Ολυμπιακός: Για να μην ταλαιπωρηθεί από την «εξορία» του Ιούλη…

Ολυμπιακός: Για να μην ταλαιπωρηθεί από την «εξορία» του Ιούλη…

Στις 21-22 Ιούλη ο Μαρτίνς θα παρατάξει (πάνω-κάτω) την ίδια ομάδα. Αυτή που ξέραμε. Κι αυτή που ξέραμε, εφόσον παίξει την μπαλιά που ξέρει, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στους Γεωργιανούς ή τους… Αζερμπαϊτζανούς.

Αν και πρόκειται για τα αυτονόητα ας τα επαναλάβουμε: Στόχος του Ολυμπιακού είναι να εμφανίζεται κάθε χρόνο βελτιωμένος σε σύγκριση με τον προηγούμενο. Ειδικά φέτος η αγωνιστική βελτίωση είναι όρος ώστε να συνεχιστεί η κυριαρχία του στην Ελλάδα. Δηλαδή να κατακτήσει για τρίτη χρονιά στη σειρά το πρωτάθλημα. Το σημειώνω συμφωνώντας με την ανάλυση που έχει κάνει ο φίλος Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Αλλωστε η αγωνιστική βελτίωση είναι στόχος που έχει θέσει και ο προπονητής του Ολυμπιακού. Βελτίωση και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και για να κάνει ένα ακόμα βήμα στην Ευρώπη. Αυτό το παραπάνω βήμα είναι που ερεθίζει πάντα κάθε αγνό και τίμιο «γαύρο». Στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι γεγονός ότι και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσουν να κάνουν πιο φιλόδοξα πράγματα φέτος.

Να διασκεδάσουν τουλάχιστον τις ανησυχίες των οπαδών τους που δεν αντέχουν να του βλέπουν να αποχαιρετούν την διεκδίκηση του τίτλου πριν κατέβουν καλά-καλά τα μάλλινα από το πατάρι. Αρα, ακόμα και για να έχει ο Ολυμπιακό ήσυχο το κεφάλι του στην Ελλάδα χρειάζεται να ενισχυθεί αγωνιστικά.

Να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάμε όμως. Όλα αυτά δεν σχετίζονται με την πρόκριση στην τελευταία φάση των προκριματικών για τη συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε η ομάδα από την Τιφλίδα ούτε η ομάδα από το Μπακού μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους ερυθρόλευκους.

Μέσα στο γήπεδο οφείλουν οι ερυθρόλευκοι να δείξουν την αγωνιστική ανωτερότητά τους και να πάρουν την πρόκριση. Μιλάω για τον Ολυμπιακό με το ρόστερ που τώρα έχει κι όχι αυτό με το οποίο θα συνεχίζει μετά τον Αύγουστο. Σε εκείνο θα υπάρχουν -όπως δείχνουν τα πράγματα- κάμποσεςπροσθαφαιρέσεις. Στις 21 Ιούλη ο Μαρτίνς θα παρατάξει (πάνω-κάτω) την ίδια ομάδα. Αυτή που ξέραμε. Κι αυτή που ξέραμε, εφόσον παίξει την μπαλιά που ξέρει, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στους Γεωργιανούς ή τους… Αζερμπαϊτζανούς.

Το ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας έχει τέτοια πληρότητα που δεν τίθεται θέμα ενίσχυσης (αλλοίμονο) για να γίνει η δουλειά. Η γενικότερη κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει φέρει τον Ολυμπιακό (τον μόνο που δεν φταίει) να… εξορίζεται ντάλα καλοκαίρι για να πετύχει την συμμετοχή του στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε αυτή την διαδικασία είναι ακριβώς ή εξορία και το άγνωστο.

Για να μην υπάρξει πρόβλημα χρειάζεται πρώτα από όλα σοβαρότητα και προσήλωση στον στόχο. Εφόσον υπάρχουν αυτά τα δυο στοιχεία ο Ολυμπιακός θα πάει στον τελευταίο προκριματικό και παράλληλα ο Μαρτίνς θα έχει τον χρόνο να κάνει τις προσαρμογές με τους παίκτες που θα έρθουν ώστε να κάνει πράξη τον στόχο για έναν βελτιωμένο Ολυμπιακό στη νέα χρονιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ