Τι να περιμένει η ΑΕΚ από τον Γιώργο Τζαβέλα; 

Τι να περιμένει η ΑΕΚ από τον Γιώργο Τζαβέλα; 

Ο Γιώργος Χελάκης κάνει μια καταγραφή των όσων περιμένει να κερδίσει ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς από την παρουσία του διεθνούς στόπερ στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας

Οπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε προ των πυλών της συμφωνίας της Ενωσης με τον διεθνή αμυντικό Γιώργο Τζαβέλα. Τι μπορεί να σημαίνει ο επαναπατρισμός, μετά από τέσσερα χρόνια, του διεθνούς αμυντικού; Που μπορεί -πάντα με όρους αγωνιστικούς- να βοηθήσει την νέα του ομάδα;. Στα ερωτήματα αυτά δεν υπάρχει μια και μόνη απάντηση του τύπου κάθε ομάδα που παίρνει ένα παίκτη τον παίρνει για να ενισχυθεί. Αυτό ισχύει γενικά. Στην πράξη και ανάλογα με την περίπτωση το πράγμα διαφέρει. 

Η ΑΕΚ πληγώθηκε φέτος από την άμυνά της. Οποιος ήθελε περνούσε από εκεί και σκόραρε.  Ολα τα δοκίμασαν Καρέρα και Χιμένεθ αλλά λύση στο πρόβλημα δεν βρήκαν. Κι όσο και να λέμε πως η ανασταλτική λειτουργία είναι δουλειά ολόκληρης της ομάδας κι όχι μόνο αυτών που παίζουν πίσω, η ζημιά είχε να κάνει με την ατομική ποιότητα όσων έπαιζαν στην άμυνα και στην ανύπαρκτη μεταξύ τους συνεργασία. Αμυνα χωρίς συνεννόηση ακόμα κι αν ατομικά υπάρχει ποιότητα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική σε υψηλό επίπεδο. 

Κατά συνέπεια ο Μιλόγιεβιτς έχει να επιλύσει δυο προβλήματα. Το έλλειμα συνεργασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ατομικής ποιότητας. Ο Γιώργος Τζαβέλας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση και των δυο ελλειμάτων. Χρόνια τώρα έχει εγκαταλείψει την θέση του αριστερού μπακ και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Και στην Αλάνια και στην Εθνική αγωνίζεται ως αριστερός στόπερ. Το κάνει αυτό σε συνθήκες πίεσης διότι και στις δυο ομάδες η πρωτοβουλία των κινήσεων παραχωρείται συνήθωςε στον αντίπαλο. 

Διαθέτει την οξυδέρκεια να τοποθετείται σωστά και με τον τρόπο αυτό να καλύπτει το γεγονός ότι καλείται να αντιμετωπίζει αντίπαλους με πλουσιότερα σωματικά πρόσόντα. Μπορεί με την εμπειρία του να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Εχει την ιακνότητα να βγαίνει μπροστά από τον αντίπαλο επιθετικό και να του κλέβει την μπάλα. Διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι και τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπουν να «ανοίγει» το παιχνίδι της ομάδας του από την άμυνα στην επίθεση. Αν και η σύγκριση πρέπι να γίνεται με τους στόπερ των άλλων ομάδων που επιθυμεί να ανταγωνιστεί η ΑΕΚ, στην σύγκριση με τους στόπερ που τώρα διαθέτει η ΑΕΚ είναι υπέρ του.

 Ο Τζαβέλας συνιστά για την ΑΕΚ πραγματική ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Η ηλικία του δεν επιτρέπει να αντιμετωπσιτεί ως επένδυση για το μέλλον αλλά ως λύση εδώ και τώρα, κάτι που έχει ανάγκη η Ενωση. Επιφυλάσσομαι σε ότι αφορά τα πολλά παιχνίδια στα οποία η Ενωση πιέζοντας τον αντίαπλο θα είναι αναγκασμένη να βγάζει την άμυνά της ψηλά στο γήπεδο. Συνολικά κρίνοντα,ς ο Τζαβέλας έχει το απαραίτητα να την ενισχύσει αμυντικά. Για το να κλείνει η ψαλίδα θα το συζητήσουε όταν η Ενωση ολοκληρώσει τις μεταγραφές της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ