που χρειάζεται για να πάρει τις προκρίσεις που πρέπει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ