Υπάρχει ομάδα σαν τη Γαλλία;

Υπάρχει ομάδα σαν τη Γαλλία;

Το EURO 2020 ξεκινά με ένα ερωτηματικό. Ποιος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Γαλλία;

Η μεγάλη ώρα έφτασε, αφού το βράδυ Ιταλία και Τουρκία ανοίγουν την αυλαία του EURO 2020. Ενός EURO που διεξάγεται με έναν χρόνο καθυστέρηση, ελέω κορωνοϊού, αλλά αυτός ο χρόνος δεν αλλάζει και πολλά κάτω από τη βάση στην οποία συζητάμε. Όποιοι θα ήταν φαβορί πέρσι τέτοιο καιρό, θα είναι και φέτος. Οι παραδοσιακές δυνάμεις δεν έχουν αλλάξει πρόσωπο. Ίσως μόνο να αλλάζει το γεγονός πως πολλοί από τους παίκτες παίζουν… non stop εδώ και δύο χρόνια. Και αυτό μπορεί να αφήσει στο γήπεδο το – κουρασμένο – αποτύπωμά του.

Οσο πλησιάζει η σέντρα του EURO τόσο περισσότεροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου χρίζουν ως απόλυτο φαβορί τη Γαλλία. Πρωταθλήτρια κόσμου, με ένα ρόστερ που δε δείχνει να «πονάει» πουθενά, με πολλές επιλογές σε κάθε γραμμή, με ισορροπία ανάμεσα στην εμπειρία και στον νεανικό ενθουσιασμό. Οι Γάλλοι μοιάζουν πια να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, να φέρνουν τη διασκέδαση μέσα στο γήπεδο. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζουν.

Ναι πρόκειται για μια υπερδύναμη τούτη την ώρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ετοιμοι να κυριαρχήσουν για πολλά χρόνια. Χωρίς τους προβληματισμούς, τη μιζέρια και τις κόντρες του παρελθόντος. Απελευθερώθηκαν με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, άνοιξαν την πόρτα τους ακόμα και σε παίκτες που είχαν βγει εκτός για εξωαγωνιστικούς λόγους, τύπου Μπενζεμά, «πάντρεψαν» τη νέα γενιά με την προηγούμενη σχεδόν αρμονικά.

Υπάρχει ομάδα που μπορεί να τους κοντράρει; Ο Βενγκέρ έβαλε στην κουβέντα την Αγγλία. Το αιτιολόγησε μιλώντας για το ποιοτικό της ρόστερ. Και πράγματι, αν το δούμε βάσει ρόστερ, οι Αγγλοι μπορούν να φτάσουν ψηλά. Το ίδιο και οι Βέλγοι, που έχουν μια φουρνιά γεμάτη αστέρια, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν συνολικά στις απαιτήσεις όταν ξεκινούν τα δύσκολα. Η Ισπανία αποτελεί ερωτηματικό σε ένα νέο ξεκίνημα, η Ιταλία έχει… φόρα και αυτοπεποίθηση, η Κροατία το «know how» πλέον μετά από εκείνη την πορεία στο Μουντιάλ, η Γερμανία είναι παραδοσιακή δύναμη.

Το δεδομένο είναι πως ετοιμαζόμαστε για ένα EURO που θα μας κρατήσει ανεβασμένο το ενδιαφέρον για να παρακολουθούμε ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκειά του. Το σύστημα με τους καλύτερους τρίτους θα μας δώσει ενδιαφέρον σε παιχνίδια ακόμα και της τελευταίας αγωνιστικής, ακόμα και αν γνωρίζουμε τους δύο πρώτους. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο format είναι εξαιρετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ