Τα κριτήρια για το νέο συμβόλαιο του Μάνταλου είναι πρωτίστως αγωνιστικά

Τα κριτήρια για το νέο συμβόλαιο του Μάνταλου είναι πρωτίστως αγωνιστικά

Ο αρχηγός της ΑΕΚ υπέγραψε ένα συμβόλαιο ζωής με την Ένωση, που ποντάρει πάνω του για να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης μέρας.

Μπορεί η ΑΕΚ και ο Πέτρος Μάνταλος να είχαν δώσει τα χέρια εδώ και καιρό, όμως όσο δεν γινόταν επίσημη αυτή η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο, υπήρχαν… ψίθυροι. Μήπως η ΑΕΚ έκανε δεύτερες σκέψεις, μήπως ο Μάνταλος περιμένει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, μήπως τελοσπάντων όσα είχαν επικοινωνηθεί πριν από καιρό δεν είχαν βάση.

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω δόθηκε χθες. Και μάλιστα μέσα από την «Αγια-Σοφιά». Μια ανακοίνωση με ξεχωριστή σημασία, για έναν αναμφίβολα ξεχωριστό παίκτη. Ο Μάνταλος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ΑΕΚ. Αποτελεί το πιο εμβληματικό πρόσωπο σε αυτή τη νέα εποχή της ομάδας και τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της.

Δεν υπάρχει πιο επιδραστικός παίκτης από τον Μάνταλο για την ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος στην καλή του βραδιά μπορεί να «καθαρίσει» μόνος του ένα παιχνίδι. Και προφανώς όταν δεν είναι καλά, δυσκολεύεται και η ομάδα να λειτουργήσει. Το παραπάνω είναι απόρροια της εξάρτησης που έχει η ΑΕΚ από τον Μάνταλο, σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου πέρα από τεράστια ποιότητα, διαθέτει και μια ισχυρή προσωπικότητα. Στα δύσκολα βρήκε μπροστά, έβαλε τα πόδια του στη φωτιά για την ΑΕΚ και ήταν ο πρωταγωνιστής στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου. Το πιο σημαντικό είναι πως απέδειξε πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι.

Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο που ξεπέρασαν δύο χιαστούς. Ο Μάνταλος το κατάφερε, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γύρισε πιο δυνατός. Οι τελευταίες δύο σεζόν είναι οι καλύτερές του στην ΑΕΚ. Οι πιο γεμάτες, οι πιο παραγωγικές.

Αυτό ήταν και το βασικό κριτήριο της Ένωσης να προχωρήσει σε πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους. Με γνώμονα το αγωνιστικό και μόνο. Σίγουρα η σχέση ΑΕΚ-Μάνταλου είναι ιδιαίτερη. Όμως αν στην Ένωση δεν πίστευαν πως ο Μάνταλος μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη και στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας, δεν θα προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση.

Οι Κιτρινόμαυροι εκτιμούν πως τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του Μάνταλου βρίσκονται μπροστά. Στην «Αγια-Σοφιά». Εκεί που θα μπει ως αρχηγός και ως βασικό «γρανάζι» της ομάδας που χτίζεται φέτος, με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ