Τι θα γίνει με τις δουλειές που δεν θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς;

Τι θα γίνει με τις δουλειές που δεν θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς;

Ο κόουτς θα ξεκινήσει την προετοιμασία με παίκτες που δεν του κάνουν και οι παίκτες αυτοί θα προετοιμάζονται με μια ομάδα που ξέρουν ότι δεν τους θέλει

Για τους στόχους της νέας του ομάδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απάντησε σαν διπλωμάτης καριέρας. Να μείνει ο κόσμος ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε, είπε. Κι όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές, ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα λέει τη γνώμη του για τους παίκτες που θα προτείνονται. Μάλιστα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις τόνισε πως τον τελευταίο λόγο θα έχει η διοίκηση γιατί αυτή είναι η δουλειά της.

Μέσα σε λίγες γραμμές ο έμπειρος Σέρβος κόουτς έδωσε το στίγμα. Ο Παναθηναϊκός θα πάει με την μπάλα χαμηλά και η ευθύνη για τις μεταγραφές δεν θα είναι δική του. Πάμε να το πάρουμε ανάποδα. Αν μια ομάδα θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μετά από ξηρασία δεκαετίας το λέει καθαρά. Όταν ο ίδιος ο προπονητής της δεν το λέει τότε είναι γιατί δεν το πιστεύει. Στον Παναθηναϊκό, αν το πάρουμε αριθμητικά, δεν λείπουν παίκτες. Το αντίθετο συμβαίνει. Περισσεύουν και πρέπει να φύγουν.

Ποιος θα τους διώξει δηλαδή ποιος θα ψάξει να βρει ομάδες για να φύγουν ώστε και η ΠΑΕ να μην ματώσει και χώρος να δημιουργηθεί ώστε να έρθουν άλλοι; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Τις δουλειές αυτές δεν θα τις κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος. Τώρα δεν υπάρχει και τεχνικός διευθυντής για να τις κάνει. Πως λοιπόν θα ανοίξουν χώρο ο Ενμπαγκοτό, ο Αϊτόρ, ο Σανκαρέ, ο Σάντσες και όσοι ακόμα εκτιμήσει ο κόουτς ότι δεν του κάνουν; Ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί φυσικά να το κάνει αυτό. Στην ΠΑΕ δεν υπάρχουν στελέχη για να το κάνουν.

Ο κόουτς θα ξεκινήσει την προετοιμασία με παίκτες που δεν του κάνουν και οι παίκτες αυτοί θα προετοιμάζονται με μια ομάδα που ξέρουν ότι δεν τους θέλει. Μοιάζει δύσκολο να τετραγωνιστεί αυτός ο κύκλος. Χρόνος ακόμα υπάρχει με δεδομένο ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τριφυλλιού περιορίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις. Ωστόσο ο χρόνος εξαντλείται ειδικά όταν τον αφήνεις να περάσει χωρίς να κάνεις τίποτα. Κι είναι γνωστό ότι ο παναθηναϊκό πληρώνει παίκτες που δεν του έκαναν και δεν βρήκαν να πάνε κάπου αλλού.

Το ίδιο φαινόμενο είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί. Η διάθεση να δοθούν σε παίκτες που θα έρθουν καλύτερα συμβόλαια από αυτά που δίνονταν μέχρι τώρα δεν λέει από μόνο του πολλά πράγματα. Εκείνο που μέχρι στιγμής προκύπτει είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλέξει από όσους του προτείνουν οι διάφοροι μάνατζερ. Μηχανισμό για να ψάξει ο ίδιος και να βρει παίκτες δεν διαθέτει. Η λειτουργία του απέχει πολύ από το να μοιάζει από εκείνον ομάδας που έχει στόχους και φιλοδοξίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ