Η μπασκετική ΑΕΚ και η χαμένη της αξιοπρέπεια

Η μπασκετική ΑΕΚ και η χαμένη της αξιοπρέπεια

Το να μην έχεις λεφτά είναι ένα πρόβλημα. Το να λες συνειδητά ψέματα είναι χειρότερο. Η διοίκηση της ΑΕΚ οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο τι συμβαίνει.

Η ΑΕΚ ενημέρωσε επισήμως τον κόσμο της και τον κόσμο του μπάσκετ (μέσω του Τύπου) ότι κατατέθηκε ο φάκελος για την αδειοδότησή της. Τι σημαίνει αυτό; Για να κατατεθεί ο φάκελος πρέπει η ομάδα να έχει έλθει σε συμφωνία, ή να έχει αποπληρώσει όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή, στην τρέχουσα περίοδο. Άρα, αφού κατατέθηκε ο φάκελος, έχουν γίνει είτε εξοφλήσεις λογαριασμών, είτε συμφωνίες και διακανονισμοί, αυτό λέει η κοινή λογική.

Πριν ακόμα… ανανεωθούν οι αθλητικές σελίδες στο διαδίκτυο, δύο πρωτοκλασάτοι παίκτες της ΑΕΚ, ο Ματ Λοτζέσκι κι ο Κιθ Λάνγκφορντ διέψευσαν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι έχουν δεχθεί πρόταση για συμφωνία, ότι έχουν συμφωνήσει, ότι έχουν συνυπογράψει. Και δεν το έκαναν ούτε σε ιδιωτική συζήτηση, ούτε μέσω… κύκλων, τριγώνων και τετραγώνων. Απευθείας, στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακύρωσαν την προσπάθεια της «Ένωσης».

Εδώ υπάρχει θέμα. Αντιλαμβανόμαστε τα οκτώ μπαν, που σύντομα θα γίνουν δέκα (10), καθώς άλλες δύο υποθέσεις είναι στον δρόμο για τα γραφεία της ΦΙΜΠΑ. Αντιλαμβανόμαστε και το πρόβλημα ρευστότητας, που ήθελε υπάρχει. Αντιλαμβανόμαστε (όσο λίγοι) το κακό που προκλήθηκε από άστοχες επιλογές του προηγούμενου προπονητή (Παπαθεοδώρου) κι οι οποίες βαραίνουν τον Μάκη Αγγελόπουλο. Σε όλα αυτά είμαστε μαζί του 100%.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί να πει ψέμματα; Όταν επισήμως η ΑΕΚ ενημερώνει ότι έχει κατατεθεί φάκελος, άρα παίρνουμε πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν μπορεί δύο από τους παίκτες να λένε επισήμως «δεν έχουμε ιδέα». Και δεν θα μπω καν στον κόπο να σκεφτώ ότι μπορεί να είναι περισσότεροι, καθώς κανείς άλλος δεν τοποθετήθηκε, γεγονός που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι υπάρχει συμφωνία. Πες ότι είναι δύο εξαιρέσεις, που τονίζουν τον κανόνα. Δεν το πιστεύω, αλλά το δέχομαι ως υπόθεση εργασίας.

Δεν μιλάμε για δύο παίκτες της σειράς. Θεωρητικά από αυτούς έπρεπε να ξεκινήσει η διοίκηση της ΑΕΚ τις συμφωνίες, μια και (λογικά) έχουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια, μια και ίσως αυτοί αποτελούν σημείο αναφοράς, καθώς δεν έχουν κάτι να χάσουν κι ήταν οι πρώτοι που θα έβγαιναν να κρεμάσουν στα μανταλάκια τη διοίκηση.

Συγνώμη αλλά οι χειρισμοί είναι ερασιτεχνικοί. Πλέον, στο 2021, τίποτα δεν μπορεί να περάσει, επειδή θα πέσει… γραμμή σε φίλους και συγγενείς. Ο κόσμος έχει μικρύνει, το διαδίκτυο ξεμπροστιάζει τα ψέματα και η ΑΕΚ δεν προκαλεί μόνο ανησυχία στον κόσμο της για την επόμενη μέρα, χάνει και την αξιοπιστία της. Κι αυτό δύσκολα κερδίζεται ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ