Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να μπει ενεργά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να μπει ενεργά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Στην Ένωση θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική που ξεκίνησε πέρυσι με τον Μπάρκα, εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία τους και ανοίγοντας επαφές με συλλόγους της Ευρώπης.

Η πώληση του Βασίλη Μπάρκα πέρυσι στη Σέλτικ αποτέλεσε την ακριβότερη στην ιστορία της ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό deal των Κιτρινόμαυρων, που πήραν έναν νεαρό τερματοφύλακα, τον εξέλιξαν, πήραν πράγματα από εκείνον αγωνιστικά και έβαλαν και ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους.

Η Ένωση πρέπει σιγά-σιγά να μπει σε αυτή τη λογική και φαίνεται πως φέτος θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό το πλάνο. Περιπτώσεις παικτών όπως του Σβάρνα και του Γαλανόπουλου φιγουράρουν στις λίστες ευρωπαϊκών ομάδων. Και σίγουρα η ΑΕΚ με το σωστό ποσό θα καθόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Δικέφαλος θέλει να μπει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ενεργά. Να ανοίξει πόρτες που στην πορεία μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές. Έχει περιουσιακά στοιχεία να εκποιήσει. Παίκτες που δείχνουν ελκυστικά πρότζεκτ για πολλές ομάδες.

Μία από τις δουλειές που θα κάνει ο Παναγιώτης Κονέ και οι συνεργάτες του είναι και αυτή. Να γίνει η ΑΕΚ μια ομάδα που θα «τσεκάρουν» σύλλογοι της Ευρώπης, στα πλαίσια των μεταγραφικών αναζητήσεών τους.

Σε καμία περίπτωση η Ένωση δεν ψάχνει να… ξεπουλήσει. Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν κάνει συμβιβασμούς. Είναι σαφές όμως πως υπάρχει η διάθεση να συζητήσει για τον οποιονδήποτε, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που σφύζει από υγεία οικονομικά. Είναι «καθαρή», νοικοκυρεμένη και πλέον με το νέο γήπεδο θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Χρειάζεται ωστόσο και επιπλέον έσοδα, προκειμένου να είναι και πιο ευέλικτη στην αγορά. Η λογική της διοίκησης είναι πως τα έξοδα θα είναι σε συνάρτηση με τα έσοδα. Από αυτό γίνεται αντιληπτό πως απαιτούνται και πωλήσεις, προκειμένου το μπάτζετ να ανέβει.

Η εκτίμησή μου είναι πως φέτος η ΑΕΚ θα προχωρήσει τουλάχιστον σε μία πώληση. Θα δώσει συνέχεια στο πλάνο που ξεκίνησε με τις περιπτώσεις των Βράνιες-Μπάρκα. Δύο συμφωνίες που απέφεραν σημαντικά έσοδα στην ομάδα, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει εξαιρετικά deals και στις δύο περιπτώσεις. Και πλέον, στόχος είναι να υπάρξει και συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ