Ολυμπιακός: Έμαθε από τα λάθη του ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Έμαθε από τα λάθη του ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Οι (ως τώρα) φετινές επιλογές παικτών δείχνουν ότι ο Μπαρτζώκας συνειδητοποίησε τι δεν πήγε καλά στον… περσινό Ολυμπιακό και προσπαθεί να το διορθώσει.

Πώς το έλεγε η… λαίδη; «Ουδείς άσφαλτος». Κανείς δεν ζητά από έναν προπονητή, εν προκειμένω ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το σημείο αναφοράς μας, να μην κάνει λάθη. Θα ήταν ουτοπικό και συνάμα άδικο για τον (οποιονδήποτε) κόουτς. Είναι σημαντικό να βλέπεις τι δεν πήγε καλά, να μην αντιμετωπίζεις δογματικά μια κατάσταση, να μην επιμένεις παρότι είναι πρόδηλο το πρόβλημα και στο τέλος της ημέρας να αναζητάς λύσεις.

Η διαδρομή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα «φώναζε» ότι η ομάδα είχε (τουλάχιστον) δύο χτυπητές αδυναμίες. Από τη μια ο Κώστας Σλούκας έπαιζε χωρίς ανάσα, δίχως να υπάρχει παίκτης να τον αντικαταστήσει και να παραμείνει η πεντάδα σε ένα επίπεδο. Από την άλλη η φροντ λάιν των «ερυθρολεύκων» αποτελούσε πρόκληση ακόμα και για τους πιο κοντούς παίκτες της λίγκας να… κάνουν μπάσιμο.

Ο Ουόκαπ ήρθε να «κουμπώσει» με τον Σλούκα. Τα στοιχεία του… δένουν με τα στοιχεία που έχει ως παίκτης ο ηγέτης του Ολυμπιακού, μπορούν να συνυπάρξουν, μπορεί ο ένας να κάνει καλύτερο τον άλλον, θα μπορεί ο Έλληνας πόιντ γκαρντ να πάρει ανάσες, δίχως να πιάνεται η… ψυχή του κόουτς. Δεδομένης της έλλειψης καλών γκαρντ, η κίνηση ήταν εξαιρετική και στοχευμένη. Το αν θα βγει, όπως συμβαίνει με κάθε μεταγραφή, θα φανεί πάνω στο παρκέ.

Στους… ψηλούς το δίδυμο Μάρτιν – Έλις δεν έκοβε ούτε με δύο βαλέδες από χέρι. Ο Φαλ είναι ο κατ’ εξοχήν rim protector, ο άνθρωπος που θα βάλει απαγορευτικό στη διάβαση, που θα κάνει σχεδόν όλους τους αντιπάλους να το σκεφτούν δεύτερη φορά, πριν μπουκάρουν στο «ζωγραφιστό». Σε συνδυασμό με τον καλό βαθμό που παίρνει ως πασέρ (για το ύψος του), την ικανότητά του στο pick & roll παιχνίδι, είναι επίσης στοχευμένη κι εξαιρετική κίνηση.

Όταν ξεκινάς με 2/2, έχοντας τον κορμό που διαθέτει ο Ολυμπιακός (κι αυτό σ’ έναν βαθμό είναι δημιούργημα Μπαρτζώκα, αφού διάλεξε σωστά τους ΜακΚίσικ και Ζαν-Σαρλ και βελτίωσε στον μέγιστο βαθμό τον Βεζένκοφ), δείχνεις ότι έχεις διδαχτεί από τα λάθη σου και κυρίως ότι γνωρίζεις πώς θα τα διορθώσεις.

Βεβαίως οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί κι αν σ’ ένα παζλ δεν μπει και το τελευταίο κομμάτι δεν ολοκληρώνεται η εικόνα, όμως για την ώρα ο κόουτς Μπαρτζώκας δείχνει ότι ξέρει τι θέλει κι η διοίκηση του Ολυμπιακού ότι ξέρει πώς να του το προσφέρει. Προς άρση όποιας παρεξήγησης, δεν λέμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν με δύο κινήσεις φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όμως έγιναν πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι, σε… απόλυτα μεγέθη, σε απόλυτη σύγκριση ανάμεσα σε αυτούς που έφυγαν κι αυτούς που ήρθαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ