Παναθηναϊκός: Αναβάθμιση στα δεξιά αλλά… χαμηλά η μπάλα

Παναθηναϊκός: Αναβάθμιση στα δεξιά αλλά… χαμηλά η μπάλα

Ο Κώτσιρας στα 28 του χρόνια φεύγει για πρώτη φορά από την Τρίπολη για να διεκδικήσει θέση βασικού στον Παναθηναϊκό. Ποια στοιχεία μπορεί να φέρει μαζί του.

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Κώτσιρας, μια επιλογή δηλαδή για το δεξί άκρο της άμυνας. Εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη όχι μονάχα να αποκτήσει ποδοσφαιριστή, αλλά να προχωρήσει σε ποιοτική αναβάθμιση δεδομένου πως πέρσι έγινε βασικός ο – τίμιος μεν αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων – Γιοάν Μολό. Και πράγματι το Κώτσιρας vs Μολό βάζει σίγουρα νικητή τον Έλληνα.

Είναι μια πρώτη αναβάθμιση σε θέση που ο Παναθηναϊκός την είχε μέσα στις προτεραιότητές του. Και σίγουρα ο Κώτσιρας έρχεται για να κερδίσει τη «μάχη» από τον Σάντσες και να πάρει εκείνος τη φανέλα βασικού. Είναι ένα καλό δεξί μπακ, αξιόπιστος στα καθήκοντά του, που θα ενισχύσει και το ελληνικό στοιχείο εντός αποδυτηρίων και έχει τη φιλοδοξία και την προοπτική της Εθνικής ομάδας.

Πλην όμως θα πρέπει να δούμε πως έχει κλείσει ήδη τα 28 και τώρα φεύγει από την Τρίπολη για να κάνει άλμα στην καριέρα του. Παίζει ήδη πέντε χρόνια ως βασικός στον Αστέρα, υπήρξαν κατά καιρούς φήμες για ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων, ο Παναθηναϊκός μάλιστα είχε ασχοληθεί ξανά μαζί του αλλά ποτέ δεν προχώρησε κάτι.

Το θετικό από την άλλη είναι οι γεμάτες σεζόν που κάνει σε μια ομάδα που κατά βάση είναι στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας και διεκδικεί πολλές φορές ευρωπαϊκή έξοδο. Μόνο στην πρώτη του σεζόν, όταν μεταπήδησε από τον Παναρκαδικό στον Αστέρα το 2016, έκανε 9 συμμετοχές και σταδιακά γινόταν όλο και πιο απαραίτητος στον Αστέρα. 18 ματς τη σεζόν 2017-18, 26 ματς τη σεζόν 2018-19, 30 συμμετοχές το 2019-20 και 31 τη χρονιά που πέρασε.

Είναι ένα παιδί με γερό σκαρί, μακριά από τραυματισμούς, από τα καλύτερα «πνευμόνια» στο πρωτάθλημα όπως έχουν παραδεχτεί οι προπονητές του. Παίκτης του προπονητή, που μπορεί να μην είναι του «9-10», είναι του «7-8» αλλά πάντα θα σου παίζει για εκεί. Για «7-8». Με καλή σέντρα είτε εν κινήσει, με την μπάλα να του στρώνεται πάνω στο σπριντ του, είτε όταν είναι στατικός. Σημαντικό αν σκεφτούμε πως ο Παναθηναϊκός έχει… ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από τις σέντρες των δεξιών του αμυντικών.

Πρόκειται σίγουρα για μεταγραφή που ενισχύει τη θέση και τούτο είναι σημαντικό σε μεταγραφικές περιόδους. Να παίρνεις παίκτες καλύτερους απ’ αυτούς που είχες. Αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε σίγουρα χαμηλά την μπάλα όσον αφορά τις κινήσεις του Παναθηναϊκού, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε… καεί από τα μεγάλα λόγια.

Είναι πάντως προτιμότερο να έρχεται ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» Έλληνας, με σταθερή παρουσία στη Superleague, από κάποιον ξένο που θα τον διαφήμιζαν πολύ οι ατζέντηδες και στο γήπεδο γρήγορα θα καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για μια ακόμα αποτυχημένη μεταγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ